Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 26 nov 2020
Leestijd: 13 minuten

Een astroloog vertelt: dít is de invloed van je sterrenbeeld op je mentale welzijn

Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen specifieke trekjes waardoor ‘ie het leven soms een stuk lastiger maakt dan het hoeft te zijn. Let me tell you (als astroloog): we maken het ons allemaal lastiger dan het hoeft te zijn. Daarom een korte uitleg je mentale staat op basis van jouw sterrenbeeld, plus tips om ermee te dealen.

Check trouwens niet alleen jouw sterrenbeeld (dat vertelt meer over jouw basiskarakter), maar bekijk ook vooral jouw ascendant/rijzende sterrenbeeld (dat vertelt meer over hoe je je voordoet) én jouw maan-sterrenbeeld (dat vertelt meer over je emoties).

Must read: Birth chart: dit is waarom je jouw geboortekaart wilt leren begrijpen

Ram

Als Ram voel je letterlijk de vuur in je stromen. Je MOET aan de slag, kan niet stil zitten en vind het ook lastig om van een afstandje de situatie te bekijken. Door de impulsiviteit ben je gevoelig om in te schatten of bepaalde keuzes die je maakt gezond zijn, maar voel je ook altijd de druk om bezig te zijn en wat van je leven te maken.

Verliezen is eigenlijk geen optie, maar daardoor kunnen tegenslagen extra hard aankomen. Zeker als je als remedie hebt om jezelf direct op een ander project te storten. Daarnaast ben je iemand die vaak alleen opereert waardoor het extra lastig is om hulp te vragen wanneer het mentaal even niet lekker gaat.

Astrologie to the rescue:

 • Vaker reflecteren en nadenken over keuzes die je gaat maken
 • Overleggen met anderen en je ego aan de kant zetten om hulp te durven vragen.
 • Een actieve uitlaatklep zoeken in de vorm van sporten. Niet alleen zorgt dit voor extra endorfine, maar kan je ook je frustraties kwijt in plaats van deze tegen jezelf te gebruiken.

Must read: Astro boost: alles wat je liever wél wilt weten over jouw sterrenbeeld

Stier

Tja, ook jouw koppigheid is hier zeker een ding. Alhoewel je als Stier het vaak iets rustiger aan doet, kan dit ook heel veel stress opleveren. Waarom ben je hier niet eerder aan begonnen of waarom heb je het afgeraffeld? Hierdoor heb je een grotere kans om in stressvolle situaties te komen, zeker als je er niet op voorbereid bent.

Juist doordat je liever op het veilige, voorspelbare pad blijft, is het extra lastig om te dealen met de curveballs die het leven op je af stuurt. Maar wanneer de curveball op je afkomt, is het als aards sterrenbeeld lastig om de emoties een plek te geven waardoor je ervoor weg loopt of gaat bingen…

Astrologie to the rescue:

 • Niet verwachten dat het leven gaat zoals jij gepland hebt, maar probleemoplossend gaan nadenken als het even niet gaat zoals verwacht.
 • Voelen wanneer je lastige emoties wilt onderduiken omdat het teveel wordt. En dan natuurlijk actief aandacht besteden aan wat er nou in je om gaat.
 • Durf om hulp te vragen wanneer het niet goed. Niet je sterkste kant, maar je hoeft niet altijd te doen alsof je stoer bent en het zelf wel redt.

Tweelingen

Als luchtteken zoek je stimulatie in de vorm van prikkels en natuurlijk je nieuwsgierigheid. Je haat vervelen en door jouw FOMO is nee zeggen extra lastig. Hierdoor ben je geneigd jezelf te overprikkelen en is op tijd rust pakken best lastig. Zeker als er ook nog eens een lastige situatie is, want dan ben je geneigd jezelf bezig te houden met andere dingen om emoties te onderduiken.

Ook leuk: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Tja en wanneer je mentaal al niet lekker in je vel zit, moet je vooral geen extra prikkels gaan opzoeken. Daarnaast ben je mega flexibel en pas je je snel aan de situatie aan, maar hierdoor voelt het soms alsof je niet meer weet wie je jezelf bent. Een ander masker voor elke situatie zorgt ervoor dat je je oncomfortabel kan voelen als je alleen bent.

Astrologie to the rescue:

 • Voor de hand liggend, maar vaker nee zeggen. Je hoeft echt niet overal bij te zijn, elke serie te hebben gezien of iedereen op het feestje te hebben gesproken. Het is ook oké om feestjes af te slaan en niet mee te doen aan gesprekken, zeker wanneer die een negatieve vibe met zich meebrengen.
 • Durf beslissingen te maken en weet dat elke keuze altijd leidt tot een goed pad. Ongeacht of dat direct of later is.
 • Zorg goed voor jezelf. Door de sterke connectie van Venus met Stier kan je net wat beter in je vel zitten wanneer je extra aandacht aan je uiterlijk besteedt of jezelf goed verwend.

Kreeft

Als Kreeft ben je behoorlijk zorgzaam, soms iets té waardoor je geneigd bent je eigen behoeften te vergeten. Wellicht ook als manier om te dealen met de versterkte emoties die je voelt, want onzekerheid ligt altijd op de loer. Jouw behoeften hebben daarna de neiging om op te stapelen en uiteindelijk als een bom tot explosie te komen, wat de relaties om je heen niet altijd goed doet.

Daarnaast heb je de behoefte aan stabiliteit in de vorm van relaties, wat behoorlijk lastig is als die je niet de veiligheid geven die je nodig hebt.

Ook interessant: The Sex Issue: volgens je sterrenbeeld is dit jouw favoriete standje

Astrologie to the rescue:

 • Durf op jezelf te vertrouwen en werk aan de relatie die je met jezelf hebt. Zoek de comfort en stabiliteit in jezelf in plaats van in relaties om je heen. Love comes and goes, maar de liefde voor jezelf is het enige wat je overeind houdt als het even niet lekker gaat.
 • Zorg op tijd voor jezelf, trek aan de bel en trek jezelf vooral terug. Self -care en me-time moeten jouw keywords zijn!
 • Laat je vooral niet leiden door de onzekerheid, want dat uit zich niet lekker naar de mensen om je heen. Leer dat onzekerheid nou eenmaal part of the game is en dat het vooral een manier is om je duidelijk te maken dat iets veel voor je betekent.
 • Rationaliseer je emoties. Jij bent niet je emoties, je hebt ze. Onthoud dat als ze je gemoedstoestand overnemen.

Leeuw

Als Leeuw heb je de neiging om the center of attention te worden, of dat nou bewust of onbewust is. Om jouw zelfverzekerdheid te boosten ben je opzoek naar bevestiging, maar je onzekerheid kan gevoed worden wanneer je die onvoldoende krijgt.

Eigenlijk is het nooit genoeg bevestiging. Ter compensatie leg je jezelf te veel druk op, want je moet presteren van jezelf. Vertrouw er op dat niet alles perfect hoeft te zijn en dat je gerust je onzekerheden mag laten zien. Probeer ook vooral direct toe te geven aan de emoties die je voelt. Alhoewel je best goed gaat onder stress, heb je de neiging om vooral later in te klappen.

Astrologie to the rescue:

 • Durf toe te geven als het niet lekker gaat. Stel jezelf niet alleen open voor het perfecte plaatje, maar ook voor jouw kwetsbaarheid als je niet zo lekker in je vel zit. En doe dat niet via humor achteraf. Jouw mental health is geen grapje en mag je best serieus nemen.
 • Vind manieren om je zelfvertrouwen te boosten zonder bevestiging van buiten te zoeken. Je onzekerheid mag je best omarmen want we hebben allemaal dingen waar we onzeker over zijn.

Maagd

Als Maagd leg je hoge eisen aan jezelf en het werk dat je aflevert, gevoed door het kritische stemmetje dat je intern afbrandt in stressvolle tijden. Op elk detail wordt extra gelet en op elke slak wordt kilo’s zout gelegd als er een fout gemaakt is.

Wat de situatie vervolgens niet echt beter maakt is het feit dat je geneigd bent om praktisch werk als uitvlucht te gebruiken om niet te dealen met je emoties. Je bent stress en issues gewend waardoor je een obsessief patroon hebt gevonden om te vluchten.

Astrologie to the rescue:

 • Spreek dat zelf kritisch stemmetje maar flink tegen wanneer ‘ie loopt te schreeuwen. Vraag jezelf vooral af of het waar is wat je jezelf nu voorschotelt. Doe je het echt zo slecht? En bij twijfel vraag het vooral aan anderen die dichtbij je staan. Dit verlaagt niet alleen de muur die je optrekt, maar is meteen een uitlaatklep!
 • Probeer uit je routine te komen en plan vooral ook rust momenten in. Niet alleen maar knallen, maar ook even stil zitten, buiten wandelen of een dutje doen. Die rust en liefde voor jezelf verdien je!

Weegschaal

Als Weegschaal begeef je jezelf het liefst in situaties waarin alles pees en vree is. Maar helaas, de echte wereld werkt zo niet, want stressvolle situaties liggen op de loer. En stress is zeker iets waar jij niet lekker op gaat waardoor het extra inhakt op jouw mentale staat.

Ook leuk: Dit is jouw interieurstijl op basis van jouw sterrenbeeld

Maar omdat je geneigd bent vooral met anderen bezig te zijn, check je iets te weinig bij jezelf in. Laat staan dat je jouw eigen grenzen bewaakt.  Daarnaast kan je niet verwachten dat je door iedereen geaccepteerd wordt, en die acceptatie is voor jou lastig.

Astrologie to the rescue:

 • Weet dat je best nee mag zeggen en dat het ook oké is als mensen het niet accepteren. Je hoeft zeker niet door iedereen leuk gevonden te worden, ook al komt die waarheid rauw op je dak. Uiteindelijk lucht het alleen maar op als je niet iedereen blijft pleasen of aan iedereens voorwaarden probeert te voordoen. Je bent goed zoals je bent, Weegschaal.
 • Vind manieren om zowel fysiek als mentaal met stress te dealen. Stressvolle situaties blijven onderdeel van het leven en daarom is het belangrijk om hier goed mee te dealen. Check wat vaker via mindfulness bij jezelf in of doe een easy yogaklas om de stress uit je lichaam te laten flowen.

Schorpioen

Stress en lastige situaties zijn voor jou geen onbekenden. Je gaat sh*t niet uit de weg en durft door te gaan, ook als het moeilijk is. Uiteindelijk is het doel om te groeien. Maar deze mentaliteit kan er ook voor zorgen dat je jezelf te diep in de issues werkt in de vorm van zelf destructie. En dat kan letterlijk oplopen tot een borrelend vat met gif.

Alhoewel je goed bent in het voelen van emoties ben je minder goed in het uiten van deze. Het liefst houd je alles voor jezelf en zet je een masker voor de buitenwereld op.

Astrologie to the rescue:

 • Blijf niet hangen in het verleden, leer te vergeven in plaats van die grudge houden. Juist door die obsessie voor het verleden blijf je hangen in de negativiteit, waardoor je het onderwerp extra lading mee geeft. Vergeven is vergeten…
 • Durf je gevoelens niet voor jezelf te houden, maar deze juist te uiten naar de mensen die je dierbaar zijn. Dat masker mag je best af zetten, zeker voor de mensen die dichtbij je staan. Want iedereen voelt wel dat het niet lekker gaat, maar het is extra lastig als jij in denial blijft…

Boogschutter

Als optimist van alle sterrenbeelden, ben je waarschijnlijk weleens te optimistisch over situaties. Mede door het Vuurelement ga je all-in zonder angst. Alhoewel het door deze instelling vaak uiteindelijk goed af loopt, zorg je hierdoor wel voor extra stress.

Ook lezen: Feeling stressed? Relax: een aantal oefeningen om direct te ontspannen

Daarnaast heb je de neiging de stress te verbloemen en te doen alsof er gewoon niks aan de hand is. Zeker voor de mensen om je heen heb je neiging een masker op te houden.

Astrologie to the rescue:

 • Droom niet alleen over alle toffe dingen die je nog wilt doen, maar denk ook zeker even na over de valkuilen. Dat scheelt last minute problemen oplossen en een hoop stress als je de dingen even wat beter plant.
 • Durf ook te laten zien als het even niet lekker gaat. Dat hoeft niet meteen een mental breakdown te zijn, maar mag ook best door te zeggen dat je het even rustig aan gaat doen.

Steenbok

Waarschijnlijk weet je het zelf ook wel, maar je hebt de neiging om jezelf te verliezen in werk of andere praktische zaken als het even niet lekker met je gaat. Het kritische stemmetje in je zegt dat het nooit genoeg is en dat je altijd nog harder moet werken.

Daarnaast heb je de neiging een muur op te trekken waardoor het voor anderen lastig is om in te checken bij je, laat staan om hulp te bieden als je niet lekker voelt.

Astrologie to the rescue:

 • Alhoewel het een bulldozer nodig heeft om de muren om je heen af te breken, mag je jezelf best open stellen naar de mensen die je dierbaar zijn. Je kan niet altijd een rots in de branding lijken als er veel mentaal op je af komt…
 • Leer los te laten. Alhoewel je het liefst een strakke planning hanteert, is verandering lastig voor je. Niet alles gaat zoals gepland, dus blijf flexibel ook in je mind.
 • Durf ook afscheid te nemen van dingen waar je uitgegroeid bent. Zoals relaties, werk of toch een verkeerde studie. Je maakt niet altijd de juiste beslissing direct en soms moet je er juist gaande weg achter komen wat bij je past.

Ook lezen: Welke yogapose hoort bij jouw sterrenbeeld?

Waterman

Met een grote behoefte aan vrijheid en het opgroeien in een 9 tot 5 samenleving zorgt ervoor dat het voor jou soms vrij lastig voelt om volledig jezelf te zijn. Daarnaast ben je altijd je rauwe, pure zelf en dat wordt niet altijd door iedereen geaccepteerd. Zeker niet als jij je mening uit. Je vertelt jouw waarheid en ja, dat brengt je niet altijd in de meest optimale situaties.

Daarnaast ben je meer bezig met de toekomst, waardoor je het processen van het verleden vaak te snel overslaat. Met als gevolg dat al die prikkels blijven opstapelen en op een gegeven moment tot uitbarsting komen. En natuurlijk zorgt het ervoor dat je geneigd bent om te uit te stellen, waardoor je jezelf later voor het hoofd slaat dat je niet eerder begonnen was. Niet handig…

Astrologie to the rescue:

 • Houd van je volledige zelf, ook de rauwe waarheid die je aankondigt en natuurlijk ook zeker de wat ‘gekkere’ onderdelen van je karakter. Niets om je voor te schamen want juist jouw karakter kleurt het leven.
 • Leef niet alleen maar full focus in de toekomst want daardoor mis je deadlines, maar sta je ook meer stil bij welke ervaringen een grote impact op je leven hebben gehad. In het nu leven dus en wat vaker reflecteren over het verleden, want dan pas weet je echt waar je nog kan groeien!
 • Blijf connecten met mensen, juist als het je even te veel wordt.

Vissen

Vissen, ondanks dat je een waterteken bent, ben je wellicht nog het meest stabiel van allemaal. Juist door jouw gevoeligheid sta jij in contact met je emoties en ben je in true connectie met jezelf. Daar kunnen de andere sterrenbeelden zeker nog wat van leren.

Maar wat voor jou wel een valkuil is, is jouw empathie. Niet alleen heb je oog voor jouw eigen gevoelens, maar ook de gevoelens van de dierbaren om je heen. Deze voelsprieten zijn fijn om op tijd te kunnen vragen hoe het met iemand gaat, maar ook erg vermoeiend als je iedereen om je heen probeert te helpen. Hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt, want je bent geneigd jezelf hierin te verliezen.

Astrologie to the rescue:

 • Blijf je eigen grenzen beschermen, vooral als het gaat om het helpen van anderen. Je kan helaas niet elk probleem oplossen om die persoon te redden. Groeien doe je zelf, niet omdat iemand anders alles van je overneemt.
 • Besteed extra aandacht aan je dromen, want die kunnen je meer vertellen over je onderbewustzijn en zijn voor jou een spirituele uitlaatklep.
 • Schaam je niet voor je emoties, omarm ze en gebruik het als kompas!

Meer astro vibes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️