Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 16 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

5 x onze favoriete mindfulness apps

We zijn drukker dan ooit, het leven raast soms voorbij. Wat leuk is, maar het is ook belangrijk om soms even de tijd te nemen om niets te doen. Te reflecteren en de dingen die je doet, bewust te doen. Om je daarbij te helpen zijn er tegenwoordig allerlei mindfulness cursussen, maar zijn er óók apps voor je telefoon.

Dat het oefenen met mindful zijn steeds toegankelijker wordt, zijn wij alleen maar blij mee. Volgens wetenschappers zorgt ‘bewust zijn en bewust leven’ voor meer focus op werk, minder angstgevoelens, minder cravings naar ongezond eten en meer zin om te sporten.

Ons beautyzusje NSMBL stelde daarom dit fijne lijstje op met onze favoriete mindfulness apps.

1. Simple Habit

Deze app draait volledig om het implementeren van mediteren in je dagelijkse routine. Het programma van de app spoort je aan om een week lang elke dag 5 minuutjes mindfulness te doen. Tijdens deze korte periodes van meditatie leer je focussen op je ademhaling en je zintuigen. Op die manier zul je zien dat je al snel zonder na te denken, gaat mediteren.

2. Happify

Happify is een aanrader voor als je vaak negatief nadenkt. De app helpt jou namelijk om positiever in het leven te staan.

Na het downloaden van de app, beantwoord je een paar vragen over jouw stress level, hoe je je leven op dit moment vindt en hoe je tegenover mediteren staat. Nadat je dit hebt gedaan, komt de app met een suggestie voor meditatie-oefeningen en mindfulness taken die je iedere dag kan doen om gelukkiger te worden. En dat helemaal gratis!

Lees ook: De kracht van positieve self-talk en mindfulness

3. Headspace

Headspace is toch dé bekendste meditatie- en mindfulnessapp. De app is heel duidelijk en ook voor mensen die nog nooit hebben gemediteerd is dit een fijne app. Je hebt een gratis versie, maar de betaalde versie is een aanrader.

Nadat je de gratis oefeningen hebt gedaan, ga je namelijk elke dag een nieuwe oefening doen om creatiever en rustiger te worden. Elke dag een oefening en je zult zien dat je werkdag een heel stuk soepeler gaat verlopen.

4. 10% Happier

Heb je het gevoel dat je soms een mentale coach kan gebruiken? 10% Happier biedt een fijne uitkomst. De app is ontwikkeld door schrijver Dan Harris en heeft als doel om mensen dagelijks 5 minuutjes te laten focussen op zichzelf.

Je kan hier sessies van 5 tot 10 minuutjes doen. Daarnaast heb je ook specifieke sessies voor wanneer je last hebt van stress, weinig slaap, geluk en focus. Maar mocht je toch nog extra vragen hebben, kan je ook chatten met een menselijke coach via de app. Hoe fijn is dat?

5. Remindfulness

Deze app stuurt je notificaties op de door jouw ingestelde momenten waarop je zou willen mediteren. Het stuurt je berichten zoals ‘neem een diepe ademhaling’, of ‘zoek iets moois op in je directe omgeving en sta hierbij stil’.

Wil je beginnen met mediteren maar vind je het soms nog lastig? We geven je 5 basisinzichten die je kunnen helpen.

Waarom je nú vaker wilt mediteren

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
5 x onze favoriete mindfulness apps
Sluiten