Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Betere wereld 14 jul 2019
Leestijd: 4 minuten

Bedrock ontdekt Nederland: kanoën, yoga en slapen in hutjes bij Voscheheugte

Voor een heerlijke vakantie hoef je heus niet per se het vliegtuig te pakken. Nederland zit barstensvol met bijzondere en onontdekte plekjes om tot rust te komen of juist avontuurlijke dingen te doen. Unieke campings, mooie plekken en originele uitstapjes; we gaan op zoek naar de meest bijzondere plekjes van Nederland.

Eén van die plekjes kun je vinden in de prachtige, natuurrijke omgeving van Drenthe. Tegenover het natuurgebied Mantingerveld (wat zo’n 1.100 hectare groot is) vind je natuurcamping de Voscheheugte. Een camping in een magische omgeving van bossen, stuifzandgebieden en verborgen bosvennetjes.

Kamperen bij Voscheheugte

Of je nu graag wilt ontspannen en je hoofd even tot rust wilt laten komen, of juist meer behoefte hebt aan avontuur en sportieve activiteiten – in Drenthe kun je je ei wel kwijt.

Natuurcamping Voscheheugte is het hele jaar door open en ideaal als je in je eentje een aantal dagen wilt ontsnappen aan alle drukte, maar ook perfect voor met een groep vrienden of je familie.

Ook interessant: Waarom je deze zomer Nederland wilt ontdekken (en vliegen overrated is)

Je kunt op de camping slapen in je eigen tent of caravan, maar ook kiezen voor een trekkershut middenin de weide, een strakke designhut (voor de design fanaten) of de Tiny Tralaluna. Een tiny house dat is gemaakt van ecologische materialen en hergebruikte spullen.

En dat vind je allemaal praktisch ‘om de hoek’. Geen dag(en) in de auto zitten, maar maximaal zo’n 4 uur rijden en genieten van rust, oogverblindende Nederlandse natuur en gezelligheid.

Wat te doen in Drenthe?

Door alle verre reizen die je tegenwoordig met een paar klikken op de knop kunt boeken, wordt al gauw vergeten hoe mooi ons eigen land is.

Het Drents natuurgebied Mantingerveld bewijst dat je echt geen uren hoeft te vliegen voor prachtige vergezichten en bijzondere activiteiten.

Wandelen, fietsen en paardrijden

Het authentieke landschap is de ideale plek om wandelend, fietsend of te paard je hoofd te legen en tot rust te komen. Aanrader is de Jeneverbesroute waarbij je over een uitgestrekt zandvlakte langs honderden jeneverbesstruiken komt.

Waarom op vakantie in Nederland: Hoe het komt dat microreizen steeds populairder wordt (wij zijn fan!)

Yoga

Je dag starten met een lesje yoga doen we maar al te graag. Ook op het natuurgebied is hier alle tijd en ruimte voor. Je beweegt van houding naar houding op een impressive en rustgevende zandvlakte.

Kanoën

Na je yogales zin om de natuur verder in te duiken? Tijdens een unieke kanotocht in de natuur word je van alles verteld over wildplukken, kampvuur maken en koken met ingrediënten uit de natuur.

Eko-tours in terreinwagens

Tijdens de mammoet-editie (!) reis je af naar plekken waar je niet zo snel komt – dwars door de natuur heen. In een elektrische terreinwagen baan je je een weg door de natuur.

Voorstelling ‘Mammoet’

Een waar openluchtspektakel bij zonsondergang over de mammoetjacht en oertijd anno nu, gemaakt door de makers van Het Pauperparadijs. Het theaterstuk vindt buiten plaats, vlakbij de hunebedden en waar de russen en dalen vanuit de ijstijden nog steeds te zien zijn. Wat leert de oertijd ons over ons leven vandaag de dag en leeft de mens wel zoals de mens bedoeld is?

Ook leuk in Drenthe: Kamperen tussen de tiny houses op de camping van Floortje Dessing

Ook doen: In Drenthe vind je één van de donkerste plekjes van Nederland, waar je als geen ander naar de openlucht kunt turen en sterren kunt tellen tot je erbij in slaap valt.

camping voscheheugte in drenthe
Alma Wanningen Fazant

Natuurcamping Voscheheugte

Mantingerdijk 8
9436 PN Mantinge
+31 (0)6 3083 0551

Reserveren doe je via de website van camping Voscheheugte.

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️