Kiara Louis
Kiara Louis Better World 14 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit Nederlandse surffestival gaat richting zero waste

Aanstaande juni vindt het populaire surffestival Surfana weer plaats achter de duinen van Bloemendaal. Hier kun je het hectische stadsleven even ontvluchten en in plaats daarvan genieten van bandjes, lekker eten, kunst en good vibes, met natuurlijk de zee op de achtergrond. En dat alles kan prima zonder de aarde te belasten; Surfana wil namelijk richting zero waste gaan. Het festival, dat plaatsvindt op 7, 8, 9 en 10 juni, wordt georganiseerd door Surfana Surfschool. De school is tien jaar geleden opgezet door twee gepassioneerde surfers: Maarten en Lars. Ze hebben allebei een enorme passie voor de sport en natuurlijk de zee, en daar hoort ook een hele mindset bij. Maarten vertelt: ‘We zijn uitgegroeid tot een collectief van mensen die bewust en liefdevol zijn, en anderen willen inspireren om vanuit plezier en vrijheid te leven. Je ideeën laten stromen en jezelf niet wegcijferen.’

Surfana goes Zero Waste

Bij bewust leven hoort ook een bewuste houding naar de wereld om je heen. Net als festival DGTL, is daarom ook Surfana hard aan de weg aan het timmeren op het gebied van duurzaamheid. Het doel van dit festival is om een volledig zero waste-festival neer te zetten. 

Dit doet het onder andere door zo min mogelijk afval te creëren en zoveel mogelijk te recyclen. Er is op het hele terrein geen plastic te vinden dat eenmalig wordt gebruikt; ook de decoratie van het festival wordt hergebruikt. De borden zijn van afbreekbaar materiaal en je bekers kun je inleveren aan de bar.

Dit vind je vast ook interessant: DGTL festival zet met ‘zero food waste’ grote stap naar volledige circulariteit.

 

Dromen ontdekken

Naast het zero waste-beleid vind je er een zee aan andere  bewuste mogelijkheden waarin je je kunt onderdompelen. Zo zijn er vijftig soorten clinics die je kunt volgen, waaronder yogaworkshops, de betekenis van je dromen ontdekken of leren over eetbare planten tijdens een excursie door de duinen met biologe, natuurgids en chef Wies Teepe.  En ook op culinair gebied kijkt Surfana naar de toekomst: op het festival kun je namelijk makkelijk duurzaam en betaalbaar eten, waarbij er veel vegetarisch is.

Via Surfana

Alles om de aarde zo min mogelijk te belasten, dus. Of zoals ze zelf zeggen: ‘Leave nothing but sandcastles.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit Nederlandse surffestival gaat richting zero waste
Sluiten