Tessa Ham
Tessa Ham Psyche 15 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

9 fijne meditaties om op te zetten tijdens het wandelen

Mediteren, dat doe je toch in kleermakerszit met je ogen dicht? Dat hoeft helemaal niet. Je kan ook heel goed mediteren tijdens het wandelen. Deze wandelmeditaties zijn ideaal voor mensen die niet kunnen stilzitten, of ‘druk, druk, druk’ zijn en wel wat mindfulness on the go kunnen gebruiken.

Wie wel eens de benenwagen pakt, heeft vast ervaren dat wandelen voor meer rust in je hoofd zorgt. Zeker als je daarvoor de natuur opzoekt. Een wandelmeditatie kan dus zo simpel zijn als wandelen door de natuur terwijl je let op je ademhaling, het tellen van je stappen of bewust nadenken waarvoor je dankbaar bent.

Heb je liever een geleide meditatie? Ook dat kan heel goed lopend. Er zijn zelfs speciale wandelmeditaties. Oortjes in, schoenen aan en you’re ready to go.

Fijne wandelmeditaties

In dit artikel delen we 9 fijne meditaties om op te zetten tijdens het wandelen. Eerst delen we twee verschillende apps waarop je een abonnement moet afsluiten. Op zoek naar gratis wandelmeditaties? We’ve got you.

De 7 mooiste wandelroutes van Nederland: lekker dichtbij huis

We delen 7 verschillende meditaties die allemaal verschillend zijn in lengte, taal, spreker en doel. Zo kun je zelf kijken waar je.vandaag behoefte aan hebt.

1. Wandelmeditaties via Headspace

Headspace is één van onze favoriete meditatie apps hier op de redactie. De kans is groot dat je wel eens van deze populaire app hebt gehoord en daar is een reden voor. Het aanbod van Headspace is echt geweldig. Je vindt er niet alleen cursussen voor bijvoorbeeld stress, maar ook meditaties die je bijvoorbeeld kunt beluisteren als je met het OV reist.

De app heeft ook een fijn aanbod van wandelmeditaties. Er is alleen één nadeel: je begint met een gratis basiscursus van 10 dagen, waarin je leert mediteren. Daarna moet je een abonnement afsluiten (5,99 euro als je een jaarabonnement afsluit). Maar volgens de vele gebruikers is dit het geld meer dan waard.

2. Wandelmeditaties via Calm

Een andere app waar je geleide wandelmeditaties kunt vinden is Calm. Nog zo’n favoriet. Deze app is vooral aan te raden voor mensen die moeilijk in slaap kunnen komen. Hun slaapverhalen hebben voor mij een wereld van verschil gemaakt. Maar Calm is ook ideaal als je graag wandelend wil mediteren.

Je kan bij Calm namelijk een hele ‘mindful wandelen’ serie in het meditatiegedeelte vinden. De meditaties helpen je meer bewust te worden van je voetplaatsing, lichaamsbewegingen en je omgeving. Ook deze app is helaas betaald.

3. Engelse wandelmeditatie van 15 minuten (mannelijke spreker)

4. Engelse mindful walking meditatie van 30 minuten (mannelijke spreker)

5. Meditatie van 5 minuten (Engels) tegen stress

5 manieren om van je stress af te komen (zonder te mediteren)

6. Nederlandse wandelmeditatie van een uur (vrouwelijke spreker)

7. Nederlandse meditatie met mantra van 15 minuten (vrouwelijke spreker)

Waarom mantra’s werken (en hoe je de juiste voor jou kiest)

8. Nederlandse wandelmeditatie van 10 minuten (vrouwelijke spreker)

9. Nederlandse loopmeditatie van 20 minuten (mannelijke spreker)

Tip: snuffel ook eens rond tussen de geleide meditaties van Bedrock of je daar één kan vinden die je tijdens het wandelen op kan zetten.

Bedrock Talks: over de kracht van meditatie met Josine van Vegchel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️