Josephine Kay
Josephine Kay Betere wereld 21 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

De pannenkoekenplant: waarom we ‘m allemaal willen

Voor de echte plantenkenners is het een blast from the past: de pannenkoekenplant is terug van weggeweest. In de seventies een ware hype, en nu lijkt het erop dat wij ook allemaal een exemplaar in ons huisje willen. En dat is maar goed ook, want, zoals we eerder schreven, maken planten gelukkiger. Waar komt dat toch door? Waarschijnlijk heeft de gezellige naam er iets mee te maken, die hij krijgt door de ronde blaadjes. Maar wat weten we nog meer over deze plant?

De plant hoort bij de brandnetelfamilie (dat is dan weer iets minder gezellig), hij zuivert de lucht en is makkelijk te verzorgen. Door de ronde, glanzende, leerachtige en dikke donkergroene bladen krijgt hij de naam pannenkoekenplant. Deze ‘pannenkoekjes’ balanceren op lange, rode, dunne stengels. Als ‘ie ouder wordt gaan de stengels kronkelen en het plantje kan zo’n 40 cm hoog worden.

Lees ook: DIY beautyproducten: zo maak je zelf brandnetel-haarspoeling

Er gaat een mooi verhaal dat als je een gouden munt in de aarde stopt, de plant welvaart aantrekt. Van oorsprong komt de plant uit China, en werd het in 1946 meegenomen naar Europa door een Zweedse missionaris. Het plantje groeide op het CanShanggebergte in de provincie Yunnan. Vandaar dus ook de bijnaam Chinese geldplant of Chinese Missionary Plant.

Bron: mooiwatplantendoen.nl

Meer lezen over planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.