Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 8 feb 2020
Leestijd: 4 minuten

See it in the stars: dit zijn onze favoriete astrologie-apps

We kunnen geen genoeg krijgen van de sterren. Niet alleen omdat de sterrenhemel (zelfs in de stad!) adembenemend is, maar ook door het mysterie dat erachter schuilgaat. Van het oneindige heelal tot de invloed van de planeten op ons dagelijks leven. Gelukkig zijn er in de astrologie een aantal apps die je wegwijs maken in de wijsheid van de sterren.

Wekelijks houdt Bedrock’s astrologe de Maannomade ons op de hoogte van de sterren. Ze legt uit in welk sterrenbeeld de zon nu weer staat en hoe dat invloed op ons kan hebben.

Maar er is nog een makkelijke manier om op te hoogte te blijven van de planeten.

Astrologie apps

Astrologie is hot. De vage horoscopen zijn lang verleden tijd en hebben plaatsgemaakt voor serieuze artikelen, updates en uitleg over de sterren.

In bijna elk (online) magazine vind je tegenwoordig wel een astrologie-artikel of rubriek. Geen vage voorspellingen meer in de trant van ‘volgende week loop je de liefde tegen het lijf!’, maar eerder uitleg over waar planeten voor staan, op welke manier ze invloed op ons kunnen hebben en wat dat voor jou betekent. Klinkt een stuk interessanter, niet waar?

Lees ook: Zo pas je astrologie toe in je dagelijks leven (volgens een moderne astroloog)

En daar dragen wij graag aan bij. Want, zo hebben we inmiddels wel gemerkt, van de sterren kunnen we behoorlijk veel leren. Wie nog huiverig is, nodigen we bij dezen graag uit om het tóch een kans te geven.

Zo zijn er twee apps die jou, je emoties, gevoelens, patronen, krachten én zwaktes zo goed kennen, dat je haast niet anders kan dan je er vrolijk en krachtig door voelen.

Co-Star

Om te beginnen, introduceren we je Co-Star. Het is een app die nauwkeurig jouw geboortekaart uittekent. Je vult onder andere in waar en hoe laat je precies bent geboren en de app doet de rest van het werk.

Je zult zien dat de planeten tijdens jouw geboorte allemaal in een ander (of hetzelfde) sterrenbeeld stonden. Op die manier heeft elke planeet op een andere manier invloed op jou.

Zo staat de ene planeet voor communicatie en de ander weer meer voor liefde. Staat die laatste in een vurig sterrenbeeld, dan is het niet zo gek dat jij gepassioneerd ben in relaties.

Vind je vast ook leuk: Birth chart: dit is waarom je jouw geboortekaart wilt leren begrijpen

Enfin, download de app Co-Star, deze geeft een heldere uitleg over de invloed van de planeten op jou. Dan heb je een goed overzicht van hoe jouw geboortekaart a.k.a. birthchart eruit ziet.

The Pattern

Hoewel Co-Star ook ster is in jouw updates geven gebaseerd op je geboortekaart, spant app The Pattern met haar super accurate info en berichtjes de kroon.

In deze app vul je ook o.a. je geboortetijd- en datum in et voilà: je hebt vanaf nu (als je dat aangeeft tenminste) een dagelijkse, confronterend accurate sterrencoach.

Must read: TADA: dit is dé niet-zweverige jaarhoroscoop van 2020

De app stuurt je elke ochtend een berichtje in het relevante thema. Van motivatie tot gevoelens die op je pad kunnen komen. De ene keer gaat dat over werk, de andere keer over relaties en dan weer over je mindset. Zo ontving ik deze week:

“In your long-term relationships, what works best for you is being with a partner who’s independent and may not buy into traditional ideas of relationships…”. Niet lang geleden ontving ik op mijn verschrikkelijk brakke zondag een berichtje ‘no pain no gain’… Deze app is on point. 

Per fase

Wil je dit bericht (of nou ja, je eigen) verder lezen? Dan schuif je de notificatie open en lees je verder. Dit kan je per ‘pattern’ doen trouwens. Bijvoorbeeld ‘independent & restless‘, ‘Hyper & Action oriented‘  of ‘Noble & Ethical‘. Bij iedereen zullen deze patronen verschillen.

Ook fijn: de app geeft aan hoelang je in een bepaalde cyclus ofwel patroon zit. Zo zit ik al bijna een halfjaar in een relatiecycle en die loopt tot eind dit jaar. Hoe dat precies zit (“your relationships might feel confusing right now” in mijn geval – weer lekker herkenbaar), kan je lezen door op ‘Go deeper‘ te klikken.

Must read: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Handig, want op die manier lees je alleen de onderwerpen die jij interessant vindt. Ook slide je steeds door een paar zinnen heen, waardoor je niet hele lange lappen tekst hoeft te lezen.

Kortom: de app geeft tips om te kunnen omgaan met jouw sterke kanten, de dingen die ‘anders’ zijn aan jou, relaties, werk, je valkuilen én dus je patronen. Een soort lifecoach dus!

Wil je met je vrienden of partner linken? Dat kan! Door ook een account aan te maken, kan je jullie patronen naast elkaar leggen.

Eén minpuntje helaas: The Pattern is vooralsnog enkel beschikbaar op Apple.

More astrology?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️