Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner

8. Hartige courgettetaart met za’atar en pistache

Afbeelding vegetarisch hoofdgerecht courgettetaart

Oké oké, nog één recept van Ottolenghi dan. Deze hartige courgettetaart is niet alleen heel lekker als vegetarisch hoofdgerecht (met een salade erbij), maar ook bijvoorbeeld in kleine stukjes bij de borrel. De pistachenoten kun je eventueel weglaten, maar die voegen wél een fijne bite toe aan de taart.

Ingrediënten

  • 1 kilo courgette
  • 20 gram dille, fijngehakt
  • 20 gram peterselie, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 20 gram dragon, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 150 gram ricotta
  • 80 gram geraspte kaas, bijvoorbeeld Cheddar
  • 2 eieren, losgeklopt
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 theelepel gedroogde chili
  • 1 theelepel za’atar + extra
  • 45 gram pistachenoten
  • 175 gram filodeeg
  • Olijfolie
  • Zout en zwarte peper

> Klik hier voor de bereidingswijze

Starten met reflecteren? Ontvang de Reflection & Setting goals guide 2019/2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner
Sluiten