Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Luistervoer 16 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Bedrock’s geleide meditatie: wakker worden, deel 1 (5 minuten)

Heb je ‘s ochtends vaak een opgejaagd gevoel? En neem je nooit de tijd om écht even wakker te worden? Deze ochtendmeditatie van vijf minuten helpt je om bewust wakker te worden en de dag met aandacht te beginnen. Het is echt even een moment om in te checken bij jezelf, met als resultaat een betere focus en meer energie.

Ga rechtop in je bed zitten en sluit je ogen, of houd je ogen open en kies ervoor om een zachte focus op de vloer (een paar meter voor je) te hebben.

Geleide meditatie van Chantal Soeters

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels tien jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Meer meditatie-oefeningen: Ontspan met Bedrock’s geleide meditaties

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt, raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties.

Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Geleide meditaties om wakker te worden

We hebben verschillende geleide meditaties gemaakt om je dag goed te beginnen en rustig wakker te worden. Deze meditatiesessie duurt 5 minuten. Je kunt uitbreiden naar een geleide meditatie van 10 minuten en de derde meditatie om wakker te worden van 15 minuten.

Handig voor het mediteren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️