Maannomade
Maannomade Psyche 7 sep 2019
Leestijd: 12 minuten

Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Astrologie is een ontzettend fijne tool om jezelf beter te leren kennen en te weten hoe je jouw talenten en sterke punten kan inzetten. Maar we slaan allemaal het liefst de negatieve kanten over, om maar op de roze wolk te blijven. Daarom nemen we vandaag het moment om je ook eens goed te wijzen op de mindere punten van je sterrenbeeld.

Lees dit vooral met een flinke korrel zout en eventueel een shot tequila om het allemaal niet te letterlijk te nemen ?

Ram (Aries) van 20 maart t/m 19 april 

Ram, als eerste sterrenbeeld ben jij zeker het meest ongeduldig en het meest onrustig. Door jouw ongeduld heb je de neiging om projecten af te raffelen. Je bent altijd on the run en hebt nooit tijd om te stoppen, laat staan om aandacht te geven aan andere dingen om je heen. Want als het aan jou ligt, draait het vooral om jou en dat laat jij anderen ook weten want het liefst speel je de baas.

Maar jij dominante Ram, je mag jezelf best eens inhouden en mensen niet afkappen wanneer zij aan het woord zijn. Laat staan communiceren naar anderen wat je aan het doen bent, want je bent écht niet de enige op de wereld. Vergeet ook vooral niet te ademen en je stem niet te verheffen wanneer je een woedeaanval hebt als je de controle dreigt te verliezen. Vergeet niet dat het laten zien van je emoties écht niet verkeerd is, maar wel als je alles opkropt.

Stier (Taurus) van 20 april t/m 20 mei

Stier, soms maak je een betere vergelijking met een koppige ezel. Je bent koppig en zelfs met de beste argumenten ben je niet voor een gat te vangen. De argumenten van anderen wil je liever niet geloven, zélfs als je weet dat ze stiekem gelijk hebben. Want al die argumenten bekijk je standaard negatief. Want Stier, jij wilt je fouten liever niet toegeven. En neem het niet te persoonlijk als je eens een keer op je fouten wordt aangewezen.

Lees ook: Astrologie is meer dan je sterrenbeeld: dit is je maanteken (en nóg een belangrijk teken)

Met jouw praktische en voorzichtige instelling ben je ontzettend saai, een wereldreiziger zal je wat dat betreft nooit gaan worden. Ondanks dat je graag veilig thuis zit, is jouw luiheid niet te geloven. Op de bank liggen en rusten is fijn, maar je huis moet je echt schoon en opgeruimd leren houden. Weet ook dat er meer is in het leven dan alleen maar eten, want door je luie instelling moet je écht op je hart en vaten leren letten.

Tweelingen (Gemini) van 21 mei t/m 20 juni

Lieve Tweelingen, houdt jij ooit weleens je mond dicht? Je houdt enorm van praten, en praat daarom ook iets te vaak je mond voorbij. Je staat altijd aan. Iedereen weet ook van je problemen af, maar begrijpt ze niet altijd. Maar luister je ook weleens wat anderen zeggen? Met jouw luchtigheid sla je soms iets te makkelijk dingen weg.

Jouw nieuwsgierigheid is buitenaards, altijd interesse en je wilt alles weten maar onthoudt je het ook? Flexibel ben je ontzettend, maar daarbij ook net zo veranderlijk als het weer, want heb je nou één, twee of meer persoonlijkheden die soms opspelen? Die flexibiliteit kan handig zijn, maar heb je weleens goed nagedacht wat je nou echt wilt en blijf je daar nou eens echt bij?

Ook interessant: Astrologie voor dummies: maak kennis met de taal van de sterren

Je bent het liefst met iedereen vrienden en zou best een goede infiltrant zijn, want jij maakt contact met iedereen. Maar goed, door je openheid ben je een echte charmeur en een echte flirt maar je onderschat de consequenties voor anderen. Weet wel dat je niet de rest van je leven spelletjes kan spelen, ook settelen (en trouw zijn) hoort erbij. Maar vergeet je de mensen om je heen niet uit het oog?

Kreeft (Cancer) van 21 juni t/m 22 juli

Kreeft, vooral lieve Kreeft. Je bedoelt het altijd zo goed, je hebt met iedereen de beste intenties voor maar volgens jou heeft de rest soms een dikke schijt aan jou. Je bent echt niet altijd het slachtoffer, ondanks dat jij dat door je overgevoeligheid wel zo voelt. Dat dikke schild die kreeften horen te hebben, heb jij duidelijk niet mee gekregen. Je neemt het allemaal te persoonlijk op en kan totaal niet tegen kritiek of feedback want anders voel jij je al snel op je teentjes getrapt. Probeer niet te emotioneel te reageren maar gebruik je hersens.

Je hebt een flinke drang naar geborgenheid en veiligheid van anderen om je heen. We weten dat je het goed bedoelt maar de dingen die jij uitkraamt, kunnen lelijk overkomen. Laat staan als je passief agressie gebruikt als dingen niet gaan zoals jij het wilt. In plaats van mensen te confronteren, ben je een meester in het stiekem maken van je punt. Maar wanneer het te veel wordt, is terug kruipen in je schild niet echt een lekkere coping mechanisme. Weet dat als je je schild en je drama laat vallen, mensen nog veel meer van je zullen houden. Zeker als je niet probeert om iedereen die je tegen komt gelijk te binden for life, vrijheid is belangrijk in een relatie namelijk.

Leeuw (Leo) van 23 juli t/m 22 augustus

Leeuw, altijd in de belangstelling, of je dat nou wilt of niet. Je vertelt graag (iets té) sterke verhalen, bent graag the center of attention en wilt altijd een goede tijd hebben. Jij vrolijke leeuw. De innerlijke zoektocht naar aandacht maakt je best demanding want je hebt een flink sterke mening. En wanneer je boos bent, moet iedereen zich bergen, want je zet iedereen op zijn plek die het nodig heeft. Het is wel grappig, want onder dat stoere Leeuwenuiterlijk (want je vind jezelf heel wat) zit eigen een onzeker poesje die zichzelf met anderen vergelijkt. Maar gelukkig weet jij dat je hiervoor moet compenseren met een beetje ego en een snufje spotlight.

Het vuur stroomt in jou maar niet altijd zoals het moet. Want jemig, je kan echt flink lui zijn. Als het aan jou ligt, laat je anderen het werk doen en lig je zelf met je benen hoog en een cocktail in je hand op het strand. Can’t blaim you maar ruim eens goed op en houdt die chaos bij je.

Maagd (Virgo) van 23 augustus t/m 22 september

Als er een teken is dat zo politiek correct is, dan ben jij dat wel. Jouw morele normen en waarden zijn enorm en stiekem vind je dat iedereen daaraan moet voldoen. Diplomaat ten top, maar daardoor maak je het voor jezelf wel moeilijker dan nodig. Je bent namelijk enorm kritisch naar jezelf maar geeft ook advies aan iedereen om je heen. Want echt, je weet niet alles en hoeft dat echt niet bij iedereen de strot in te duwen. Het feit dat je boeken van A-Z zijn geordend en je sokken op kleur liggen betekent nog niet dat jij aan het winnen bent.

We weten dat je altijd argumenten hebt en weten dat je zelf altijd denkt dat je gelijkt hebt, maar asjeblieft. Houdt ook eens even op en laat je ware gevoelens en emoties eens zien. Excel en to do planners zijn jouw favorieten, laat staan je Moleskine agenda die je tot in de punten plant maar laat jezelf ook eens gaan. Spontaniteit, positiviteit en de teugels laten vieren moet je echt leren.

Weegschaal (Libra) van 23 september t/m 22 oktober

Weegschaal, jij bent eigenlijk de trouwe labrador van het gezin. Je wilt iedereen pleasen en altijd het juiste doen maar bent ontzettend bezitterig over de mensen om je heen. Niemand mag wat doen zonder dat jij er van weet. Even serieus, dat is irritant. Je hebt echt geen controle over andere mensen, over wat ze van je denken en kan niet iedereen blij maken. Leer je leven te leiden in plaats van die door anderen te laten beïnvloeden, want heb je wel een eigen mening?

Lees ook: Zo kun je stoppen met pleasen (we delen 4 tips)

En relax eens, het is echt niet erg als je een keer de regels stiekem overtreedt, 5 minuten later komt of een keer geen make-up op doet. Je bent echt niet zo perfect als je soms denkt en hebt de neiging jezelf beter voor te doen. Maar ook jij maakt fouten en weet de boel te manipuleren zonder dat mensen het door hebben. Want die charme heb je wel weer.

Schorpioen (Scorpio) van 23 oktober t/m 21 november

Schorpioen, van alle sterrenbeelden lijk jij soms wel het zwaarst te hebben want niemand lijkt jou te begrijpen. Voor jou moet alles de diepte in en betekenis hebben, gesprekken (pfffff), relaties en de zin van het leven en de rest van de sterrenbeelden heeft het zo makkelijk. Zeker omdat je overal betekenis achter zoekt wat je een beetje paranoïde en afstandelijk maakt.

Je vergeeft ook eigenlijk totaal niet want sorry’s zul je niet accepteren. Negeren en sarcasme werken niet in het echte leven. Diep van binnen wil je alleen maar one of a kind type relaties, die super speciale met een band die je nergens tegenkomt, maar het afstoten van mensen door je terug te trekken wanneer het moeilijk wordt, maakt het echt niet makkelijker. Daarnaast ben je mega intens en schep je hoge verwachtingen waar niemand aan kan voldoen. Maar ook naar jezelf, want op de één of andere manier trek jij altijd onmogelijke taken aan. Door jouw intuïtie en het overanalyseren van elke situatie ben jij een meester detective, leer dus ook eens om mensen los te laten en hen te vertrouwen.

Boogschutter (Sagittarius) van 22 november t/m 21 december

De totale schijt die jij soms aan anderen onbewust hebt, is eigenlijk wel bewonderwaardig. Je maakt plannen en komt vervolgens een kwartier later opdagen of verdwijnt even van de aardbol. No fucks given en verontschuldigen zou je al helemaal niet doen omdat je met iets bezig bent in je leven dat je véél belangrijker vindt.

Dit vind je vast ook leuk: Zo pas je astrologie toe in je dagelijks leven (volgens een moderne astroloog)

Jouw gedachten gooi je altijd op tafel onder het mom ‘de waarheid doet pijn’. Je bent gewoon niet te temmen. Dat weten we, maar zullen we tóch proberen. Je verliest jezelf makkelijk in je gedachten, met chaos tot gevolg. Kan je überhaupt focussen? Altijd op zoek naar vrijheid maar bent er niet van op de hoogte dat je portemonnee ook een bodem heeft als je niet even bewust met je uitgaven omgaat. Misschien omdat je ook best wel hipster bent en daar graag in uitblinkt. Je bent met recht een ruwe diamant.

Steenbok (Capricorn) van 22 december t/m 19 januari

Misschien wel het saaiste teken. Alles staat in het teken van je carrière, je leeft ervoor en je hebt je blik op de toekomst. In sparen en besparen ben je dan weer een pro. Het lijkt wel alsof niemand harder werkt dan jij en dat show je ook aan iedereen. Maar de leukste collega ben je niet altijd, laat staan dat je om hulp van andere collega’s vraagt, laat staan dat je anderen vergeeft als zij een foutje maken.

Realistisch en pessimistisch dus. Nieuwe ideeën wimpel jij weg want er zijn genoeg beren op de weg. Optimisme en spontaniteit ken je niet want er is altijd iets waar je nog harder aan moet werken. Maar weet je dat je ook moet werken aan de mensen om je heen? Dat je moet werken om relaties te onderhouden? Dat je best om hulp bij anderen mag vragen en je kwetsbaar mag opstellen? Werk en status gebruik je eigenlijk om je eigen gevoelens te beschermen maar buiten werk is nog een hele wereld waar je ook van kan genieten.

Waterman (Aquarius) van 20 januari t/m 18 februari

Waterman, stiekem ben jij de nerd van de tekens. Analytisch en wetenschappelijk, jij gaat goed op alle weetjes die niemand wat interesseert. Onbewust (of toch bewust) dring je op dat je intelligenter bent dan alle anderen. Je weet alles, je leest alles en bent altijd op de hoogte. Maar serieus, niemand wil wat horen van een wandelende Encyclopedie die iedereen de les leert.

Een tikje raar maar ontzettend inventief. Geef jou een probleem en jij hebt wel ergens gelezen over een oplossing en kan daarbij een ongeduldig zijn als iemand anders een nieuw idee heeft. Het liefst ben je totaal onafhankelijk en hebt enorm veel persoonlijke vrijheid nodig wat resulteert in een tikje afstandelijkheid. Jij weet ook dat je het eigenlijk prima alleen af kan en niemand nodig hebt en kan daardoor emotioneel een koude kikker zijn.

Vissen (Pisces) van 19 februari t/m 20 maart

We weten allemaal dat jouw emoties het sterkst zijn maar kom op, verlies je zelf niet in al die sentimentaliteit en negativiteit. Jouw hart is te groot voor iedereen, je kan niet iedereen redden zeker als je niet eens jezelf kan redden. Want op de één of andere manier trek jij puinhoop en drama aan. Hoe, dat weet niemand maar je hebt een onzichtbare aantrekkingskracht voor dat soort dingen.

Je schept hoge verwachtingen maar bent ook nog eens hopeloos romantisch. Niet te doen, want het is één grote valkuil die je blind maakt voor de waarheid. Weet dat jij veel meer verdient dan de shitty situaties waar jij jezelf in werkt. Door al die emoties kan je alleen confrontaties en feedback niet handelen, want het liefst wordt je met een fluwelen handschoen aangepakt. En stop met alles direct op jezelf projecteren, dat maakt de communicatie echt niet beter en zorgt er voor dat mensen je echt kunnen begrijpen.

De Maannomade werkt als wetenschapper én schrijft op Bedrock over moderne astrologie. Want, zegt ze, door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Meer astrologie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️