Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 27 jul 2019
Leestijd: 4 minuten

Bedrock ontdekt Nederland: kamperen in de duinen en onder de sterren bij Stortemelk (in Vlieland!)

Om tot rust te komen hoef je heus niet het vliegtuig te pakken richting de andere kant van de wereld. Nederland zit barstensvol bijzondere en onontdekte plekjes om tot rust te komen of juist avontuurlijke dingen te beleven. Scheelt nog een hoop CO2 ook! Kneuterige campings, mooie natuurgebieden en originele uitstapjes; we gaan op zoek naar de meest bijzondere plekjes van Nederland.

Nederland mag dan klein en in de meeste delen zo plat als een dubbeltje zijn, we hebben meer dan genoeg prachtige natuurgebieden waar we soms helemaal geen weet van hebben. Vliegen naar de andere kant van de wereld om tot rust te komen? Nergens voor nodig!

Kamperen bij Stortemelk op Vlieland

Waar de naam precies vandaan komt blijft nog een klein mysterie, maar wat we wél weten is dat je hoe dan ook wilt komen relaxen bij de idyllische camping Stortemelk op het waddeneiland Vlieland.

Van kleurrijke tipitenten tot verborgen boshuisjes en van huisjes in de duinen tot kamperen in je eigen tentje: je komt hier helemaal tot rust en bent lekker ververwijderd van de drukke stad.

Vind je vast ook leuk: Bedrock ontdekt Nederland: kamperen tussen de tiny houses op de camping van Floortje Dessing

In je tentje ben je hier slechts één duinrij verwijderd van het strand aan de Noordzee. Perfect voor als je na het opstaan direct een duik wilt nemen in de zee, tijdens deze warme zomerdagen. Je kan hier terecht van 30 maart tot 31 oktober 2019.

Bedrock Travel stortemelk kamperen Vlieland
Stortemelk

What to do bij Stortemelk?

Niet alleen is dit hét kampeerterrein van de bekende festivals Into The Great Wide Open en Here Comes the Summer, de hele zomer lang beleef je hier van alles. Van yogasessies aan zee tot een strandwandeling rond het eiland of optredens met muziek van minder bekende tot bekende artiesten.

Ook leuk: Even weg uit de hectiek van de stad? Word weer zen in Bergen

Creatieve workshops

Feeling creative? Volg een workshop poëzie & muziek, eilandpoezie schrijven en aanstaande dinsdag 30 juli komt zelfs singer songwriter Douwe Bob optreden in het grandcafé De Bolder. Aan muziekavonden in elk geval geen tekort bij Stortemelk.

Ook leuk: het Juttersmuseum bezoeken!

Juttersmuseum op de Vliehors #vlieland #vliehors #vliehorsexpres #strandjuttersmuseum #jutten #wadden #noordzee #beach #strand #kleurrijk #colorful #plastic #plasticsoep #plasticsoup #nofilternature

54 Likes, 0 Comments – kamperen op Stortemelk (@tent_op_vlieland) on Instagram: “Juttersmuseum op de Vliehors #vlieland #vliehors #vliehorsexpres #strandjuttersmuseum #jutten…”

Yoga op het strand

Voor wie juist aan de drukte en muziek probeert te ontsnappen: deze zomer kan je hier je dag beginnen met yoga op het strand. Pal voor het kampeerterrein. Volgens mij zijn er weinig dingen die je meer zen maken dat de combinatie van die twee.

Heb je behoefte aan een yoga- én meditatiesessie? Ook die worden (beperkt) gegeven (schrijf je hier in)!

Sporten

Wie meer zin heeft in wat meer actie in de tent, is hier ook aan het goede adres. Er wordt zelfs een heus tennistoernooi georganiseerd.

Kids mee? Neem ze mee op een georganiseerde spooktocht!

Must read: Bedrock ontdekt Nederland: kanoën, yoga en slapen in hutjes bij Voscheheugte

Verder kan je lekker een plons maken in het zwembad als de zee je even teveel wordt of kan je natuurlijk een fiets huren om het eiland te verkennen.

Slapen doe je in tenten of in idyllische huisjes

Kamperen is toch wel echt de go to bij Stortemelk. Het logeren in een duinpan tussen de andere knusse tentjes geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Op de achtergrond hoor je de branding en dommel je na een dag van rust, natuur en misschien wel een muzikale avond, voldaan in slaap.

Verscholen in het bos en vlakbij het Noordzeestrand staan leuke houten boshuisjes ? . . . #vlieland #vvvvlieland #wadden #nederland #eiland #zee #strand #waddenzee #noordzee #vlielandgevoel #stortemelk #boshuisjes #kampeerterreinstortemelk #waddensea #northsea #waddensea #island #islandlife #netherlands #holland #beach #sea #vlielandisland #islandfeeling #vlielandfeeling

155 Likes, 16 Comments – Vlieland informatie (@vvvvlieland) on Instagram: “Verscholen in het bos en vlakbij het Noordzeestrand staan leuke houten boshuisjes ? . . ….”

Boshuisjes

Wie op zoek is naar iets meer luxe en privacy kan de één van de boshuisjes of duinhuisjes huren. De boshuisjes hebben ieder een unieke vorm en naam en liggen heerlijk afgelegen. De boshuisjes hebben een heerlijk terras, gelegen in – surprise – het bos en zijn voor 4 tot 5 personen.

Deze mini-trip, die spontaan ontstond,..:.”soms moet je dat gewoon doen”,… was heerlijk! Op een maandagochtend begin juni, besloot ik, na een turbulent weekend, een midweekje te boeken naar Vlieland. @safaritentvlieland had toevallig de 1e week nog vrij. Broerlief gebeld, en die reageerde gelukkig ook enthousiast. Thies was door het dolle en zo zaten we maandag op de boot naar Vlie. Het plekje is te gek, heeft ruimte, geeft rust en creëert vakantie in je hoofd. Een leuke start van deze vakantie. Goed adres om je hoofd even leeg te krijgen. Het eiland ontdekken doen we een andere keer, dit was gewoon vakantie. Niks doen dus. Over 1,5 week hoppen we naar het andere eiland, Terschelling! . . . #safaritentvlieland @safaritentvlieland #vlieland #vlie #vliebiza #enjoythegoodlife #voorherhalingvatbaar #allesisfamilie #boyswillbeboys #voetballen #campingstortemelk #stortemelk #debolder #eilandleven #allesisvakantie #goedbegin #saltyhairdontcare☀️ #beachlife #

425 Likes, 66 Comments – Baukje Van der Steeg (@baukjevandersteeg) on Instagram: “Deze mini-trip, die spontaan ontstond,..:.”soms moet je dat gewoon doen”,… was heerlijk! Op een…”

Safaritenten

Liever een combinatie van een tent en een huisje? Huur van één van de safaritenten (waar je met z’ vieren inpast), met een heuse wooncabine mét keuken met een overdekt houten terras. Wat wil je nog meer?

Lees ook: Woon je aan zee? Dan ben je sneller gelukkig

Tarieven bij Stortemelk

Kom je een nachtje kamperen met je eigen tent bij kampeerterrein Stortemelk? Dan kost dat je €7,70 (vanaf 11 jaar). Bekijk hier de specifieke prijzen. Een huurtent (voor 4 personen) kost voor een weekend €290,- in de zomer. Bekijk hier de prijzen voor huurtenten.

Een boshuisje deel je met z’n vieren kost voor een week tussen de €647,- en €885,-. Bekijk hier de prijzen voor boshuisjes per seizoen.

Enjoy the summer!

Kampeerterrein Stortemelk

Kampweg 1
8899 BX
Vlieland

Bekijk hier de hele website

Lees ook: Bedrock Travel: waarom je deze zomer Nederland wilt ontdekken (en vliegen overrated is)

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister de nieuwe aflevering aan het begin van elke volgende maand en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️