Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Voeding 17 dec 2018
Leestijd: 5 minuten

Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner

9. Bloemkoolrisotto (V)

Afbeelding vegetarisch hoofdgerecht bloemkoolrisotto

Risotto is een lekker én kerstig vegetarisch hoofdgerecht, maar de standaard versie met erwten en kaas wordt soms een beetje, nou ja, saai. Deze bloemkoolrisotto is dat totaal niet! Het recept komt uit Bieslook & Polenta, een vegetarisch kookboek van twee Berlijnse foodfotograferen. Er zit geen echte risotto in, maar een variant van bloemkool. De verschillende smaken en structuren tillen je maaltijd naar een heel nieuw niveau.

Ingrediënten

  • 700 gram bloemkool
  • 1 kleine lente-ui
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepel kokosolie
  • 50 ml witte wijn
  • 300 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 5 verse kerrieblaadjes
  • 1⁄2 theelepel mosterdzaad
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper

> Klik hier voor de bereidingswijze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️