Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 21 apr 2019
Leestijd: 4 minuten

Astrologie in een modern jasje: een korte uitleg van Bedrock’s astroloog

Anno 2019 hebben we steeds meer aandacht voor ons welzijn. We gaan naar yoga en nemen massaal meditatiecursussen. Een ondergewaardeerde manier om dichter tot jezelf te komen, is het dagelijks gebruik van astrologie. En nee, dan bedoel ik niet die suffe horoscopen die je dagelijks in de krant leest of ‘Welk drankje past bij jouw sterrenbeeld?’.

Astrologie is een manier waarop we dichter tot onszelf kunnen komen  en dat kan ook zónder alle dat zweverige gedoe.

Wat is (moderne) astrologie?

Astrologie is, in tegenstelling tot astronomie, geen exacte wetenschap met theorieën die getest of gefalsificeerd kunnen worden. Bij astronomie (sterrenkunde) draait het om berekeningen van de fysieke bewegingen die de planeten maken en deze kunnen natuurlijk getest worden. Bij astrologie daarentegen, draait het om het voelen en begrijpen van de effecten die planeten op ons en ons dagelijks leven hebben.

In ons sterrenstelsel hebben we 11 planeten: maan, zon, mars, venus, mercurius, jupiter, saturnus, uranus, neptunus, pluto en chiron. Zij volgen allemaal een eigen baan, de orbit die van een één maand tot enkele jaren kan duren. Tijdens de orbit passeren zij de 12 sterrenbeelden zoals wij die ook kennen. Een paar planeten, de zogenaamde binnenste planeten (maan, zon, mars, venus en mercurius) hebben een korte orbit en passeren de sterrenbeelden sneller. Deze binnenste planeten gezien als invloedhebbers op onze emoties en kunnen we effecten van ervaren in ons dagelijks leven. De andere planeten hebben een langere orbit, langer dan een jaar, en hebben daarbij een subtielere invloed op ons. Elk sterrenbeeld dat gepasseerd wordt, heeft een eigen kenmerk. Zoals Stier met zijn koppige en standvastige energie en bijvoorbeeld, of Tweelingen wiens energie meer go with the flow is.

Ook interessant: Lijk jij totaal niet op je sterrenbeeld? Kijk dan eens hiernaar

Invloeden van planeten

Naast de invloeden van elk sterrenbeeld op de planeet, heeft ook elke planeet een uitwerking op ons. De zon staat bijvoorbeeld voor de manier waarop we overkomen ten opzichte van anderen. De maan is weer betrokken bij de emoties die we juist binnenhouden, ons ‘echte zelf’ die we proberen af te schermen. Staat de maan bijvoorbeeld in Stier dan zal je merken dat je geneigd bent juist minder toe te geven maar ook juist meer behoefte hebt aan comfort en lekker eten. Terwijl een paar dagen later de maan in Leeuw staat en we juist behoefte krijgen aan aandacht en socializen. Door het volgen van de planeten en hun transities kunnen we onze emoties meer in kaart brengen. Een aantal Instagram-accounts houden deze dagelijkse transities bij, onder andere MysticMomma, SpiritDaughter, en ikzelf; MaanNomade. Een fijne instap om te beginnen met astrologie.

Door dagelijks stil te staan bij de energieën die op ons af komen, kunnen we hiermee leren werken. We kunnen het rustiger aan doen of juist extra gas gaan geven om projecten af te maken of er eindelijk aan te beginnen.

Je astrologische geboortekaart

Wil je jezelf nog beter leren kennen en doorgronden, zoek dan je astrologische geboortekaart (birth chart) op. Dit is een map met alle informatie over de standen van de planeten tijdens jouw geboorte. Op basis van de locatie, het tijdstip (je ouders zullen deze nog weten!) en de datum wordt dit eng nauwkeurig in kaart gebracht.

Ons ‘sterrenbeeld’ is het sterrenbeeld waarin de zon stond toen jij geboren werd. Maar door juist te kijken naar de standen en locaties van de andere planeten kan jouw karakter en trekjes veel specifieker beschreven worden. Aanrader: cafe Astrology. Nog simpelere en met gepersonaliseerde updates? Gebruik dan de app Co-Star voor een duidelijk overzicht met persoonlijke emotie-updates voor elke dag. Je kan zelfs enkele weken vooruit kijken, ideaal voor het plannen van spannende gebeurtenissen….

Astrologie; het kan een pain in the ass zijn omdat je jezelf pijnlijk beter leert kennen, maar het kan ons ook helpen om meer grip te krijgen op onze emoties en behoeften. In de komende columns zal ik hier nog meer aandacht aan besteden.

De Maannomade schrijft op Bedrock over moderne astrologie, want door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Meer over astrologie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️