Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Psyche 4 jan 2019
Leestijd: 4 minuten

Deze 4 planten hebben medicinale (en soms spirituele) krachten

Plants are friends want naast dat ze leuk zijn voor in de woonkamer, zorgen ze ook voor een positief effect op onze gezondheid. Ze zuiveren de lucht én maken ons gelukkiger. Als klap op de vuurpijl hebben planten zelfs medicinale en sommige zelfs spirituele krachten.

Altijd leuk, wat groen in je huis. Maar planten doen meer dan alleen maar sfeer brengen in alle hoekjes van je huis. Mooiwatplantendoen.nl kwam met een mini-plantenguide: Eerste Hulp Met Planten. Wat blijkt: deze 4 planten hebben meer nut dan je in eerste instantie misschien dacht.

 

De Coffea Arabica

Je hebt de hele nacht doorgehaald om aan dat ene project te werken en net nu je nog even 2 uur moet knallen lukt het je niet meer. Je ogen voelen zwaar aan en je krijgt geen hap meer door je keel. Koffie, dat is wat jij nu waarschijnlijk nodig hebt! Maar wist je dat de coffea arabica ook een medicinale werking heeft? De plant kan namelijk gebruikt worden als een stimulerend en anti-narcotisch middel vanwege het hoge cafeïne gehalte.

Heb je een feestje gehad en heb je iets teveel gedronken? De coffea arabica werkt als een braakonderdrukkend middel wat op zijn beurt weer heel goed werkt tegen een kater.

Verzorging

Geduld is een schone zaak bij deze koffieplant. Hij gaat namelijk pas na een paar jaar bloeien. Het is belangrijk voor deze plant dat hij vaak wat water krijgt. De coffea arabica staat het best op een lichte plek waar ‘t niet te koud maar ook niet te warm is. Als ‘t lekker weer is buiten kan de plant zelfs buiten staan. Wil je dat de bladeren mooi glimmen? Spuit dan met een plantenspuit wat water over de bladeren.

Eucalyptus

Vroeger stond deze plant erom bekend om de negatieve energie uit je huis te verbannen. Houd je het bovennatuurlijke liever uit je huis? Dan kun je een eucalyptusblaadje van de plant halen en deze verbranden. De eucalyptus heeft namelijk een (spiritueel) zuiverende werking. Negatieve energieën verdwijnen als je op die plek een eucalyptusblad verbrandt.

De eucalyptus komt oorspronkelijk uit Australië waar de Aboriginals de schors, hars en bladeren ook gebruikten als geneesmiddel voor onder meer koorts en aandoeningen van de luchtwegen.

De eucalyptus heeft trouwens nog een pluspunt. Heb je vaak last van vliegen of muggen? Na ‘t aanschaffen van deze beauty heb je daar niet meer zoveel last van. Deze plant houdt vliegen en muggen namelijk op afstand.

Verzorging

Belangrijk voor de eucalyptus is dat hij regelmatig veel water krijgt (in de zomer zelfs elke dag). Je kunt bijvoorbeeld met je vinger checken of de aarde vochtig of droog is. Zon is trouwens ook belangrijk voor deze geurige kamerplant.

https://www.bedrock.nl/planten-beinvloeden-buurplanten/

Scindapsus – ook wel ‘Devil’s Ivy’

Dit is een voorbeeld van een plant die mee helpt om de lucht te zuiveren. Volgens onderzoek van NASA halen de huidmondjes op de bladeren van de scindapsus schadelijke stoffen uit de lucht. Dat betekent dus dat deze plant vieze luchtjes uit je huis laat verdwijnen.

Verzorging

De scindapsus is één van de makkelijkste planten om te verzorgen. Je kunt zelf kiezen of je de plant omhoog wilt laten groeien of opzij. Als je de plant omhoog wilt laten groeien, moet je een stok in de pot van de plant doen. Hierdoor klimt de plant omhoog. De blaadjes kun je ook sneller laten groeien, maar eigenlijk zorg je daar al voor als je ‘m in genoeg licht zet. Het enige wat deze plant nodig heeft is (niet veel) water en licht.

Aloë vera

De aloë vera plant (of eigenlijk het sap van de plant) werkt heel goed tegen verwondingen. Ben je in de zomer te lang in de zon geweest en is je hele huid verbrand en rood? Smeer wat aloë vera gel op de verbrande plek. Het zal niet binnen een paar minuten verdwenen zijn, maar het verkoelt de huid goed. Ook voor eerste hulp gevallen in huis is het gel van de aloë vera perfect. #eerstehulpmetaloëvera op je vensterbank dus.

Verzorging

Deze kamerplant/eigen EHBO-kit is ideaal voor iedereen die niet vaak thuis is (of mensen die geen groene vingers hebben). De aloë vera heeft namelijk bijna geen verzorging nodig. Af en toe een beetje water is voldoende. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de plant niet heel snel groeit.

Plants are friends is dus echt waar. Was je nog aan ‘t twijfelen om planten aan te schaffen? Dan heb je nu nog een extra reden om het wel te doen.

Meer lezen over planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️