Josephine Kay
Josephine Kay Betere wereld 17 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Een ecologisch minidorp met tiny houses, een half uur van Amsterdam

Kvist is een bedrijf dat Scandinavian houses ontwerpt. Kleine huisjes – oftewel tiny houses – waar je net genoeg ruimte hebt om te leven. Volgens hun ruim voldoende plek, voor sommigen even wennen. Hun nieuwste project wordt een mini ecologisch dorp in Oosterwold (Flevoland). Da’s maar 25 minuten rijden van Amsterdam. We are intrigued. Het dorpje zal uit een mix aan huizen bestaan, die allemaal als uitgangspunt hebben: groter wonen op een kleiner oppervlakte.

De huizen zijn ontworpen voor verschillende groepen mensen en levensfasen. Van een villa met de mogelijkheid tot 5 slaapkamers, tot een Tiny House voor een persoon. Voor iedereen een huis dat precies groot genoeg voelt.

De tiny houses

Op een veld van ruim 4000 m2 liggen negen kleine huisjes. Er zijn verschillende typen huisjes, maar eentje wordt bijvoorbeeld 40 m2 en is geïnspireerd op de typische Zweedse stuga’s zoals je ze overal in Zweden tegenkomt. Voor mensen die geen groot huis nodig hebben maar wel graag groen, ruimtelijk en mooi willen wonen.

Wow! Deze tiny houses zijn compleet duurzaam (en zien er cool uit)

Er zullen ook iets grotere kleine huisjes zijn, zoals eentje van 55 m2.

Inspiratiebron voor het dorpje zijn de boeken van Astrid Lingren over Bolderburen en Michiel van de Hazelhoeve. Een klein dorpje in het groen met heel veel ruimte om samen te wonen, te spelen en de mogelijkheid om zelf je eten te verbouwen. Alle huisjes worden ecologisch en energieneutraal gebouwd.

Er zal volop ruimte zijn voor moestuinen en fruitboomgaarden. Water wordt op eigen terrein gezuiverd en energie wordt grotendeels zelf opgewekt.

Meer lezen over tiny houses?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️