Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Better World 26 jan 2020

Het lekkerste vegan comfort food voor op baaldagen (en tijdens de winterblues)

Heb jij last van de winterblues? Je bent niet alleen. Eerder deelden we al onze winterdip-tips, maar misschien is dit nog wel de allerbeste tip: gun jezelf een avondje op de bank met een goede portie vegan comfort food.

Het wordt steeds duidelijker welke gevolgen dierlijke producten hebben op de wereld, op dierenwelzijn en op onszelf. Daarom kiezen veel mensen voor de plantaardige lifestyle.

7 x vegan comfort food voor op baaldagen

Nee, vegan zijn betekent niet dat je alleen nog maar op wortels mag kauwen! Zélfs wanneer je vermoedt dat je favoriete comfort food niet vegan is, bestaat er vaak juist wel een vegan alternatief. En die delen we graag!

1. Schuddebuikjes

Yes, dat lees je goed. De Bolletje Schuddebuikjes zijn gewoon vegan! Strooi ze lekker op een boterham met wat plantaardige boter of eet ze uit een kommetje met wat amandelmelk (alsof ‘t ontbijtgranen zijn) als snack.

Eén ding is zeker: van Schuddebuikjes word je vrolijk.

2. Ben & Jerry’s

Hét ultieme comfort food bij uitstek is wel een gigantische beker ijs. Gelukkig heb je ook als vegan inmiddels heel wat keuze.

Zo heeft Ben & Jerry’s inmiddels al 5 vegan smaken op de markt gebracht: Kokos-Karamel, Cookie Dough, Chocolade Fudge Brownie, Chunky Monkey en Peanut Butter & Cookies.

3. Beyond Meat burger

Wil je vanavond je tanden zetten in een good old hamburger? Dan is de Beyond Burger, die je gewoon bij Albert Heijn kan kopen, een heel goeie optie.

Die heb je maar tussen een hamburgerbroodje met wat ketchup, vegan mayo en wat augurkjes te leggen en je baaldag wordt op slag beter.

4. Vegan kaasplank

Klaar om de vegan borrelplank te rocken? Die maak je immers gewoon zelf, met dit recept voor vegan kaasrolletjes met verschillende toppings! Kortom: zet al die zorgen opzij en… borrelen maar!

Borrelplank met vegan kaas

5. Pasta (vegan) pesto

Pasta pesto: wij kunnen geen betere definitie van comfort food bedenken. In standaard pesto zit meestal kaas en is dus niet vegan, maar gelukkig kan je in de supermarkt tegenwoordig gewoon vegan pesto halen.

In principe heb je al een lekkere maaltijd door gewoon wat pesto doorheen je pasta te lepelen, maar wil je toch een upgrade? Dan kan je er altijd nog wat extra kerstomaatjes, noten of tuinerwtjes doorheen mengen. Easy like that.

6. Chocolademelk

De supermarkten liggen vol met plantaardige melk, dat vinden wij helemaal geweldig! Want met bijvoorbeeld kokos-, amandel- of havermelk kan je de lekkerste warme chocolademelk maken.

Let op: roer er dan wel pure chocolade doorheen (die van Tony is bijvoorbeeld vegan, met de pure chocolade van Côte D’or of Rittersport moet je even opletten).

7. Tortilla chips met guacamole

Het is en blijft een vegan klassieker: nacho’s met guacamole. 100% comfort food, en 100% vegan! Wel even dubbelchecken op de verpakking, want sommigen bevatten melkpoeder!

Tip: Zo maak je een makkelijke guacamole

Meer vegan love

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Het lekkerste vegan comfort food voor op baaldagen (en tijdens de winterblues)
Sluiten