Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Verzorging 14 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

6 natuurlijke manieren om van je hoofdpijn af te komen (geen pilletje voor nodig)

Last van hoofdpijn? Veel mensen grijpen op deze momenten snel naar medicijnen als paracetamol of ibuprofen, zonder bij de bijwerkingen stil te staan. In plaats van deze pijnstillers zijn er ook natuurlijke, gezondere, manieren om je hoofdpijn te verminderen.

Water

Hoofdpijn kan een teken zijn dat je uitgedroogd bent, probeer daarom voldoende water te drinken. Voeg eventueel vers fruit en kruiden toe voor wat meer variatie.

Pepermuntolie

Pepermuntolie helpt om binnen een paar minuten hoofdpijn te verminderen. Verspreid een paar druppels van de etherische olie met je vingers op je voorhoofd en je zult merken dat de olie de spanning in je hoofd verlicht.

https://www.bedrock.nl/natuurlijke-ehbo-kit/

Massage

Door spanning in de nek en schouders wordt de bloedtoevoer naar het hoofd beperkt. Een massage kan verlichting bieden doordat er druk wordt uitgeoefend op sommige punten van je lichaam. Breng een bezoek aan een professionele masseur voor een massage van je hoofd, nek en schouders.

Yoga

Yoga kan je helpen om je hoofdpijn te verlichten. De poses stimuleren de bloedcirculatie en zorgen ervoor dat de spanning en stijfheid in je lichaam minder wordt. Er zijn verschillende yogaposes die je kunnen helpen: probeer bijvoorbeeld poses als de ‘brug’ en de ‘gebroken kaars’ waarbij de nek en het hoofd extra bloed toegevoerd krijgen.

Lees ook: Hoofdpijn? Deze DIY lavendellimonade kan helpen

Slaap

Een tekort aan slaap is een veel voorkomende veroorzaker van hoofdpijn. Op zoek naar een remedie? Kruip vanavond op tijd tussen de lakens. Voldoende rust is namelijk ontzettend belangrijk. Probeer elke nacht ongeveer acht uur te slapen. Vind je het lastig om rust te vinden? Deze tips kunnen je hierbij helpen.

Wisseldouche

Een douche met afwisselend warm en koud water helpt je om je bloedcirculatie te stimuleren. Er komt op deze manier meer bloed en zuurstof in je hoofd, wat kan helpen om de hoofdpijn te verlichten. Wissel af tussen twee minuten warm en twee minuten koud water.

Meer leren over je lichaam?

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️