Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Mind 7 mrt 2019

Met deze 4 manieren breng je de natuur in huis (zelfs zonder planten)

De makkelijkste manier om wat groen in huis toe te voegen, is natuurlijk het aanschaffen van wat planten. Maar let’s face it: sommigen onder ons hebben geen groene vingers. Sommige mensen zijn gewoon geen plantenmensen en het in leven houden van planten kan dan érg lastig zijn. Daarom deze 4 alternatieve manieren om de natuur in huis te brengen en die planten te laten voor wat het is.

Of combineer deze opties juist met planten voor een éxtra natuurlijke feeling. Wedden dat jouw interieur binnenkort ineens een stuk groener lijkt?

Ga voor groen

En nee, dan bedoelen we dit keer níét alleen groene planten. Een kek groen kleurtje op de muur kan namelijk ook een ontzettend leuke toevoeging zijn aan je interieur. En het goede nieuws: niemand is ooit vergeten om een groene muur water te geven.

Kies voor groene kleuren die je kunt terugvinden in de natuur. Laat dat neon groen dus even voor wat het is, en kijk eerder naar levendige groentinten die veel rust en luxe uitstralen. Een accentmuur in deze kleur en jouw groene huis kan niet meer stuk.

Natuurlijke materialen

Een inkoppertje: natuurlijke materialen zoals hout, steen, leer en riet kunnen jouw huis een levendige uitstraling geven. Er zijn talloze materialen te bedenken die jouw huis een natuurlijk tintje kunnen geven. Je kunt er alle kanten mee op: ga in een industrieel interieur bijvoorbeeld voor steen, maar kies in een bohemien appartement juist voor rotan.

Ook interessant: Dit is jouw interieurstijl op basis van je sterrenbeeld

Ga voor botanische prints

Hier kunnen we geen genoeg van krijgen: botanische prints. Het liefst gooien we het hele huis er vol mee – al zou dat natuurlijk wel een tikkeltje heftig kunnen worden. Een behang met plantenprint of bloemenprint hoef je nooit water te geven, dus waar wacht je nog op?

Dierenprint, doen of niet?

Over het gebruik van dierenprint in huis kunnen we lang discussiëren. Veel mensen vinden het goedkoop ogen en laten het liever links liggen. Anderen houden juist wel van een panterprintje op zijn tijd. Of je het nou leuk vindt of niet: dierenprints in huis kunnen een hele goede manier zijn om je interieur een natural touch te geven.

En dan hoef je het natuurlijk niet te houden bij de standaard panterprint of een zebramotief. Denk out of the box, en ga bijvoorbeeld voor deze toffe prints van LILJEBERGS.

Liever wel echte planten in huis?

Dit artikel verscheen eerder op Roomed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Met deze 4 manieren breng je de natuur in huis (zelfs zonder planten)
Sluiten