Maannomade
Maannomade Spirituality 30 dec 2019

TADA: dit is dé niet-zweverige jaarhoroscoop van 2020

Jaarhoroscoop 2020

Elk jaar is weer een schone lei waarbij we niet kunnen wachten op wat komen gaat. Het lot kunnen we niet bepalen of voorspellen, maar er gebeurt zóveel in het heelal dat we die energieën niet kunnen negeren. De planeten hebben zo’n grote invloed op onze aarde, de getijden, de seizoenen en planten dat we de energie als mensen ook zeker voelen. Daarom delen we de niet-zweverige jaarhoroscoop voor 2020, door Bedrock’s moderne astroloog de Maannomade

Astrologie draait om de invloeden van de planeten, die elk een eigen energie op ons af geven. Komend jaar staat ons veel te wachten op gebied van carrière, liefde en relaties maar ook self-care!

Kijk naar jouw sterrenbeeld (scroll naar beneden en klik op jouw sterrenbeeld) om meer te weten te komen wat 2020 op deze gebieden voor jou in petto hebben, want de cosmos heeft voor elk sterrenbeeld een spannend jaar voor zich.

Dit kan je verwachten komend jaar:

De algemene hoogtepunten van 2020

De grote hoogtepunten voor 2020 is de bijzondere samenkomst van 3 planeten die een boost kunnen gaan geven aan onze carrière.

Zowel Saturnus, Pluto als Jupiter zullen dit jaar een tijd doorbrengen in Steenbok en dat gebeurt niet vaak! De combinatie van de 3 planeten zal er in 2020 voor zorgen dat we open staan voor nieuwe projecten en kansen waar we hard voor zullen werken.

Nieuwe samenwerkingen, extra focus maar ook wellicht een nieuwe carrière die op je pad zal komen.

Retrogrades: dit worden de hobbels op onze paden

De reis van de planeten loopt ‘normaal’ voorspoedig, maar tijdens retrograde lijken deze plots achteruit te gaan. Naast de zichtbaarheid merken we dit ook aan de energie die plots tegengewerkt gaat worden. Dit uit zich in persoonlijke hobbels die we tegenkomen waar we tegen aan zullen lopen.

Gelukkig duren deze retrograde perioden niet lang en zijn ze perfect om te reflecteren en te focussen op wat beter kan. 2020 heeft voor ons 5 retrograde perioden in petto: elk met een eigen energiethema om aan te werken.

Lees ook: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Mercurius zal driemaal in retrograde gaan en dit kan een flinke invloed hebben in de manier waarop we communiceren maar ook de manier waarop we onze gedachten processen.

Naast Mercurius gaan ook Venus en Mars in retrograde. Met de retrograde periode van Venus in mei kan ons extra laten nadenken over de relaties die we aangaan maar ook de relatie die we met ons zelf hebben. Een goed moment om te werken aan deze belangrijke basis dus!

In september laat de retrograde periode ons ook nadenken over onze passies in het leven maar ook de manier waarop we ruzie maken. Goed voor zelfreflectie maar ook om te bedenken of je je nog fijn voelt in het leven dat je leidt!

Maan- en zonverduisteringen: afsluiten en nieuwe starten maken

Elk jaar ervaren we ook een aantal eclipsen, momenten waarbij de maan of zon verduistert wordt. Naast spectaculair voor het oog, zijn dit echte krachtbommen aan energie die op ons af komen.

Wat doen eclipsen?

Eclipsen vergroten de energie van zowel de zon als de maan en daarom onderscheiden we twee soorten. Maaneclipsen vinden plaats bij volle maan en zorgen voor een stukje afsluiting en verwerking. Tijdens de eclips staan maan en zon recht tegen over elkaar, waardoor we een strijd kunnen ervaren.

Volle maan

Volle manen staan sowieso al bekend om de slapeloze nachten en verhoogde emoties, maar tijdens een eclips kan dit nog een stukje heftiger ervaart worden. De 4 maaneclipsen (januari, juni, juli en november) dit jaar brengen de aandacht naar ons werk-privé-balans, maar ook naar de persoonlijke groei die we graag ervaren.

Must read: De energie van de maan: zo werk je ermee

Een goed moment om aandacht te besteden aan de knelpunten rondom deze thema’s want elk jaar krijgen we meerdere zoneclipsen in hetzelfde thema!

Zoneclips

De zoneclipsen (juni en december) vinden plaats bij nieuwe maan en zorgen voor een nieuwe frisse start en een nieuw doel voor ogen. Tijdens de eclips staan zon en maan bij elkaar waardoor we minder strijd ervaren. Deze zijn daarom ook minder emotioneel dan een maaneclips en geven vooral een boost die we kunnen gebruiken.

Fijn om dan juist met die thema’s aan de slag te gaan!

Benieuwd wat de planeten zeggen over jóúw 2020?

Klik op jouw sterrenbeeld of op ‘Volgende’ en bekijken wat de planeten zeggen over jouw carrière, liefde, relaties en self-care in 2020!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
TADA: dit is dé niet-zweverige jaarhoroscoop van 2020
Sluiten