Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 14 aug 2019
Leestijd: 6 minuten

Zo pas je astrologie toe in je dagelijks leven (volgens een moderne astroloog)

In onze samenleving wordt moodiness al gauw gekoppeld aan onze maandelijkse periode of opvliegingen. Dat geeft een negatieve lading aan het vrouw zijn. Stemmingswisselingen kunnen óók te maken hebben met de verbintenis tussen de natuur en het heelal. “Leer ermee te dansen in plaats van te vechten tegen de cyclus van emoties en gevoelens,” vertelt Bedrock’s moderne astroloog.

We lezen steeds meer over astrologie en de invloed van de energie afkomstig van de planeten. Maar hoe pas je al die informatie toe in je dagelijks leven? De Maannomade legt het uit.

Track de energie van dag tot dag

Door de dagelijkse cyclus te tracken leer je om bewuster om te gaan met jouw energie, je gevoel en je emoties. In plaats van alle gevoelens op een hoop te gooien, is het veel beter om er bewuster naar te kijken en de negatieve lading er van af te halen.

Stemmingswisselingen ontstaan waarschijnlijk omdat je te veel energie verbruikt hebt, je grenzen bent overgegaan of vandaag gevoeliger bent voor je eigen emoties (en die van anderen). Zie het tracken als een dag tot dag-ritme om jouw eigen natuurlijke ritme en patroon te herkennen. Wanneer je meer grip hebt gekregen op je eigen ritme, omarm je ook je eigen gevoelens en weet je wat je te wachten staat.

Lees ook: Astrologie is meer dan je sterrenbeeld: dit is je maanteken (en nóg een belangrijk teken)

Journalling

Eén van de mogelijkheden hiervoor is journalling. Schrijf dagelijks voor 3 tot 4 maanden in een speciaal dagboekje je emoties en gevoelens op en check de transities van de planeten of puur alleen de transities van de maan. Op deze manier word je bewuster van de energieën die op je af komen maar word je ook dagelijks bewust geconfronteerd met de emoties en gevoelens die in je omgaan.

Gebruik de maancyclus om doelen te stellen

Naast bewuster worden van alle energieën die op je af komen, kan je ook gaan werken met de verschillende maancyclussen om doelen te zetten. Dit werken kan onder andere met een journal, tijdens meditaties of tijdens yogasessies (er worden hele fijne yogaklassen gegeven met thema’s rondom de maancyclus).

Ook interessant: De energie van de maan: zo werk je ermee

Nieuwe maan: wat speelt er van binnen?

Net als onze menstruatiecyclus, begint het allemaal met een nieuw begin. Voor de maan begint haar reis met de nieuwe maan, door de stand van zon, maan en aarde blokkeert de aarde tijdelijk het zonlicht naar de maan toe. Hierdoor zien we de maan tijdelijk niet terwijl ze bezig is met het opbouwen van haar energie. Tijdens deze donkere periode is het een goed moment om te kijken wat er binnen in je afspeelt, waar heb je behoefte aan, wat verlang je en welke gevoelens spelen een rol?

Vind je vast ook interessant: Astrologie in een modern jasje: een korte uitleg van Bedrock’s astroloog

Het is een tijd om stil te staan en je voor te bereiden op een nieuwe periode die gaat aanbreken maar ook om los te laten wat er vorige periode gebeurd is.

Het eerste kwartier: mannelijke en extraverte energie

Door de verdere reis van de planeten valt er weer een beetje zonlicht op de maan. Na een paar dagen wordt de eerste linkerhelft van de maan verlicht, het zogenaamde eerste kwartier is aangebroken. Tijdens deze opbouw werken we naar de yang energie toe van de maan, de mannelijke en meer extroverte energie. Tijd om te werken aan je projecten en ideeën en laat je leiden door de inspiratie die je hebt opgedaan tijdens nieuwe maan. Je zult ook merken dat je de eerste obstakels tegenkomt. Blijf gefocust en houd je doel voor ogen!

Volle maan: veel energie

Tijdens de opbouw van het zonlicht is er een moment dat zij piekt, tijdens volle maan is de aarde volledig uit de lijn tussen zon en maan waardoor de maan volledig verlicht kan worden door de zon. Een dubbele dosis energie dus en tijd om dit dus ook te vieren.

Kijk waar je bent gekomen, hoe hard je de afgelopen periode hebt gewerkt en geniet er van. Volle maan staat bekend om de slapeloze nachten door de enorme berg energie die er op je af komt, dus waarom zou je het niet gaan gebruiken om er nog een beetje extra van te genieten of om nieuwe ideeën en inzichten op te doen?

Lees ook: Astrologie is meer dan je sterrenbeeld: dit is je maanteken (en nóg een belangrijk teken)

Het laatste kwartier: vrouwelijke en introverte energie

Ná de volle maan neemt de hoeveelheid zonlicht weer af als de aarde tussen zon en maan schuift totdat alleen het rechterdeel van de maan nog verlicht is, het laatste kwartier. Door de afnemende energie is het een periode om los te gaan laten. We komen nu ook meer in contact met de yin kant van de maan, de vrouwelijke en meer introverte kant en dat kan best intensief en vermoeiend zijn. Loslaten van datgene wat je niet verder heeft geholpen en stil te staan bij de afgelopen periode zodat je over een paar dagen weer klaar bent voor de nieuwe maan.

Deze handige apps helpen je 

Waarom moeilijk doen als je ook apps hebt die je voor kunt laten werken? Hallo modern tijdperk!

In mijn ogen de beste app om astrologie anno 2019 te gebruiken. Op basis van kunstmatige intelligentie en informatie van NASA berekent Co-Star de persoonlijke energieën en obstakels die je tegen kan komen. Door het invoeren van je geboortedatum, tijdstip en locatie weet de app op een minimalistische en niet suffe manier je meer te vertellen over de invloed van de planeten boven je. Je kan zelfs connecten met vriendinnen of met je partner om van elkaars dagelijkse energieën op de hoogte te zijn! De app is volledig gratis en zeker geschikt voor beginners.

Wil je de meer advanced stuff dan is de populaire TimePassages een fijne aanvulling. Net als Co-Star krijg je op basis van je birth chart persoonlijke astrologische readings die een stuk uitgebreider zijn dan die van Co-Star en updates over belangrijke transities. Geschikt voor zowel beginners als voor de advanced gebruikers. De app is gratis maar voor bepaalde extra features (zoals uitleg over je birth chart) moet je wel betalen.

Als je liever visueel ziet wat er in het heelal gebeurt, dan is TimeNomad heel fijn. Een app die de dagelijkse transities visualiseert aan de hand van astrologische kaarten maar het ook mogelijk maakt om voor anderen birth charts te maken en te delen. Een app die geschikt is om meer professioneel naar astrologie te kijken, zeker door de vele features om de kaarten zo persoonlijk mogen te maken maar zonder tekst en uitleg wat de transities daadwerkelijk betekenen.

Dit artikel is geschreven door de MaanNomade. Zij helpt je bij de zoektocht naar het vinden van balans tussen ons welzijn en ons drukke dagelijkse moderne leven met behulp van moderne astrologie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️