Josephine Kay
Josephine Kay Luistervoer 17 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Bedrock’s geleide meditatie: wakker worden, deel 2 (10 minuten)

Er ligt een hele mooie dag voor je. En daar helpt deze meditatie je bij, zodat je bewust van de dag kunt genieten en de intentie creëert om gedurende de dag bij jezelf te blijven, om meer aandacht en aanwezigheid te ervaren.

Doe je ogen dicht en voel hoe je hier zit. Ontspan je armen en je schouders, ontspan je gezicht en laat je mond een beetje open. Je ogen zijn zacht gesloten. Relax en geniet van vandaag!

Geleide meditatie van Chantal Soeters

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels tien jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Meer meditatie-oefeningen: Ontspan met Bedrock’s geleide meditaties

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt, raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties.

Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Mediteren voor een goede start van de dag

We hebben verschillende geleide meditaties gemaakt om rustig wakker te worden en met een goede start je dag te beginnen. De eerste meditatiesessie duurt 5 minuten. Je kunt uitbreiden naar deze meditatie van 10 minuten of de derde meditatie om wakker te worden van 15 minuten.

Meditatie en drukte

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️