Kiara Louis
Kiara Louis Column 14 okt 2018
Leestijd: 5 minuten

Een ode aan het leven door Bedrocks Lisanne: “Doe waar je enthousiast van wordt”

Het leven is soms lastig, maar meestal heel mooi. Daar mogen we best wat vaker bij stilstaan. Iets met het leven, een feestje en slingers ophangen: je kent het wel. Daarom vragen wij inspirerende mensen naar hun ode aan het leven.

We trappen af met onze eigen Bedrock-redactie, om te beginnen de altijd vrolijke Lisanne.

Het plezier van het leven

“Mijn motto is joie de vivre: heel mooie woorden die precies beschrijven hoe ik het leven zie. In mijn ogen draait het leven om doen wat je leuk vindt, waar je blij en enthousiast van wordt. Plezier hebben in wat je doet, dat vind ik belangrijk.”

“In vergelijking met anderen heb ik misschien ‘makkelijk praten’, omdat veel dingen me – zoals ze dat spreekwoordelijk zo mooi zeggen – zijn aan komen waaien, maar ik denk ook dat dit grotendeels een mindset is. Als je positief in het leven staat, trek je positieve dingen aan.

“Die positive mind is in mijn ogen heel belangrijk. Ik geloof dat positiviteit en enthousiasme in het leven alles gewoon net iets makkelijker maken. En als je dan toch de draad even kwijt bent, weet dan dat alles altijd weer goedkomt.”

Op ontdekkingstocht naar jezelf

“Wat ik leuk – maar tegelijkertijd ook wel eens vervelend – vind aan het leven, is dat je constant jezelf aan het ontdekken bent. Je leert gaandeweg steeds meer over jezelf, maar je blijft ook veranderen en dat houdt het interessant.”

“Ik heb een halfjaar in Zweden gestudeerd; toen kwam ik op een plek waar niemand me kende en waar ik letterlijk vrienden moest zoeken. Dit halfjaar heb ik mezelf goed leren kennen. Dit bracht me rust en ik ging mezelf accepteren om wie ik ben. Of eigenlijk wie ik was, want zoals ik al zei: je bent constant in beweging.

“Ik ben ook gewoon maar iemand”

“Ik ben heel lang op zoek geweest naar mijn passie. Ik vroeg letterlijk aan mijn moeder: ‘Maar mam, waar ben ik nou écht goed in?!‘ Met als onbevredigende antwoord: ‘Je doet het toch goed op school?’ Toen dacht ik: nee mam, ik bedoel méér dan dat. Wat is mijn talent, mijn passie, waarin ben ik anders of beter in dan de rest?”

Dit vind je misschien ook interessant: Waarom we allemaal authentiek willen zijn (en hoe je het wordt)

“Een tijd geleden las ik het boek De Edele Kunst Van Not Giving A Fuck van Mark Manson. Daarin vertelde de schrijver dat de meeste mensen geen talent hebben. Iets in mij werd daar heel rustig van. Geen talent hebben is heel gewoon. Je hoeft niet uit te blinken in iets: normaal zijn is prima.”

“Ik doe er niet toe voor de mensheid, maar wel voor de mensen om mij heen. Dat klinkt heel straight forward en simpel, maar dat geeft me zoveel rust. Ik ben ook gewoon maar iemand en dat is meer dan oké.”

Keuzes voor je eigen geluk

“De essentie is voor mij: as long as you’re here, you’d better be happy. Hoe je dat doet en waar je blij van wordt, maakt niet uit. Hoe ouder ik word, hoe meer ik dat inzie. Ik kijk goed waar ik energie uithaal en streef die momenten en dingen na. Maak keuzes voor jouw eigen geluk, hoe groot of klein die keuzes ook zijn.”

Ontdek de wereld

“Er zijn zoveel mooie mensen en mooie plekken op deze aardbol. Als je geen inspiratie meer hebt of gewoon even de kluts kwijt bent, kun je altijd een ‘uitvlucht’ maken naar een andere plek met nieuwe mensen en mooie verhalen. Als het ene niet lukt, is er wel weer iets anders.”

“Je kunt zoveel ontdekken op deze wereld. Ik ben onwijs nieuwsgierig en verzin constant nieuwe ideeën om mijn leven in te richten. Soms word ik daar wel eens gek van. Dan roep ik de ene week heel hard dat we naar links gaan, maar wil ik een volgende week toch liever naar rechts.”

“Toch denk ik dat het goed is dat ik, of ik nou naar links of rechts ga, in ieder geval in beweging ben. Veel mensen zijn bang om uit hun comfortzone te stappen. Ik ben juist bang om er te lang in te zitten. Het leven is namelijk lekker onverwachts en spannend buiten die comfortzone. En nog leuker: je ontdekt er dingen over jezelf en de wereld die misschien wel veel leuker en mooier zijn dan de dingen in die comfy zone van je!”

Dit vind je vast ook leuk: Dit is waarom we ons veilig voelen in onze comfort zone (en zo stap je eruit en groei je pas écht)

Blijf buiten die comfortzone

“De eerste stap buiten die comfortzone was eigenlijk mijn studie in Zweden. Van tevoren twijfelde ik of ik wel moest gaan. Was dit wel echt de juiste keuze? Maakte ik het mezelf niet onnodig moeilijk? Mijn moeder zei toen de magische (en oké, very cliché) woorden: ‘Je kunt beter spijt hebben van wat je wel hebt gedaan, dan van wat je niet hebt gedaan.’ Ik hakte de knoop door, nam de wijze woorden mee en had de tijd van mijn leven.”

“Mijn advies? Zoek de randjes van je comfortzone op. En ja, daar komen wel eens diepe dalen bij kijken, maar ook veel hoge pieken. Zo kun je jezelf uitdagen op allerlei manieren. Het geeft energie, inspiratie en nieuwe inzichten. Avonturen beleven is de mooiste manier om te groeien.

“Nauurlijk is het lekker warm en relaxt in die zone van je, maar tegelijkertijd is alles er ook heel normaal en eerlijk: is dat niet een beetje saai op den duur?”

Lisanne is content lead bij Bedrock en je volgt haar vrolijke avonturen op Instagram.

Meer over je comfortzone, persoonlijke groei en selfcare

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️