Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 28 jul 2019
Leestijd: 6 minuten

5 rustgevende yogaretreats in Europa die de moeite waard zijn

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook lekker eten en drinken bij én een flinke portie selfcare bij. En waar kom je beter tot rust en dichterbij the inner you dan op een plek waarbij alles draait om rust, yoga en jou? Precies. Op een yogaretreat.

Daarom delen we de fijnste yogaretreats van Europa!

Waarom je nú naar een yogaretreat wilt

Yoga maakt je niet alleen lekker lenig, het maakt je ook emotineel stabiel, schreven we al eens eerder. Yoga alleen voor zweverige types? Dacht het niet! Yoga doet namelijk meer dan je in eerste instantie doorhebt. Het vermindert stress, de kans op depressie, stimuleert je hersenkracht en geeft een geluksboost.

Lees ook: Waarom je nu écht aan yoga wilt beginnen (ook als je niet zweverig bent)

Of je nu je yogaskills naar een volgend niveau wilt tillen of wilt ontsnappen aan de drukte van het stadse leven en meer in contact wilt komen met zichzelf: een yogaretreat is altijd een goed idee.

Hoevaak krijg je nou de kans om écht even uit te tunen en je gedachten te laten gaan voor wat ze zijn zonder dat je 5 minuten later weer gehaast en bezweet door de stad sjeest met je fiets?

De 5 fijnste yogaretreats van Europa

Om die reden zetten we een aantal fijne yogaretreats op een rij:

https://www.instagram.com/p/BxuzKL2lhiZ/

Mandali Retreat Centre – Italië

Als je de foto’s van het Mandali Retreat Center in Italië ziet, wil je het liefst vandaag nog je koffer pakken. Echt. Serieus. Het center ligt boven op een berg en kijkt uit over het Ortameer.

De oprichters van het retreat – Wouter Tavecchio en Wildrik Timmerman – organiseerden vroeger grote feesten en festivals, maar ruilden die drukte in om zich volledig te storten op Mandali. Met succes, want het by far dé go to retreat in Europa.

Must read: Wat ik (over mezelf) leerde tijdens een yogaretreat op Ibiza

De retreats bestaan uit (guided) meditaties, yoga, rustperiodes en individuele sessies. Verder kan je genieten van de sauna, een stoombad nemen of zwemmen in de jacuzzi met uitzicht op zee. Oh en de verblijven zijn? Die zijn om nooit meer weg te willen. Verwacht een biologisch menu waarin lokale groente de hoofdrol speelt.

Er zijn 3-, 5- en 8-daagse retreats. Bekijk hier de website voor verdere details.

To The Sea Retreat – Portugal

De Nederlandse Anna en Engelse Jodie begonnen een paar jaar geleden aan het avontuur: hun eigen yoga (en surf!)retreat in Portugal. In de Portugese bergen, vlak aan de kust vind je het To The Sea Retreat waar je je voor een week lang even in de heuse Balinese sferen begeeft.

Een beetje van Bali, maar dan in Portugal. Hoe fijn is dat? Bij dit retreat ligt de focus op yoga, maar wissel je de sessies af met een dagelijkse surfles. En believe me: er zijn weinig dingen zo gelukkigmakend (en verslavend!) als het surfen op een golf.

Na een gezonde lunch krijg je hier een life coaching sessie en daarna is het weer tijd voor een yogales, waarna je gezamenlijk een home cooked maaltijd krijgt van de chef.

De volgende retreat is van 29 september tot 4 oktober 2019. Bekijk hier de website voor verdere details. 

Yoga Fest International – Griekenland

Naar het zonnige Griekenland wil je sowieso graag afreizen, maar nu we weten dat Yoga Fest International hier fijne retreats geeft, al helemáál. Oprichtster Karianne is fervent yogi en houdt zich veel bezig met meditaties (in de meditaties die we je gratis geven tijdens de Bedrock’s meditatieweek eind augustus a.s. hoor je haar stem!).

Het retreat draait om holisme. Verwacht er ashtanga yoga, guided mindfulness meditaties, yin yoga en dat allemaal met het uitzicht op het adembenemende Pori beach van het dorpje Koufonisia. Extra fijn: er zijn hier geen auto’s, scooters of ladingen toeristen. Wat dan wel? Wildernis, kleine baaitjes en een oase van rust.

Lees ook: Voor iedereen die wil beginnen met mediteren: 5 basisinzichten die je kunnen helpen

Het retreat duurt één week (6 nachtjes), je krijgt heerlijke vegetarische maaltijden en doet naast veel yoga, stilteperiodes en meditaties ook een prachtige hike.

De volgende retreat is van 8 tot 14 september 2019. Bekijk hier de website voor de verdere details.

Inner Bliss yoga retreat – Ibiza

Rust en Ibiza: het klinkt misschien niet direct alsof die twee hand-in-hand gaan. Maar het party eiland heeft nog veel meer te bieden dan alleen feest. Het prachtige noorden is als een oase van rust waar je onder andere de Inner Bliss yogaretreat vindt van Yoga Ibiza.

Naast ochtendmeditaties, superfijne yogasessies en veganistische maaltijden kom je hier zonder al te veel poespas helemaal tot rust. Van een actieve vinyasa flow tot yoga nidra: je krijgt hier een mix van yogastijlen.

Inner Bliss biedt trouwens niet alleen yoga, maar een complete holistische coaching aan, om jouw ‘inner bliss’ te vinden. Er is altijd ruimte voor coachings, healing sessies of massages.

Vind je vast ook leuk: Welke yogapose hoort bij jouw sterrenbeeld?

Onder de Spaanse zon krijg je het al snel warm, maar je duikt gelukkig zo het zwembad in voor wat verkoeling. Zit je liever bij het kampvuur of lees je graag een boekje in je kamer? Helemaal aan jou.

De volgende yoga retreat staat gepland van 7 tot 12 oktober 2019. Bekijk hier de website voor verdere informatie. 

Dfrost – Marokko

Oké, deze ligt dan misschien nét buiten Europa, maar is zeker de moeite waard. Aan de Marokkaanse kust ligt de prachtige, modern-boheemse villa Surya, gehost door Dforst. Gelegen aan de rand van een natuurreservaat aan de Atlantische Oceaan. De plek is niet alleen een bekende plek onder surfers, ook voor yogi’s is het een perfecte bestemming.

In de sprookjesachtige villa volg je één van de vele retreats. Wat je kan verwachten? In de ochtend word je wakker gemaakt met een sapje, dan start je de dag met een meditatie waarna je een heerlijk ontbijt krijgt.

Na een aantal yogasessies (van yin tot vinyasa) eindig je de dag met een vega(n) of rauw diner. Waarna je lekker in één van de schommels of hangmatten kan ploffen, mét uitzicht op zee.

Wil je een middag surfles nemen? De villa heeft 10 minuutjes noordelijker een even bohemian villa waar ook surf- én yogaretreats worden gegeven.

De retreats lopen het hele jaar door. Bekijk hier de website voor verder details. 

Meer leren over yoga?

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister de nieuwe aflevering aan het begin van elke volgende maand en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️