Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Betere wereld 17 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Een Tiny House is niet altijd een goed idee en dit is waarom

Wonen in een Tiny House is knus, goed voor je portemonnee en duurzaam. Het heeft een hoop voordelen, maar er zijn ook een paar minpuntjes… Want wonen in een Tiny House komt ook met een aantal struggles. Hoe leuk het idee van een Tiny House ook is, soms zijn de voordelen van een groter huis nou eenmaal groter dan die van een Tiny House. Wanneer is groter wonen een betere optie?

Soms is groter praktischer

Als je samenwoont met de liefde van je leven, vier kinderen en een hond is een beetje ruimte wel erg fijn. Een groot huis biedt ruimte en daarmee vrijheid. Voor de hobbykamer van de kinderen, een plekje voor de hond en een werkplek waar jij je ei kwijt kan.

Momentjes van rust

Stel je hebt vreselijk last van migraine en je partner heeft thuis een diner gepland dat al maanden vaststaat, dan is het echt geen overbodige luxe om je terug te kunnen trekken van alle drukte. Soms heb je een moment voor jezelf nodig en daar is soms ruimte voor nodig. Heb je kinderen? Ruziënde kinderen krijg je vast sneller rustig, als ze in hun eigen kamer kunnen uitrazen.

Lees ook: Op Tiny House-visite bij Roel: ‘Iedereen heeft rust, natuur en elkaar nodig’

Huisfeestjes zijn altijd een goed idee

Wanneer je dol bent op gezelligheid, heb je waarschijnlijk graag vrienden en familie over de vloer. In een Tiny House wordt dat lastig, en een huisfeestje met vijftien man is dan ook niet te doen. Niet als je wilt dansen tenminste.

Ruimte voor spullen met waarde

Een groot huis hoeft niet volgepropt te worden met rommel. Bijvoorbeeld de boekenkast van je oma, die oh zo mooi is, maar wel groot. Hoe fijn is het dan om daar de ruimte voor te hebben? Hetzelfde geldt voor je eigen creaties. Denk: zelfgemaakte schilderijtjes en beeldjes. Die geef je het liefst ook een prominent plekje.

Ook interessant: Minimalistisch wonen? Tiny House Nation op Netflix laat zien hoe je dat doet

Geld besparen

Groter hoeft niet altijd duurder te zijn. Oké, je bent waarschijnlijk wel meer kwijt aan de energiekosten, maar er zijn een aantal andere punten waar je wel op kan besparen. Zoals op de sportschool! Je koopt je eigen gewichten en voilà: een gym in huis. Heel fijn als je het maar ongemakkelijk vindt op de sportschool en het is een stuk goedkoper dan een jaarabonnement.

Tiny House vs groot huis

Een huis is meer dan een plek waar we wonen, het is ons thuis. Wat voor de één werkt hoeft niet voor een ander te werken. Wij zijn grote voorstanders van Tiny Houses, maar dat neemt niet weg dat er ook voordelen zitten aan een groter huis. En als je bewust omgaat met de invulling daarvan kan dat ook duurzaam zijn.

Meer lezen over wonen?

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️