wpk-admin
wpk-admin Betere wereld 15 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Planten om je heen (dus thuis, op kantoor of op je dakterras) maken je gelukkig

Naast dat het tegenwoordig heel esthetisch verantwoord is om planten in je huis te hebben, is het goed voor je gezondheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat een groene omgeving zorgt dat je je beter kunt concentreren, stress vermindert en ook nog eens de kans op hart en vaatziekte verlaagt. Veel planten om je heen betekenen dus een win-, win- en nog een keer winsituatie. Genoeg redenen om je hele huis in een groene oase om te toveren en als je toch bezig bent, waarom dan niet ook je kantoor of balkon? Drie inspirerende Nederlandse start-ups die je helpen om die groene droom werkelijkheid te maken.

Sprinklr

Geen zin in een ritje naar het tuincentrum? Sprinklr bezorgt biologisch gekweekte planten gewoon op de deurmat. Ze hebben zowel boxen vol met groen voor binnen als een editie voor buiten. En voor degenen onder ons met minder groene vingers: middels de bijbehorende Sprinklr-app krijg je verzorgingstips die eraan bijdragen dat groen ook daadwerkelijk groen blijft.

Rooftop Revolution

Ben jij die geluksvogel met een dakterras? Schakel dan de Rooftop Revolution in. Er verdwijnt steeds meer groen in Nederlandse steden en daar wil deze organisatie verandering in brengen door meer groene daken te creëren. Mag jouw dak wel wat groener en vrolijker? Dan kan je gebruik maken van deze toolkit.

Geen groene vingers? Met deze bloemen en planten kun je het beste beginnen

Healthy Workers

Als je dan toch bezig bent, neem dan ook direct je kantoor onder handen en schakel Healthy Workers in. Deze start-up wil door het plaatsen van planten de luchtkwaliteit op kantoren verbeteren (want die is veel slechter dan je denkt) en hierdoor de productiviteit en concentratie van werknemers verhogen. Jij een mooi kantoor en de baas ook blij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Planten om je heen (dus thuis, op kantoor of op je dakterras) maken je gelukkig
Sluiten