Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Nutrition 17 dec 2018

Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner

7. Cannelloni met spinazie, ricotta en pompoen

Afbeelding vegetarisch hoofdgerecht cannelloni met ricotta

Deze vegetarische cannelloni is een variant op de welbekende pastabuisjes gevuld met spinazie met ricotta. Omdat het vullen van de buisjes lastig kan zijn, werkt dit recept met opgerolde lasagnevellen. Door de ricotto, room en kaas is dit heerlijk comfortfood!

Ingrediënten

  • 1 pak verse lasagnevellen
  • 1/2 grote flespompoen of 1 kleine in de lengte gehalveerd
  • 600 gram verse spinazie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 250 gram ricotta
  • 6 takjes verse tijm
  • 25 gram hazelnoten
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram zure room
  • 125 ml kookroom

> Klik hier voor de bereidingswijze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner
Sluiten