Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner

2. Bloemkoolsteak met romescosaus en hazelnoten (V)

Afbeelding van vegetarisch hoofdgerecht bloemkoolsteak

Bloemkoolsteak is een superlekker vegan alternatief voor vlees of vis. Met deze romescosaus en hazelnoten wordt het helemaal een feestje op je bord. Deze knalrode Spaanse saus wordt gemaakt van gegrilde paprika’s en tomaat – nog een beetje zomers ook.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in 4 dikke plakken (van ongeveer 5 cm dik)
  • Wat peterselie
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout & peper

Voor de romescosaus:

  • 4 rode paprika’s
  • 1 tomaat
  • 50 gram hazelnoten
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 2 eetlepels sherry-azijn
  • Een snuf gerookt paprikapoeder (pimentón) of cayennepeper
  • Olijfolie
  • Zout & peper

> Klik hier voor de bereidingswijze

Starten met reflecteren? Ontvang de Reflection & Setting goals guide 2019/2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner
Sluiten