Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Spiritualiteit 7 jun 2020
Leestijd: 5 minuten

In de ban van astrologie door horoscopen-guru Chani Nicholas

Voordat je met iemand op date gaat, wil je het liefst even checken welk sterrenbeeld hij of zij heeft. Hoe weet je anders of jullie een match zijn? Ook de stand van de maan wordt regelmatig besproken bij het koffiezetapparaat en de meeste mensen weten dat tijdens Mercury Retrograde het leven mogelijk even kan tegenzitten. Maar sinds ik Chani Nicholas volg op Instagram, weet ik het helemaal zeker: astrologie is weer méga hot.

Inmiddels maakt astrologie deel uit van een industrie waarin jaarlijks 2,2 miljard dollar omgaat. Deze trend komt voornamelijk door de nieuwe generatie, die weinig heeft met traditionele religie, maar wél gelooft dat er meer is tussen hemel en aarde.

Waarom is astrologie nu zo populair?

Vooral in tijden van onzekerheid, waarin wereldwijde pandemieën uitbreken en Donald Trump de president van Amerika is, is het helemaal niet zo raar dat mensen massaal naar iets ‘on-echts’ als astrologie grijpen. Er is blijkbaar een verlangen naar ‘iets’, een houvast om het leven en jezelf in het onbegrijpelijke universum te kunnen plaatsen.

Daarbij is de jonge generatie continu online en is de nieuwe astrologie hip, grappig en vooral te vinden op social media. Het levert namelijk happy content op: het is makkelijk te delen, eindeloos te personaliseren en vooral gericht op vrouwen. Met mijn 35 jaar val ik officieel nog nét in de categorie ‘millenials’ en ben dan ook zeer geïnteresseerd in alles dat met astrologie te maken heeft.

Chani Nicholas staat voor inclusiviteit

Zo stuitte ik op het Instagram account van prijswinnend astroloog Chani Nicholas, die maandelijks meer dan een miljoen bezoekers op haar website heeft en onlangs haar eerste boek uitbracht: Astro Power. Daarnaast schrijft ze maandelijks de horoscoop voor Oprah magazine, creëert ze voor Spotify zogenaamde Cosmic Playlists per sterrenbeeld en was ze te zien in de Netflix serie Explained: Astrology.

Ook lezen: Dit is waarom je je niet herkent in je sterrenbeeld

Ze spreekt niet alleen de nieuwe generatie New Agers aan, die steeds meer bezig is met thema’s als bewustzijn en collectieve verbondenheid, maar ook de LGBTQ community omdat ze een paar geleden uit de kast kwam en inmiddels gelukkig getrouwd is met een vrouw.

Ook vertelt ze in haar boek openlijk over haar heftige jeugd (ze wist op haar vijfde al hoe cocaïne smaakte) en weet ze daardoor te connecten met veel verschillende soorten mensen.

Astrologie is voor iedereen

Volgens Chani past astrologie perfect in het rijtje van yoga, meditatie, mindfulness en ‘self-care’, wat letterlijk ‘goed voor jezelf zorgen’ betekent. En daar zijn vooral vrouwen tegenwoordig graag mee bezig. Dit kan iets te maken hebben met gevoeligheid voor onze omgeving en de behoefte om gezond te blijven in een steeds stressvollere wereld, die altijd ‘aan’ staat.

Vandaag de dag zijn er talloze workshops en retreats te boeken om je innerlijke kracht en vrouwelijke intuïtie naar boven te halen. Daarbij gaat moderne astrologie minder om het voorspellen van de toekomst, maar wordt het eerder gebruikt als een middel voor zelfontplooiing.

Hoe kun je je kracht vinden in de maan en de sterren?

Om astrologie goed te kunnen gebruiken en je kracht te kunnen vinden in het sterrenstelsel, is het van belang dat je niet alleen uitgaat van je zonneteken, maar ook van je maanteken, je ascendant-planeet en zijn heerser. Daarvoor is je Birth Chart (geboortehoroscoop) essentieel.

Must read: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Op de website van Chani kun je jouw Birth Chart vinden. Je hebt de dag, de maand, het jaar, de locatie en de tijd van je geboorte nodig om een accurate horoscoop te verkrijgen.

Hoe nauwkeuriger je geboortetijd, hoe accurater je horoscoop. Als je je geboortetijd niet weet, is het dus zeer de moeite waard om deze te achterhalen. Wellicht kun je hem op je geboortekaartje of geboorteakte vinden.

Ontdek de betekenis van jouw Birth Chart

In haar boek Astro Power worden niet alle schorpioenen, vissen of kreeften op een hoop gegooid. Nee, je krijgt een op maat gesneden horoscoop, gebaseerd op het moment dat je geboren werd. Chani legt je uit wat de sterren in jou zien: je unieke talenten, je persoonlijkheid en de uitdagingen en kansen die voor je liggen.

Je leert wat jouw zonneteken over je levensdoel zegt, hoe de maan je emotionele en fysieke behoeften beïnvloed en hoe jouw ascendant-planeet je motivatie en drive bepaalt. Doordat je naar binnen gaat kijken, leer je jezelf bevragen en ook in onzekere tijden praktische beslissingen nemen over je toekomst.

Geloven in het universum

Chanis’s boek sluit aan op onze massale zoektocht naar een diepere betekenis in het leven. We zijn opgegroeid in een tijd waarin therapie genormaliseerd is en Google overal een antwoord op heeft. Die mindset zorgt ervoor dat we alles willen uitpluizen en op zoek gaan naar zingeving. Astrologie is daar een antwoord op.

Eigenlijk vertellen de sterren ons wat we diep van binnen al voelen. Het heeft de kracht om de waarheid in jezelf naar boven te halen en kan je begeleiden in een bepaald element van je leven. Dus net zoals religie dat vroeger deed, kan astrologie connectie, potentiële verklaringen en richting geven.

En dat is ergens ook gewoon een geruststellend idee; dat het leven niet volledig random is.

Meer astrologie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️