Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Nutrition 17 dec 2018

Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner

2. Bloemkoolsteak met romescosaus en hazelnoten (V)

Afbeelding van vegetarisch hoofdgerecht bloemkoolsteak

Bloemkoolsteak is een superlekker vegan alternatief voor vlees of vis. Met deze romescosaus en hazelnoten wordt het helemaal een feestje op je bord. Deze knalrode Spaanse saus wordt gemaakt van gegrilde paprika’s en tomaat – nog een beetje zomers ook.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in 4 dikke plakken (van ongeveer 5 cm dik)
  • Wat peterselie
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout & peper

Voor de romescosaus:

  • 4 rode paprika’s
  • 1 tomaat
  • 50 gram hazelnoten
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 2 eetlepels sherry-azijn
  • Een snuf gerookt paprikapoeder (pimentón) of cayennepeper
  • Olijfolie
  • Zout & peper

> Klik hier voor de bereidingswijze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner
Sluiten