Redactie
Redactie Psyche 30 mrt 2020
Leestijd: 5 minuten

Morning! Dit is de thuiswerk-ochtendroutine van de Bedrock-redactie

‘Een goed begin, is het halve werk’ is niet voor niets een welbekend gezegde. Of het nu gaat om een belangrijk gesprek, een verhuizing of om het begin van je dag. Zelfs nu iedereen – inclusief de Bedrock-redactie – thuis werkt, is het extra fijn om de dag met een kickstart van een morning ritual te beginnen. Júist nu de routine van werken op kantoor wegvalt. Hoe doet de Bedrock-redactie dat?

Dit zijn de thuiswerk-ochtendrituelen van de Bedrock-redactie:

Rosa Bertram (content manager)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik hou niet zo van routines, ze zorgen ervoor dat ik me overgeorganiseerd voel en al weet wat er me te wachten staat. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat ik de wekker dagelijks op een ander tijdstip zet (meestal ergens tussen 07.38u tot 08.21u).

Nu ik thuiswerk, vind ik het belangrijk om te zorgen dat ik niet als een halve zombie achter m’n laptop zit en daarom voor extra routine te zorgen. De wekker gaat daarom netjes tussen 07.3ou en 08.00 (ik ben inderdaad geen ochtendmens, maar door met de gordijnen open te slapen, gaat opstaan toch heel soepel) en ga óf voor een half uur yoga sessie met Adriene óf voor een rondje rennen in de buurt.

Na een douche – die ik altijd koud eindig – kleed ik me normaal aan (mijn normaal-zo-geliefde-denim laat ik in de kast liggen en vraag me af waarom ik dit normaal op kantoor wel doe) en make-up skip ik, op een uitzondering van een video-meeting daargelaten. Ik schrijf mijn belangrijkste to do’s op, begin met mijn mail, dan volgt onze virtuele stand-up met het team (erna doen we sinds kort een squad work-out met de redactie, yup óók via video) en begin mijn dag.

De dag gezond beginnen is belangrijk, daarom is mijn eerste maar een versgeperst sapje van fruit, bladgroenten, zaadjes en allerlei lekkers dat in mijn kastjes kan vinden. Even later een gezonde, vullende lunch om niet veel later een lekker rondje te lopen of even te genieten van de zon op m’n balkon.

Je begrijpt: ik heb stiekem niet zoveel problemen met deze thuiswerk-situatie!

Lees ook: Je maandagochtendroutine wordt zo binnen 10 minuten dragelijker

Lisanne van Marrewijk (team lead)

Ik heb altijd een hele steady ochtendroutine. Ik vind het fijn om alles op de automatische piloot te doen, maar ook om rustig m’n dag te kunnen starten. En nu al helemaal!

Mijn wekker gaat zo rond 07.00u en ik sta eigenlijk direct op – snoozen is uit den boze! Dan drink ik eerst 2 glazen lauwwarm water. Als ik ‘s ochtends ga sporten eet ik een banaan, trek in m’n kleren aan en ga ik de deur uit. Anders begin ik na de glazen water met tandenpoetsen en aankleden. Nu we thuiswerken, heb ik eigenlijk helemaal geen make-up meer gedragen en dat voelt heerlijk!

Vind je vast ook leuk: 8 x inspiratie voor heerlijke vegan paasontbijtjes

Wat ik ‘s ochtends als ik ben aangekleed ook altijd even doe, is het opschrijven van alle dingen waar ik dankbaar voor ben van de vorige dag. Ik gebruik hiervoor de app Presently. Ik merk echt dat je daardoor direct allemaal liefdevolle en positieve vibes krijgt en de dag goed start. En grappig genoeg wordt het bijna altijd een super uitgebreide lijst!

Vervolgens start ik m’n laptop op, maak ik een theetje en werk ik m’n mail weg. Wij starten elke ochtend om half 10 met een teammeeting met elkaar en dat zorgt voor een fijne routine en structuur aan de dag. Ik zorg ook dat ik na die meeting even opsta en beweeg. Dan maak ik een cappuccino en m’n ontbijt en kan de dag écht beginnen.

Winnie Verswijvel (editor)

Ochtenden zijn veruit mijn favoriete moment van de dag. Het kost me dan ook niet veel moeite om vroeg op te staan, ik geniet juist met volle teugen van het eerste daglicht en de rust vóórdat de (werk)dag begint.

Ik hou ervan om de dagen te starten met muziek die aansluit bij mijn gemoed: vaak iets rustig of dromerig. Een constante in mijn ochtendroutine is daarnaast om koffie zetten met een Italiaanse Bialetti op het gasfornuis. Dat gaat zo traag dat het me even doet ontsnappen van de hectiek die ochtenden vaak met zich meebrengen: heerlijk.

En had ik al gezegd dat ik nooit de dag begin zonder homemade ontbijt? De ene dag een smoothiebowl met granola, de andere dag een gebakken eitje. Nu het mooier weer wordt, ontbijt ik al zoveel mogelijk buiten, op ons terrasje. Dat is momenteel nog best fris, maar niets gaat boven die eerste zonnestralen.

Tessa Ham (carrier editor)

Uit bed rollen en met een slaapdronken hoofd aan mijn werk beginnen is killing voor mijn productiviteit. Daarom poets ik mijn tanden, gooi ik een plens water in mijn gezicht en kleed ik me aan. Dat mag best een joggingbroek en een oversized trui zijn. Comfortabele kleding is wat mij betreft één van de grootste voordelen van thuiswerken.

Ik vind het extra belangrijk om de dag positief te beginnen in deze situatie, dus start ik met een groot glas water en een dankbaarheidsoefening. Dan schrijf ik 5 dingen op:

  • Iets waar ik naar uitkijk
  • 3 mensen in mijn leven waar ik op dat moment dankbaar voor ben
  • Iets wat ik gisteren heb bereikt waar ik trots op ben (dat kan ook iets heel kleins zijn!)
  • Iets van mijn uiterlijk waar ik trots op ben
  • Mijn intentie van vandaag
Vervolgens haal ik 5 keer diep adem en klap ik mijn laptop open.

Meer morning rituals?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Morning! Dit is de thuiswerk-ochtendroutine van de Bedrock-redactie
Sluiten