Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Luistervoer 25 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Een serieus én hoopvol gesprek over klimaatverandering met Jelmer Mommers in Bedrock Talks

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar vanaf nu kletsen we er ook op los in de nieuwe podcastserie ‘Bedrock Talks’. Want een bewust en duurzaam leven en de meest gelukkige versie van jezelf én voor de wereld om je heen worden, dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

In deze podcast hebben we het over klimaatverandering en hoe het er met onze wereld nu voorstaat. En als je nu spontaan in huilen uitbarst, no worries: dit is een verhaal met hoop. Om alles over dit onderwerp te weten te komen, spraken we met Jelmer Mommers, klimaatjournalist bij De Correspondent. 

Podcast over klimaatopwarming

Het is een feit: de wereldwijde temperatuur stijgt. In de afgelopen 30 jaar hebben we 50 procent van alle CO-2 ooit uitgestoten. De grootste vervuilers zijn de vlees-, zuivel- en mode-industrie.

De productie van een biefstuk kost 4000 (!) liter water en voor 1 kilo kaas heb je zo’n 10 liter melk nodig om het te produceren. En zo kunnen we nog heel wat feitjes opdreunen die je doen inzien hoe slecht bepaalde dingen voor het klimaat zijn, maar de vraag is: wat kunnen we eraan doen? Want newsflash: we kúnnen er iets aan doen.

Klimaatjournalist Jelmer Mommers

En daarover spraken we met Jelmer Mommers. Onlangs heeft hij het boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen‘ geschreven en daarom nodigden we hem uit in onze podcast-studio. We vroegen hem van alles over het klimaat. Waar is de opwarming van de aarde allemaal begonnen? Waarom duurt het zo lang voordat er serieus actie wordt ondernomen? Nemen we het probleem wel serieus genoeg?

En boven alles: wat kunnen we doen? Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Luister de podcast

Luister naar Bedrock’s Lisanne en Rosa die in gesprek zijn met Jelmer over de opwarming van de aarde. De nieuwe aflevering van Bedrock Talks kan je nú luisteren op Spotify en Apple Podcasts!

Winnaar draadloze koptelefoon (winactie gesloten)

In onze vorige podcast vertelden we dat we een draadloze koptelefoon mochten weggeven. En dat doen we dan ook! Sophia, gefeliciteerd. Jij bent de winnaar van een gloednieuwe (mintgroene!) Skullcandy headphone. Wat zal jij lekker luisteren voortaan. Je hebt van ons een mail ontvangen.

Iedereen die ook mee heeft gedaan: dankjewel voor jullie lieve woorden en fijne feedback. Daar worden we heel blij van. En hopelijk kunnen we binnenkort weer iets moois weggeven. Stay tuned!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️