Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 15 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Wist je dat deze producten ‘accidently vegan’ zijn?

Misschien denk je dat veganisten enkel in dure speciaalzaken inkopen kunnen doen, maar eigenlijk zijn er heel wat producten waarvan je’t niet zou verwachten dat ze vegan zijn. Die liggen dan vaak al jáááren in de rekken van de supermarkt, nog lang voor de vegan lifestyle zo opkwam. Accidently vegan producten dus! We maakten een lijstje ter illustratie.

Het wordt steeds duidelijker welke gevolgen dierlijke producten hebben op de wereld, op dierenwelzijn en op onszelf. Daarom kiezen veel mensen voor de plantaardige lifestyle.

En nee, dat betekent dus niet dat je alleen nog maar op wortels mag kauwen, want plantaardig eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Zo zijn er zelfs heel wat producten die vegan zijn, zonder dat je ‘t wist! Wij delen ze graag.

7 x producten die accidently vegan’ zijn

1. Ontbijtkoek

Hoewel je zou kunnen denken dat er in ontbijtkoek heel wat dierlijke boter gaat, is dat meestal niet het geval. Bijna alle ontbijtkoeken zijn dan ook accidently vegan!

Check voor de zekerheid altijd de verpakking nog even, maar met zekerheid kunnen wij al meedelen dat de ontbijtkoek van Peijnenburg (zowel de chocolade dubbel als de chocolade karamel zeezout) helemaal vegan is. Lekkerrr.

2. Oreo’s

Hét schoolvoorbeeld van een product dat accidently vegan is, zijn Oreo’s. En da’s best verrassend, want de smeuïge vulling in de koekjes doet vermoeden dat er room of melkpoeder bij de ingrediënten staat.

Toch is het echt waar: de (klassieke) Oreo’s zijn 100 procent plantaardig!

3. Pasta

Als je zelf pasta maakt, dan zit er in het basisrecept bijna altijd ei. Daarom zou je kunnen vermoeden dat pasta uit de supermarkt óók altijd met ei is, maar niets is minder waar! De meeste pasta’s zijn zelfs veganistisch.

Tip: Dagje Gent? Hier eet je de beste vegan sushi, wafels en freakshakes (!)

Enkel in de meer luxueuze, duurdere pasta’s ‘all’uovo‘ zitten eieren, maar dit staat meestal expliciet op de verpakking vermeld. Let wel op met tagliatelle en lasagne, deze ‘bredere’ pastasoorten bevatten wel vaak ei.

4. (Bolletje) kruidnoten

We weten dat de Sinterklaasgekte inmiddels wel voorbij is, maar we delen toch nog even dit leuke feitje: kruidnoten zijn heel vaak vegan! Met die van Bolletje zit je bijvoorbeeld altijd goed, zélfs bij de versie met extra chocolade.

Vinden we leu-heuk!

5. Speculaas(pasta)

Als je speculaas bij een banketbakker koopt, is de kans groot dat er flink wat roomboter in de koekjes zit. Maar niet gevreesd: er zijn héél wat soorten speculaas die je in de supermarkt haalt die eigenlijk accidently vegan zijn!

Dit vind je misschien ook interessant: Deze vegan snoepjes koop je gewoon in de supermarkt

Zo is de speculoos van Lotus bijvoorbeeld helemaal vegan, net als de speculoospasta als broodbeleg. Vinden we helemaal top.

6. Pure chocolade

Nope, een veganistisch dieet betekent niet dat je chocolade uit je dieet moet schrappen. Want er zijn héél wat pure chocoladerepen die gewoon accidently vegan zijn! Zo zijn de pure repen van Tony’s Chocolonely vegan, net als de pure chocolade van Delicata en Verkade.

In de regel zijn 9 van de 10 pure chocoladerepen vegan, enkel met die van Côte d’Or en Rittersport moet je even opletten.

7. Mini croissants van Danerolles

Je kent ze wel, van die croissantjes die compact in zo’n rol zitten die je moet opensnijden. Feit is dat in de meeste croissantjes flink wat dierlijke boter zit, maar voor de Mini’s van Danerolles geldt dat niet.

Dat vinden wij nog eens een mooi voorbeeld van een accidently vegan product.

Meer vegan love:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️

Reageer op artikel:
Wist je dat deze producten ‘accidently vegan’ zijn?
Sluiten