6 heerlijke vegan ontbijt-recepten die je nog niet kende

Geniet uitgebreid op zondagochtend

Als je veganistisch eet, eet je ‘s ochtends algauw dingen als havermout, smoothies of crackers. Helemaal goed natuurlijk – en hartstikke gezond. Toch is het soms fijn om eens iets anders te eten. Daarom delen wij 6 ideeën voor een vegan ontbijt.

Vegan omelet

Heh? Een omelet zonder ei? Jup, ook als veganist kan je nog genieten van een gebakken ‘ei’ op een broodje, als vegan ontbijt bijvoorbeeld. Hier komt vanzelfsprekend geen echt ei aan te pas; in plaats daarvan gebruik je ingrediënten als kikkererwtenmeel of tofu. Met genoeg lekkere kruiden breng je ‘m goed op smaak. En ook al zit er geen ei in, je krijgt wel de nodige eiwitten binnen. Hier vind je een fijn recept.

Vegan wentelteefjes

Als je het hart wilt veroveren van iemand die (deels) vegan eet, dan zijn wentelteefjes dé manier (iets met liefde gaat door de maag). Op deze blog kun je precies uitvogelen hoe je ze maakt. Schenk bij het opdienen er nog wat maple syrup overheen, et voilà, je vegan ontbijt is een feit!

Muffins gevuld met jam

via Chow

Wie zei ook alweer dat plantaardig eten altijd gezond moet zijn? Precies, niemand. Daarom zijn deze vegan muffins heerlijk om op een luie zondagochtend te maken. Perfect voor bij je vegan ontbijt! Als je ze opensnijdt, komt er warme jam uit gelopen. En houd je nou niet zo van jam, dan kun je dit ook vervangen door bijvoorbeeld pure chocoladepasta.

Dit vind je vast ook leuk: Hier vind je de lekkerste vegan taart in Rotterdam.

 

Vegan donuts

Voor de echte zoetekauw zijn donuts natuurlijk onmisbaar. En ja, die kunnen ook gemaakt worden zonder dierlijke producten. Misschien niet het gezondste ooit, but we do nut mind.  Hier vind je een fijn recept. Als je enorme sweet cravings hebt, weet je wat je te doen staat in de keuken.

Breakfast sandwich

Houd je nou iets minder van zoet (en ben je ook een beetje klaar met al die avocado op toast), dan heb je een goeie aan een vegan breakfast sandwich. Hierbij kun je zo creatief zijn als je zelf wilt. Gebruik bijvoorbeeld tempeh gebruiken die je marineert in knoflook en combineer die met gerookte paprika en maple syrup. Voor inspiratie vind je hier elf ideeen om de beste vegans sandwich te bouwen.

Pannenkoekjes met aardbeien

via Wallflower Kitchen

Een breakfast of champions, zo is deze stapel pannenkoeken wel te noemen. Dit makkelijke recept heb je zo gemaakt en dan heb je ook wel wat! Het ultieme bewijs dat vegan eten véél meer is dan een paar blaadjes sla – voor wie dat überhaupt nog dacht.