Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 14 feb 2020
Leestijd: 5 minuten

Matchen jullie sterrenbeelden? Zo gebruik je astrologie om je relatie te verbeteren

Hoe vaak heb jij gecheckt welk sterrenbeeld jouw ‘toekomstige’ partner heeft? En ook gecheckt hoe goed die matcht met jouw sterrenbeeld? Precies. Niet zo gek, want het is heel interessant om te lezen of jullie sterrenbeelden matchen. Maar hoe kan je astrologie inzetten om jullie relatie ook echt (beter) te laten werken? Modern astrologe de Maannomade legt uit hoe je dat doet!

Het gewone sterrenbeeld, het sterrenbeeld waar de zon in stond tijdens je geboorte, vertelt je meer over de basisidentiteit. Een soort visitekaartje. Maar, er is meer.

Hetzelfde of juist tegenovergesteld?

Zijn jullie sterrenbeelden precies hetzelfde? Dat kan het erg fijn zijn! Er zijn veel herkenbare punten waarin je elkaar begrijpt, maar het is ook vrij frusterend omdat het ook werkt als een spiegel. Als zowel jij als jouw partner koppige Stieren zijn, kan het vrij lastig zijn om samen ergens uit te komen…

Maar zijn jullie sterrenbeelden totaal tegenovergesteld (dus 6 sterrenbeelden verschil), dan kan de match best soepel verlopen. Jullie vormen dan samen een perfecte balans tussen de sterrenbeelden.

Must read: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Bijvoorbeeld een vurige Ram die gedimd wordt door rustige Weegschaal. Of emotionele Kreeft die gebalanceerd wordt door praktische Steenbok. Het kan balans geven, mits jullie de verschillen tussen beiden accepteren.

Check jouw partners sterrenbeeld en lees je in over zijn of haar sterrenbeeld. Zo weet je wat je kan verwachten. Maar staar je er niet blind op, want er zijn nog veel meer sterrenbeelden die bepalen hoe fijn de connectie tussen jullie kan zijn.

Relatiemateriaal

Maar het kan nog veel en veel dieper. Naast een zon-sterrenbeeld, zijn er bijvoorbeeld nog een paar interessante planeten om je in te verdiepen.

Ook leuk: Astrologie is meer dan je sterrenbeeld: dit is je maanteken (en nóg een belangrijk teken)

Deze sterrenbeelden vertellen je veel meer over je partner. Zeker als je die gaat vergelijken met jouw eigen sterrenbeeld. Bij het vergelijken, kom je er achter op welk vlak jullie matchen en waar jullie aan kunnen werken.

Voor deze informatie heb je de locatie, datum en specifieke tijdstip van geboorte nodig om een geboortekaart te maken.

Geboortekaart en andere planeten

De geboortekaart is een soort handleiding, gebaseerd op de locatie, datum en tijdstip van geboorte. Hoe specifieker deze gegevens zijn, hoe nauwkeuriger je kan checken waar de planeten stonden tijdens de geboorte. Deze planeten kunnen je vervolgens veel meer vertellen over je partner.

Lees ook: See it in the stars: dit zijn onze favoriete astrologie-apps

Het bekende sterrenbeeld (waar de zon stond, dus) is eigenlijk een beetje achterhaald. Maar kijkend naar het sterrenbeeld van de maan, kan je al veel vertellen over de manier waarop je lover met zijn of haar emoties omgaat. Is het een binnenvetter of flapt ‘ie alles eruit?

Ruzie maken

Het is goed om te weten hoe iemand emoties ervaart, maar ook hoe deze persoon hiermee omgaat. Zéker tijdens een discussie. Over een discussie gesproken: het sterrenbeeld waarin Mars stond tijdens zijn of haar geboorte, vertelt je meer over passies, maar ook de manier waarop de ander ruzie maakt.

Passie en seks

Oh, en onder passies verstaan we ook seks! Is het een vurige Ram of een emotionele Kreeft in bed? Wil je weten of het een serieuze partner is? Check dan naar clues die je kan vinden in het sterrenbeeld waar Venus in staat.

Venus vertelt je meer over de manier waarop je partner omgaat met relaties, de manier waarop de ander lief heeft maar bijvoorbeeld ook hoe er met geld wordt omgegaan.

En misschien wellicht het allerbelangrijkst in een relatie: communicatie. Meer informatie daarover kan je vinden in het sterrenbeeld waar Mercurius in stond.

Zo vertelt Mercurius in Tweelingen je bijvoorbeeld dat het een makkelijke prater is, maar die vooral van vluchtige communicatie houdt. Terwijl Mercurius in Schorpioen je laat zien dat het iemand is die goed gaat op diepgaande gesprekken.

Download deze astro-apps

Dit klinkt als veel werk, maar het kan echt heel makkelijk via de app Co-Star. Wel moet je partner dan zelf ook een account aanmaken. Vervolgens kan je elkaar als vrienden vinden. Na het sluiten van je online vriendschap laat de app zien welke planeten goed matchen, maar ook aan welke planeten/fronten jullie kunnen werken.

De app vertelt je dit in details, inclusief kleine tips. Handig! Daarnaast kan je dagelijks zien hoe goed jullie planeten matchen op die dag. Want naast jouw eigen kosmische updates, kan je ook zien hoe goed jullie kosmische updates matchen.

Maar, je kan niet zien of je partner een sh*t dag heeft, daar moet je wel voor blijven communiceren natuurlijk.

Zo makkelijk kan het zijn

Dit heb ikzelf natuurlijk ook voor mijn partner gedaan, maar met zo’n app als Co-star wordt dit voor iedereen toegankelijk!

Astrologie zou dus perfect kunnen zijn om te weten waar jullie water bij de wijn moeten doen en van welke punten jullie extra kunnen genieten samen.

Normaal kom je hier na jaren en vele discussies/praten later pas achter, maar met zo’n handige app al binnen 10 minuten!

De Maannomade werkt als wetenschapper én schrijft op Bedrock over moderne astrologie. Want, zegt ze, door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Meer astro vibes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️