Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 8 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Dit is waarom je je niet herkent in je sterrenbeeld

Jouw sterrenbeeld is eigenlijk jouw ‘zonnesterrenbeeld’ (waar de zon stond toen jij werd geboren), en staat voor je basiskarakter en is van alle andere planetaire sterrenbeelden het bekendst. Maar naast een zonnesterrenbeeld, heb je die ook voor de maan (over emoties), Mercurius (over communicatie) en bijvoorbeeld Venus (over hoe je lief hebt). Maar het zonnesterrenbeeld is zo’n bekend begrip dat iedereen eigenlijk alleen weet wat voor ‘sterrenbeeld’ ‘ie heeft. Maar hoe zit het met die andere planeten?

Ben jij één van die mensen die zich totaal niet herkennen in z’n sterrenbeeld? Of herken je je bijvoorbeeld meer in een totaal ander sterrenbeeld? Dat is dus echt niet gek! Je kan namelijk ook veel weg hebben van één van de andere planeten die in de buurt stonden toen jij geboren werd.

Of jij je herkent in je eigen zonnesterrenbeeld kan van een aantal factoren afhangen:

1. Op het randje

Ten eerste: check op welke dag je geboren bent. Ben je net op het randje van het ene sterrenbeeld geboren? Dan val je officieel binnen dat sterrenbeeld. Maar astrologisch gezien zit je precies op de grens. Het is niet een zwart-wit verschil, maar op de rand tussen de sterrenbeelden is een grijze overloop.

Wanneer je op het randje geboren bent, de eerste of laatste dag van het sterrenbeeld, ben je een samensmelting van beide sterrenbeelden. Zo kan je dus karaktertrekken van het ene sterrenbeeld hebben, maar ook die van de ander! Niet heel vervelend, want zo ben je best of both worlds.

Lees ook: Astrologie is meer dan je sterrenbeeld: dit is je maanteken (en nóg een belangrijk teken)

2. Ken jezelf (of vraag anderen om je te beschrijven)

Dit herkennen heeft ook te maken met hoe goed jij jezelf kent. Het is makkelijk om je eigen identiteit kwijt te raken. En daarnaast, hoe goed sta jij met jouw emoties in contact?

Als je nog vrij jong bent, is het lastiger om je te identificeren met een sterrenbeeld, omdat je nog vol in ontwikkeling bent. Ook als je psychisch niet lekker in je vel zit, is het ook lastiger om je hierin te herkennen. Praat er ook over met anderen. Soms herken jij jezelf totaal niet in je sterrenbeeld, maar hebben anderen wel dat beeld van jou.

Vraag daarom ook vooral hoe mensen die dicht bij jou staan, bijvoorbeeld je familie, jou zullen omschrijven. Het kan verrassend anders zijn dan het beeld dat jij van jezelf hebt en veel beter passen bij het sterrenbeeld dat je wel bent.

3. Ascendant – hoe kom jij over?

Daarnaast, check niet alleen jouw ‘gewone’ sterrenbeeld, maar ook je ascendant. Ook wel rijzende sterrenbeeld genoemd. De ascendant is het sterrenbeeld met invloed op de manier waarop je overkomt op anderen. De manier waarop jij je uit en dus ook onbewust gedraagt en voelt.

Deze check je met behulp van je geboortekaart, mocht je dat nog niet gedaan hebben! Fix je geboortelocatie, datum en het precieze tijdstip. Vooral voor je ascendant is het accurate tijdstip heel belangrijk.

Must read: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Uiteindelijk vormen jouw ascendant en je zonnesterrenbeeld een samensmelting van jouw basiskarakter. Mocht je je totaal niet herkennen in je zonnesterrenbeeld, dan kan je ascendant wel een stuk accurater zijn. Checken dus!

4. Mix it up

Daarnaast, ben je nooit maar één sterrenbeeld, maar een mix van sterrenbeelden. Kijkend naar je geboortekaart, kan je een flinke mix zijn van sterrenbeelden of juist veel planeten in hetzelfde sterrenbeeld hebben.

Wanneer je een mix bent van sterrenbeelden kan het lastiger zijn om je volledig te herkennen in je zonnesterrenbeeld. Want ondanks dat dit je basiskarakter is, heeft elke andere planeet in je geboortekaart invloed op de manier waarop jij je voelt en gedraagt.

Zo is mijn zonnesterrenbeeld Stier en herken mij daar ook het meest in. Maar heb ik ook een mega invloed van Steenbok, een sterrenbeeld dat eigenlijk veel te serieus is om te genieten van het leven. Het ene moment voel ik mij dus meer Stier, maar het andere moment kan ik ook veel eigenschappen hebben van Steenbok.

De invloed van de andere sterrenbeelden wordt vaak onderschat en daarom is het echt belangrijk om je niet alleen te focussen op je zonnesterrenbeeld, maar ook juist op die andere planeten die invloed op jouw karakter hebben.

Meer astro vibes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️