Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 6 aug 2019
Leestijd: 5 minuten

Bedrock ontdekt Nederland: 5 fijne yogaretreats lekker dichtbij huis

Bij Bedrock zijn we altijd op zoek naar hoe we op een leuke manier, duurzaam en bewust kunnen leven. Hoe we dat het liefste doen? Yoga. retreat. it. is. Even helemaal out tunen en je geest en lichaam in het moment laten zijn. En dat een paar dagen op rij terwijl je lekker weg bent van de drukke stad. Maar wie zegt dat je daarvoor buiten onze landgrenzen moet treden? We delen onze favoriete yogaretreats van Nederland!

‘Retreat’ betekent letterlijk een ‘plek om je terug te trekken’. Precies wat je goed kan gebruiken als de drukte van de stad je soms even teveel wordt. Vorig week tipten we daarom onze favoriete yogaretreats in Europa, maar laten we vooral ons eigen land niet vergeten. Want ook hier zijn heerlijke parels van yogaretreats te vinden.

Yogaretreats in Nederland

Je zou het misschien in eerste instantie niet denken, maar Nederland heeft – hoe dichtbevolkt we ook zijn – prachtige, onontdekte plekjes, natuurgebieden én yogaretreats. Je hoeft dus heus niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen.

Surfana – Bloemendaal of Vlieland

Hoewel de naam doet vermoeden dat bij Surfana alles draait om surfen (ja, die scene bestaat ook gewoon in Nederland!), blijkt niets minder waar. Wist je namelijk dat surfen en yoga hand-in-hand gaan? Speciaal daarom organiseert Surfana – naast dit zero waste surffestival, surf-camps én reizen – ook een heuse yogaweek in de rustgevende Hollandse duinen.

Lees ook: Tips om alles uit je yogales te halen (voor beginners)

De surf- en yogaweek legt de nadruk op yoga en spiritualiteit, waarbij je 2 surflessen krijgt, die je eventueel mag vervangen met yogalessen. Je krijgt sowieso 5 yogalessen (elke dag één!) en hebt ’s avonds een spiritueel avondprogramma, zoals een stilte wandeling, yin yoga, visualisatie workshop, volle maan- of vuurceremonie, mantra zingen en ecstatic dance. Je krijgt heerlijke gezonde maaltijden én slaapt in een heuse surf sheddie. Hoe tof!?

Wil jij hierbij zijn? De surf-yogaweekenden bekijk je hier en de surf-yogaweken (die we hierboven beschreven) bekijk je hier.  

Yogabee – Domburg

Vlak aan het strand in Domburg ligt Yogabee. Het is een rustgevende, landelijke villa die yogadocenten kunnen huren voor het verzorgen van elk hun unieke retreat. En dat gebeurt veel! Met de grote tuin, de ruimtelijke en lichte yogazaal, de knusse keuken en het strand op steenworp afstand is het dé uitgelezen plek om uit te rusten.

Dit vind je vast ook leuk: De fijnste yogascholen in Rotterdam op een rijtje

Het luxe retreat biedt een slaapplek voor 16 personen, alle (heerlijke en gezonde) maaltijden, wandelingen en natuurlijk de yogaklassen zelf. Je kiest uit midweeks, yoga & mindfulness, thai yoga of finding inner balance retreats. Keuze genoeg!

Bekijk hier de website voor de komende retreats. 

YogaTerschelling – Terschelling

Gelegen op één van de mooiste Nederlandse Waddeneilanden organiseert YogaTerschelling regelmatig yogaweekenden én yoga vakanties op – je raadt het al – Terschelling. Verwacht een sfeervolle accommodatie, actievere en rustigere soorten yoga, wandelingen en heerlijk vegetarisch eten.

Lees ook: Onze 5 favoriete yogascholen in Amsterdam op een rijtje

De focus tijdens de weekenden ligt op balans, rust, vitaliteit en inspiratie. En dat allemaal met zon, zee, strand, yoga, meditatie, massage én wellness. Niet mis, dachten we zo!

Bekijk hier de webiste om de komende retreats te bekijken. 

https://www.instagram.com/p/Bz-qGkXI8r_/

De Hoorneboeg – Hilversum

Op sommige plekken in Nederland vergeet je gewoon even dat je in ons kikkerlandje bent. Zo ook in dit dromerige oude landhuis, op de hei in Hilversum. Dit yogaretreat ligt dan wel in Nederland, maar aan natuur en rust is zeker geen gebrek.

Lees ook: Vliegen is heilig (of toch niet?)

Van stilteretreats met Tijn Touber tot yogaweekenden en yoga summerschools: bij de Hoorneboeg vind je het allemaal. En dat hartstikke dichtbij huis. Er wordt trouwens ook aandacht geschonken aan thema’s als Ayurveda, filosofie, detoxen en mindfulness. Wat wil je nog meer?

Bekijk hier de website voor de komende retreats. 

Lighthouse Works – Veluwe

Een heel weekend lang yogalessen volgen in de frisse buitenlucht van de Veluwe? Dat doe je bij één van de retreats van Lighthouse Works. Meerdere keren per maand organiseert het bedrijf, dat gericht is op yoga, detox en mindfulness, allerlei yogaretreats.

Dompel jezelf onder in het prachtige Hollandse natuurgebied en kies uit natuur- en stilte retreats, yoga deluxe, mindfulness voor gevorderden en véél meer. Je waant je hier een weekend lang in de wereld van rust, natuur en yoga.

Bekijk hier de website van voor de komende retreats. 

Met deze tips kan je lekker een weekend ontspannen, zonder een verre reis te boeken. Bespaart je geld, tijd én CO-2. Oh, en je ontdekt je eigen land: 4 vliegen in één klap!

Luister nu ook naar Bedrock

Bestaat ware liefde? Is het huwelijk niet achterhaald? Is een open relatie helemaal van nu? En is polyamorie een duur woord voor vreemdgaan? In de nieuwste Bedrock Talks interviewen Rosa en Lisanne seksuologe en relatietherapeut Nynke Nijman over de vrije liefde.

Spoiler: Walt Disney en Hollywood laten ons niet bepaald een weerspiegeling van werkelijke relaties en seks zien. Maar, wat moeten we dan wél geloven? Je hoort het in de vierde aflevering van Bedrock Talks!

Tip: Luister de nieuwe aflevering aan het begin van elke volgende maand en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts! Leuk als ons laat weten wat je ervan vond in de reviews!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️