Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 28 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Welke yogapose hoort bij jouw sterrenbeeld?

Dat je sterrenbeeld méér is dan de maand waarin je geboren bent, wisten we natuurlijk al. Het zegt namelijk veel over je persoonlijkheid, en zoals we eerder schreven hangt wellicht ook je interieurstijl en favoriete seksstandje hiermee samen. Je sterrenbeeld geeft je als het ware een profiel met unieke interesses, voorkeuren en karaktertrekken. Daar hoort ook een matchende yogapose bij. Benieuwd naar de jouwe?

Dat je sterrenbeeld iets zegt over je yogavoorkeur is zo gek nog niet, want yoga eert de natuurlijke ritmes van de zon, de maan en… de sterren.

Er bestaat zelfs een specifiek onderzoeksdomein, de Yogastrologie, dat elk sterrenbeeld linkt aan een lichaamsbeeld dat speciale aandacht nodig heeft. Zo krijgt elk sterrenbeeld een specifieke yogapose om dat lichaamsdeel meer aandacht te geven.

Yogaposes per sterrenbeeld

Ram (21 maart – 20 april)

Rammen zijn echte strijders. Ze zijn dapper en gepassioneerd en hebben altijd energie om als eerste te strijden. Daar staat wel tegenover dat ze ongeduldig zijn en moeilijk rust vinden. Het is daarom belangrijk om soms ontspanning in te bouwen tijdens yoga oefeningen.

Yogaposes: vooroverbuiging, savasana, hoofd-naar-kniehouding

Stier (21 april – 21 mei)

Stieren zijn betrouwbaar en toegewijd. Een typische zwakte van de stier is koppigheid. Dit kan zich vertalen in opgekropte stress in hoofd, nek en schouders.

Yogaposes: katpose en brug

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Tweelingen zijn nieuwsgierig, communicatief en altijd klaar om plezier te maken. Daartegenover staat dat ze veel verantwoordelijkheid op zich nemen. Dat is knap, maar kan soms aardig lastig worden voor de schouders!

Yogaposes: neerwaartse hond, cobra

Must read: Een mini-yogaguide op World Yoga Day: de krachten van yoga uitgelegd (en 3 fijne poses)

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Kreeften zijn loyaal en meelevend. Ze kunnen zich intens inleven in de gevoelens van anderen maar vinden het moeilijk om de eigen gevoelens bloot te stellen aan anderen. De beste yogaposes zijn daarom de typische ‘heart openers

Yogaposes: opwaartse plank pose, halve maan pose, danser

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen zijn zelfverzekerd en oprecht, maar dit kan soms arrogant en egoïstisch overkomen. Yogaposes zijn belangrijk om de verbinding met anderen en de aarde op te zoeken.

Yogaposes: berghouding, boompose, kindhouding

Maagd (23 augustus – 23 september)

Maagden werken erg hard en daarvoor hebben ze een soms (te) kritische ingesteldheid. Ze plannen alles en komen daarom soms wat koel over. Yoga is een manier om warmte op te zoeken.

Yogaposes: pauwhouding, boothouding en zittende twist pose

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

De door balans-gefascineerde weegschalen streven naar vrede en vermijden conflict. Ze streven naar balans en harmonie in relaties en dit komt mooi tot uiting in hun yoga oefeningen.

Yogaposes: boompose, verlengde squat of zijwaartse kraanvogel

Ook interessant: The Sex Issue: volgens je sterrenbeeld is dit jouw favoriete standje

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Schorpioenen zijn gepassioneerd, dapper en assertief. Ze zijn het meest sensuele teken van de Zodiac. Yoga is een manier om energie los te laten en te ontspannen.

Yogaposes: kameelhouding, lotushouding en melting heart

Boogschutter (23 november – 21 december)

Extravert, enthousiast en dynamisch: dat zijn boogschutters. Beweging is dan ook erg belangrijk voor dit sterrenbeeld. Dit kan behoorlijk wat druk leggen op de heupen. De juiste yogaposes helpen om de heupen rust te gunnen.

Yogaposes: lizardpose, halve duif pose en lunge

Steenbok (22 december – 20 januari)

Steenbokken zijn overtuigd en standvastig. Ze hebben zelf-discipline en controle, en dit kan extra versterkt worden tijdens de juiste yoga oefeningen.

Yogaposes: stoelhouding, berghouding en boomhouding

Waterman (21 januari – 19 februari)

Watermannen zijn vooruitstrevend, origineel en onafhankelijk. Ze vinden het vaak moeilijk om zich emotioneel uit te drukken. Ze waarderen integriteit, en dit kan gevonden worden in de juiste yogaposes.

Yogaposes: lotushouding, adelaar en revolved side angle

Vissen (20 februari – 20 maart)

Vissen hebben een spiritueel karakter. Dat is mooi, maar soms ontsnappen vissen daardoor aan de realiteit. Door de juiste yogaposes kan weer contact gezocht worden met de werkelijkheid.

Yogapose: berghouding, halve kikker en staande twist

Meer lezen over sterrenbeelden?

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️