Bedrock’s meditatie: tegen een middagdipje, deel 1 (5 minuten)

Josephine Kay 10 jun 2017 Listen

Zo tegen het einde van de middag beginnen veel mensen een beetje in te dutten. Jammer, want je wil nog van de rest van je dag genieten.

Deze meditatie zorgt in slechts 5 minuten voor de nodige energie als je een dip in je energieniveau ervaart.

Je ademhaling verandert als je moe wordt, het wordt wat onrustiger, oppervlakkiger en sneller. Tijdens deze meditatie sta je stil bij je ademhaling, en laat je je ademhaling weer zo vrij en zo vloeiend mogelijk stromen.

DE STEM VAN CHANTAL SOETERS

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels 10 jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Je leest hier waarom we deze Bedrock-meditatie met je delen

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties. Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Reageer op artikel:
Bedrock’s meditatie: tegen een middagdipje, deel 1 (5 minuten)
Sluiten