Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Psyche 24 nov 2020
Leestijd: 4 minuten

Zie je steeds dezelfde getallen? Dit is hoe numerologie werkt (en wat het over jou kan zeggen)

Kom jij ook steeds dezelfde getallen tegen? Het nummerbord van de auto die langs rijdt, het aantal minuten dat je klok aangeeft, het bedrag dat je moet betalen voor je boodschappen. Dit zijn niet zomaar getallen. Volgens de numerologie hebben deze getallen een duidelijke betekenis; ze kunnen je helpen en veel over je zeggen.

Volgens de numerologie heeft elk getal bepaalde trillingen. Deze trillingen maken rechtstreeks contact met je, waardoor ze je kunnen raken met hun energie. Het herkennen en opnemen van deze energieën is niet gemakkelijk, maar met deze uitleg kan je het beginnen te leren.

Wat is numerologie?

Volgens de numerologie resoneren wij (net als radiogolven) op een bepaalde golflengte. Niet alleen wij resoneren, maar ook kleuren, letters en getallen doen dat. De resonanties van getallen trillen met onze eigen resonanties mee, waardoor je eigenlijk niets hoeft te weten van numerologie om de energieën van getallen te voelen.

De krachten van getallen zullen je dus al steunen zonder dat je de betekenis ervan weet, maar om deze krachten te versterken is het weten van de symboliek een pre.

Wat de getallen betekenen volgens de numerologie

De getallen zelf kunnen veel verschillende betekenissen hebben. Vooral de combinatie van getallen is van groot belang bij numerologie. Je geboortecijfer, bijvoorbeeld is meer dan alleen maar 8 losse cijfers met losse betekenissen; het is een cijferreeks die in zijn geheel wat over je kan zeggen.

Lees ook: Wat is spiritualiteit nou eigenlijk? Een heldere uiteenzetting

Alle krachten van de combinaties van verschillende cijfers begrijpen vergt een hoop tijd en inspanning, maar voor nu kunnen we beginnen met de betekenis van de losse cijfers.

0

Volgens de numerologie staat het getal 0 voor oneindigheid. 0 heeft geen begin en eindpunt. Zo kun je dit getal koppelen aan een oneindige goddelijke kracht.

1

De 1 is het getal van individualiteit. Voor jezelf en jij als persoon.

2

Het getal 2 staat voor de balans. Wel of niet, jij of ik, positief of negatief.

3

De 3 is het getal van samenzijn, een eenheid vormen, communicatie en creativiteit.

4

Volgens de numerologie is het getal 4 het fundament om stevig te kunnen staan. Hierbij kun je denken aan een stevige tafel met 4 poten.

5

5 is het getal van het wiel. Het is een chaotisch getal, die een as nodig heeft. Bij het getal 5 is het belangrijk dat je terugkeert naar de as, zodat het wiel kan blijven draaien.

6

Het cijfer 6 is een zorgzaam getal. Het heeft met zorg, liefde, gezin en kinderen te maken.

7

Het getal 7 staat voor nadenken. Goed nadenken, filosoferen, willen leren en studeren, maar 7 staat ook voor het hebben van te veel zorgen.

8

De numerologie ziet het getal 8 als de hersteller van de balans.

9

En als laatste staat het getal 9 voor het voltooien.

Alles is in balans

Volgens de numerologie moet alles in balans zijn. Zo kan er bijvoorbeeld zonder negatief geen positief zijn. Wanneer je de getallen om je heen ziet, moet je rekening houden met deze dualiteit.

Als je bijvoorbeeld het getal 7 ergens ziet, zou dat volgens de numerologie slaan op het goed kunnen nadenken of het willen leren, maar, rekening houdend met de dualiteit van het getal, moet je tegelijkertijd oppassen dat je niet te veel in je hoofd gaat zitten en te veel zorgen krijgt.

Meer over dualiteit: Aha: dít is waar de symbolen van yin en yang voor staan

En bij het getal 5 mag de chaos er zijn, als je de as maar in het oog houdt. Op die manier kan het wiel blijven draaien (zelfs in een chaotische situatie).

Je geboortedatum bij numerologie

Bij de numerologie hebben veel getallen invloeden op je leven, maar eentje springt er echt uit: je geboortedatum. Op een heel simpele manier kun je erachter komen wat je geboortedatum voor jou kan betekenen.

Hier een voorbeeld. Stel je bent geboren op 17-12-1991, dan moet je op deze manier te werk gaan:

1 + 7 + 1 + 2 + 1 + 9 + 9 + 1 = 31/4 (want, 3 + 1 = 4)

31/4 is je grondtype waarbij 4 je einddoel is. De getallen voor de schuine streep (3 en 1) zijn de getallen waar je doorheen moet bewegen om bij het einddoel te komen. In dit geval zou je dus via individualiteit en samenzijn tot stevigheid moeten komen.

Lees ook: Wat is reiki en hoe gaat een reiki-cursus in z’n werk?

Via de technieken van numerologie zou je een duidelijker zicht kunnen krijgen op het pad dat je aan het bewandelen bent (of gaat bewandelen). De getallen wijzen je de weg, laten je zien waar je geremd wordt en waar je je op kunt focussen. Op die manier kan het je helpen in onzekere tijden en houvast bieden bij zelfontwikkeling en -ontplooiing.

Verder lezen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️