Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 9 feb 2020
Leestijd: 4 minuten

8 x inspiratie voor heerlijke vegan paasontbijtjes

Wie denkt aan Pasen, denkt naast de Paashaas, te veel chocolade eieren eten en een dag vrij, waarschijnlijk ook aan het paasontbijt. Met familie, vrienden of lief lekker uitgebreid ontbijten met… Tja, met wat eigenlijk als je vegan bent? 

Dat het paasontbijt alleen samengaat met dierlijke producten lijkt misschien vast te staan, maar niets is minder waar. Er zijn genoeg heerlijke paasrecepten voor het ontbijt waar je de eitjes, kaas en croissantjes totaal niet mist.

Side note: deze gerechten zijn perfect voor iedereen aan tafel (dus niet alleen voor veganisten!).

Lees ook: Waarom flexitariër zijn veel invloed heeft op de wereld en weinig op jouw comfort

Vegan paasontbijt

Dit zijn onze favoriete plantaardige paasontbijtjes:

scrambled tofu
Bron: Lisa goes Vegan

1. Scrambled tofu

Wie zegt dat je als vegan de paastradtitie misloopt? Met dit lekkere recept van Lisa goes Vegan maak je binnen een handomdraai een heuse scrambled tofu!

Het ziet eruit als ei, maar heeft nog meer smaak en zit boordevol eiwitten. En nog belangrijker: het is cruelty free!

Kijktip: Sustainable op Netflix laat zien hoe het voedsel van de toekomst eruit moet zien

ontbijtsmoothie_kaneelbroodjes
Bron: Culy

2. Smoothie met de smaak van kaneelbroodjes

Dit bijzondere recept komt van ons culinaire zusje Culy. Grote kans dat je met Pasen wilt uitpakken met een groots ontbijt. Deze ontbijtsmoothie is een heus powerontbijt met alle voedingstoffen die je nodig hebt, en over de bijzondere kruidige smaak van deze smoothie nog niet eens gesproken!

In dit recept wordt Griekse yoghurt gebruikt, maar die kan je makkelijk vervangen door een plantaardige variant, zoals deze van Abbot Kinney’s.

vegan granola
Bron: Culy

3. Hartige granola (uit de koekenpan!)

Geen zoetekauw of heb je met Pasen gewoon zin in iets hartigs? Dan is het de hoogste tijd dat je kennis maakt met – jawel – hartige granola. Heerlijk voor over je bakje met plantaardige yoghurt en fruit!

Tip: heb je wat over? Strooi het door je soep of salade!

4. Vegan omelet

Een omelet zonder ei? Yes, ook als vegan kan je genieten van een ‘eitje’. Niet alleen scrumbled, maar ook van de gebakken variant kan je nog steeds genieten. Natuurlijk niet met écht ei, maar in plaats daarvan gebruikt je kikkererwtenmeel of tofu. Lekker wat op spicen met kruiden et voilà!

Must read: Wist je dat deze producten ‘accidently vegan’ zijn?

vegan-burrito
Bron: Zokanhetook

5. Vegan breakfast burrito met scrambled tofu en avocado

Wie zegt dat Mexicaans uit den boze is als je plantaardig eet? Deze Mexicaans burrito is een must try voor iedereen aan het paasontbijt, wat ontbijtvariatie kan immers nooit kwaad.

Belangrijk: vervang de eieren door tofu en de spekreepjes door de HAK burrotischotel en there you go: een vegan paasburrito!

carrotcake smoothie
Bron: Eatpurelove

Lees ook: De wereld redden? Dat doe je met een duurzamer dieet (wij geven 5 handige tips)

6. Carrotcake smoothie bowl

In de categorie ‘deze-recepten-kende-je-nog-niet’ delen we een wel heel bijzondere smoothie bowl. We love carrotcake! Dat je er havermout mee kan maken, wist we al, maar ook smoothie bowl? Dat was tot op heden nieuw.

Foodblog Eatpurelove komt met een overheerlijk plantaardig recept vol heerlijke ingrediënten met een goede bite!

Vegan bananenbrood
Bron: Culy

7. Vegan bananenbrood met salted caramel

Het is moeilijk om níet enthousiast te worden van bananenbrood met salted caramel. En deze versie is helemaal vegan. Geen ei, geen melk, geen boter. En dat is lékker!

Lekker voor op tafel tijdens de paasbrunch!

vegan-wentelteefjes
Bron: Zonderzooi

8. Vegan wentelteefjes

Nom nom nom, dit overheerlijke recept voor vegan wentelteefjes (!) komt van Blackbirds and cakes. Een ontbijt dat geheid de show van de paastafel steelt.

De plantaardige wentelteefjes zijn perfect voor tijdens een uitgebreide paasbrunch of paasonbijt: een lust voor het oog én ze zijn, zoet, zacht, kanpperig en vullend.

Enjoy!

Meer vegan inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️