Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Psyche 16 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Kan je wel wat geluk gebruiken? Omring jezelf dan met deze 12 symbolen

Heb jij weleens een klavertjevier gevonden? Grote kans dat je toen een gat in de lucht sprong. Een klavertjevier is namelijk een bekend Westers symbool voor geluk. Wereldwijd in verschillende culturen bestaan er nog veel meer symbolen waarvan men gelooft dat ze je geluk brengen.

Deze 12 symbolen staan voor geluk.

12 symbolen voor geluk

Of een geluksbrenger écht zorgt voor meer geluk in je leven, zal je natuurlijk nooit zeker weten. Maar, het kan je wel helpen om een situatie met een positievere mindset te benaderen. En alleen dat al is heel wat waard. Omring je dus vooral met deze 12 gelukssymbolen.

1. Hoornschelp

De hoornschelp is sowieso een bijzondere schelp, want als je hem bij je oor houdt, hoor je de zee suizen. Binnen het hindoeïsme kent de hoornschelp ook een bijzondere plek. De schelp staat hier voor eeuwigheid, mysterie en geluk.

2. Olifant

Misschien heb je hem weleens voorbij zien komen, de hindoeïstische god Ganesh. Hij haalt obstakels weg uit je leven en je kunt Ganesh herkennen aan het olifantenhoofd.

Zie je steeds dezelfde getallen? Dit is hoe numerologie werkt (en wat het over jou kan zeggen)

Omdat veel mensen in India hindoe zijn, zal je daar ook veel beeldjes van Ganesh tegenkomen. Overigens staat niet alleen in India de olifant symbool voor geluk, ook in veel andere landen kan je hem tegenkomen.

3. Klavertjevier

Het klavertjevier is één van de bekendste gelukssymbolen uit de Westerse wereld en is ontstaan in Ierland. Wist je dat elk van de vier blaadjes voor iets anders staat? Namelijk voor hoop, liefde, geluk en geloof.

4. Om

Iedereen die iets met yoga heeft, heeft het Om-teken vast ooit voorbij zien (of horen) komen. De klank van Om (uitgesproken als: oom) is een fundament van het hindoeïsme en wordt daar beschouwd als het allereerste geluid van het universum.

Het Om-symbool vertegenwoordigt eenwording binnen het hindoeïsme. Ook is het gebruiken (of zingen) van het Om-symbool een manier om de 3 delen van jezelf – mindbody en spirit – samen te brengen.

5. Chinees sterrenbeeld

De Chinese sterrenbeelden werken een beetje anders dan die van ons. In China bepaalt namelijk niet je geboortemaand, maar je geboortejaar je sterrenbeeld. Elk Chinees sterrenbeeld is een ander dier en heeft ook andere karaktereigenschappen. Zo is iemand die een hond is, altijd eerlijk.

Alle sterrenbeelden bij elkaar worden gezien als een gelukssymbool binnen de Aziatische cultuur, omdat het laat zien hoe verschillende persoonlijkheden in harmonie met elkaar kunnen leven.

6. Rode envelop

In veel Aziatische landen staan rode enveloppen voor geluk. Dit komt omdat rood de kleur is van vitaliteit en bescherming. Op speciale gelegenheden zoals een bruiloft wordt een geldgift dan ook vaak in een rode envelop gegeven in Aziatische culturen.

7. Sinaasappels

Naast rode enveloppen zijn sinaasappels ook een symbool van geluk in Aziatische culturen. Sinaasappels staan voor welvaart en rijkdom, omdat ze de kleur van goud en de vorm van munten hebben. Extra netje sinaasappels in huis halen dan maar?

8. Draak

Van alle 12 Chinese dierensterrenbeelden is het enige mythische wezen de draak. Ook al ziet die er misschien een beetje eng uit, in China worden draken juist gezien als erg behulpzaam en ondersteunend. Verder staat de draak voor positieve energie, kracht en geluk.

9. Geluksbamboe

Niet alleen fruit en dieren kunnen geluk brengen, maar ook planten. Zo kan je volgens feng shui je woonkamer het beste decoreren met geluksbamboe.

De hoeveelheid stengels van de bamboeplant, vertelt je op welk vlak in je leven je geluk kunt verwachten. Twee stengels staat bijvoorbeeld voor liefde en drie stengels voor rijkdom.

10. Varken

In verschillende landen zoals China en Duitsland zijn varkens een symbool voor geluk en overvloed. In China is het varken dan ook één van de 12 dierensterrenbeelden. In Duitsland geven mensen met Nieuwjaar vaak een varkensbeeldje aan elkaar.

11. Het getal 7

Het getal 7 is een bijzonder getal en wordt vaak als een geluksgetal gezien. In Westerse culturen heeft de 7 een bijzondere waarde, omdat geloofd wordt dat God de wereld in 7 dagen heeft geschapen. Maar de 7 komt vaker terug, denk maar aan de continenten, wereldwonderen en kleuren van de regenboog.

12. Het getal 108

Binnen het hindoeïsme en het boeddhisme is het getal 108 heilig. Het staat bekend als een overvloedig aantal en het brengt geluk. Dit is ook waarom er 108 kralen aan een mala zitten en een mantra 108 keer geciteerd wordt.

Astro boost: alles wat je liever wél wilt weten over jouw sterrenbeeld

Omring je dus met (één van) de 12 gelukssymbolen en misschien lacht het leven je nóg meer toe. En je weet wat ze zeggen: baat het niet, dan schaadt het niet!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️