Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Luistervoer 22 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks: over de kracht van meditatie met Josine van Vegchel

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen, kan je ook luisteren naar Bedrock in onze podcastserie ‘Bedrock Talks’. Dit keer hebben we het met over de kracht van meditatie (en doen we een hele fijne meditatie-oefening).

We praten met Josine van Vegchel. Josine is o.a. psycholoog en eigenaresse van de Meditation PopUp in Amsterdam. Hiermee probeert zij meditatie voor iedereen toegankelijk te maken. Waarom? Omdat iedereen wel wat meer kan onthaasten in die drukke levens van ons.

Bedrock Talks over meditatie

De wetenschap heeft bewezen dat meditatie zorgt voor minder stress, somberheid, angsten en zorgen. Piekeren wordt minder, bewees Yale University, en concentreren gaat juist makkelijker. Je hersenen zouden er zelfs langer jong door blijven, blijkt uit weer een ander onderzoek.

De kracht van meditatie is immens en daarover spreken we in deze podcast met Josine van Vegchel, zij is psycholoog, mindfulness trainer en oprichtster van de Meditation PopUp in Amsterdam.

Luister naar de nieuwe podcast

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks kan je nú luisteren op Spotify en Apple podcast. We zijn mega benieuwd wat jullie ervan vinden, dus laat vooral een review achter!

Win 10 x een plek voor de meditatieklas van Josine!

Extra leuk: aan het einde van de podcast mogen we 10 (!) plekjes weggeven voor de meditatieklas van Josine op maandag 2 september om 19.00u in Lab 111 in Amsterdam (adres: Arie Biemondstraat 111).

Hartstikke leuk als je er – samen met ons – bij bent!

Bedrock Meditatieweek: doe jij mee?

Ben je geïnspireerd door de podcast? Dat komt mooi uit, want maandag 26 augustus start de Bedrock Meditatieweek! Een week waarin we je meenemen in de wondere wereld van mediteren.

Van maandag 26 augustus tot en met zondag 1 september staat er elke dag om 06:00 ‘s ochtends een nieuwe meditatie voor je online. De meditaties zijn erop gericht om de fijne vakantiegevoelens van de afgelopen maanden vast te houden en niet meteen in je werk- of studiepatronen te vervallen.

De meditaties duren elk zo’n 8 tot 10 minuten en kan je afspelen wanneer je wilt. Dagelijks vind je een artikel op de website met de meditatie en handige informatie.

Wil je ze na de meditatieweek nogmaals luisteren? Handig: Laat je mailadres hieronder achter en ontvang alle meditaties na afloop direct in je inbox!

Luisteren naar de andere Bedrock Talks?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️