Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 2 nov 2019
Leestijd: 4 minuten

Birth chart: dit is waarom je jouw geboortekaart wilt leren begrijpen

Zet jezelf even over het cliché ‘astrologie is zweverig’ heen, want het is best shocking wat je allemaal over jezelf te weten kan komen. Er is zoveel meer dan alleen jouw ‘sterrenbeeld’. In astrologie is er niet één planeet die precies vertelt wie jij bent, maar zijn er veel meer planeten die een vinger in de pap hebben. Jouw geboortekaart, birth/natal chart, kan je daar nog veel meer over vertellen.

Door te kijken naar de planeten en de invloeden die zij op dat moment uitoefenen, kunnen astrologen (of jij met wat huis, tuin en keuken-Googlewerk) je zeker weten versteld doen staan.

Bedrock’s astrologe de Maannomade legt uit wat een birth chart precies is en waarom je daar meer over wilt weten!

Birth chart, wat is het?

Iedereen kent zijn zon-sterrenbeeld, dat is het sterrenbeeld waarin de zon stond tijdens jouw geboorte. Maar er zijn nog veel meer interessante planeten in het heelal die iets over jou te zeggen hebben.

Zonde als je deze niet kent, want deze planeten kunnen nog een stukje meer vertellen over jouw persoonlijkheid, jouw emoties en angsten, maar ook de manier waarop je communiceert, lief hebt of de manier waarop je overkomt.

Het moment dat jij geboren werd, is het moment waarop astrologen een map kunnen maken over jouw karakter. Tijdens jouw geboorte bewegen alle planeten door verschillende sterrenbeelden, elk planeet en elk sterrenbeeld met een eigen effect op jouw persoonlijkheid.

De invloed per planeet

In astrologie heeft elke planeet een diepere betekenis met ons leven hier op aarde. Even heel grof gezegd vertelt de maan meer over jouw emotie, de zon meer over jouw basiskarakter, mercurius over de manier waarop jij communiceert en denkt venus over de manier waarop jij lief hebt en mars meer over de manier hoe jij met conflicten om gaat.

Naast deze planeten die vooral een persoonlijk effect hebben, hebben saturnus, uranus en pluto vooral een breder effect op jouw generatie en de manier waarop jij met het leven omgaat.

Vind je vast ook interessant: De energie van de maan: zo werk je ermee

En hoe zweverig het ook klinkt, mega interessant is het wel. Zie het als een soort kant- en klare handleiding (die jouw ouders misschien wel handig hadden gevonden) voor jouw karakter en persoonlijkheid.

Leer jezelf beter begrijpen

Door je te gaan verdiepen in jouw geboortekaart, kan je meer met jezelf in verbinding te raken. Je leert meer kracht uit je persoonlijkheid te halen, wetend waar jouw sterke punten liggen, maar je krijgt ook meer begrip voor de complexe gevoelens en emoties die we allemaal weleens onder ogen moeten komen.

Het is een reis waarin je jezelf beter leert kennen en jezelf leert waarderen. Voor mij heeft het vooral veel begrip getoond voor mijn karakter, zeker ten tijde van mijn depressie waarbij ik juist leerde om mijn emoties te omarmen.

Must read: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Hoeveel werk jij in het ontdekken van jouw geboortekaart wilt steken, is aan jou. Je kan natuurlijk astrologen hier online voor betalen om een goed gebouwd en gestructureerd rapport te krijgen, zij zijn natuurlijk de experts. Maar in mijn ogen is het proces nog veel mooier om dit zelf uit te zoeken.

Dit heb je nodig

Op deze manier krijg je net wat meer gevoel voor astrologie. En daarvoor heb je twee, maar nog liever drie dingen nodig; jouw geboortedatum, jouw geboorteplaats en jouw geboortetijd. Indien je dat laatste niet precies hebt, zou een schatting het meest dichtbij komen.

Mocht je het écht niet weten, dan kan je de geboortetijd vaak als onbekend neer zetten. Hierdoor loop je wel de kans dat de geboortekaart voor sommige transities minder specifiek is.

Via verschillende sites (Cafe Astrology is mijn favoriet) kan jij heel precies jouw birth chart laten berekenen. Mijn favoriete en vrij straight forward oplossing is theastrocodex.com. Een site waarin je in één oog opslag je geboortekaart krijgt en van hieruit links kan openen met gestructureerde en gedetailleerde uitleg over de betekenissen van de planeten en het sterrenbeeld waar deze in staat.

Ook Cafe Astrology geeft een fijne uitleg over alles wat je tegen kan komen. Wil je het nog makkelijker maken? Download de app Co-Star die een kortere uitleg geeft over de invloed van de planeten voor jou!

Meer astrologie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️