Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner

9. Bloemkoolrisotto (V)

Afbeelding vegetarisch hoofdgerecht bloemkoolrisotto

Risotto is een lekker én kerstig vegetarisch hoofdgerecht, maar de standaard versie met erwten en kaas wordt soms een beetje, nou ja, saai. Deze bloemkoolrisotto is dat totaal niet! Het recept komt uit Bieslook & Polenta, een vegetarisch kookboek van twee Berlijnse foodfotograferen. Er zit geen echte risotto in, maar een variant van bloemkool. De verschillende smaken en structuren tillen je maaltijd naar een heel nieuw niveau.

Ingrediënten

  • 700 gram bloemkool
  • 1 kleine lente-ui
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepel kokosolie
  • 50 ml witte wijn
  • 300 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 5 verse kerrieblaadjes
  • 1⁄2 theelepel mosterdzaad
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper

> Klik hier voor de bereidingswijze

Starten met reflecteren? Ontvang de Reflection & Setting goals guide 2019/2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner
Sluiten