Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 18 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Minimalistisch wonen? Tiny House Nation op Netflix laat zien hoe je dat doet

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Deze keer: Tiny House Nation, een enorme tip voor iedereen die droomt van een eigen tiny house.

Minimalisme is hip, en dat geldt ook voor tiny houses. Steeds meer mensen komen erachter dat je helemaal niet veel nodig hebt voor een gelukkig leven: dat kan ook gewoon in één of twee ruimtes. (Denk: de grootte van een gemiddeld overpriced appartementje in Amsterdam, maar dan midden in de natuur.) Andere mensen doen het juist omdat het een enorme hypotheek bespaart. Of je het geld niet hebt of het simpelweg liever aan andere dingen besteedt, een tiny house kan de oplossing zijn.

Tiny House Nation op Netflix

In Tiny House Nation, sinds kort te bekijken op Netflix, gaan presentator John Weisbarth en expert Zack Giffin op zoek naar mensen die om welke reden dan ook in zo’n minihuis willen wonen. De gezinnen worden geholpen met het bouwen van het huis – want hoe ideaal een tiny house ook mag klinken, er komt nog heel wat bij kijken. Een klein huisje waarin je toch alles hebt wat je nodig hebt, vereist een goed ontwerp en inrichting.

Dit vind je vast ook leuk: Waarom (veel) kleiner wonen in zogeheten tiny houses de wereld zou kunnen redden

Er staan nu 7 afleveringen online van elk zo’n 40 minuten, waarin steeds een ander gezin centraal wordt gesteld. Er zijn de ouders die geld willen besparen om hun kind naar de universiteit te kunnen laten gaan, maar ook het stel dat juist klein wil wonen om te ontstressen. Allemaal een ander verhaal, maar met hetzelfde doel: zo gelukkig mogelijk worden op relatief weinig vierkante meter.

Door de verhalen is het een boeiende en soms ontroerende serie om naar te kijken, maar het leukst is natuurlijk het kijken naar het proces van het bouwen van de huisjes. Want het resultaat bestaat uit prachtige, soms bijzondere tiny houses, die vaak ook nog eens duurzaam zijn. En ja, het heeft ook nadelen om heel klein te wonen – maar als we het in zo’n huisje zouden mogen doen, zou iedereen langzaam genoegen kunnen gaan nemen met wat minder. One tiny house at a time.

Het eerste seizoen van Tiny House Nation is nu te bekijken op Netflix.

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar geluk en probeer je je quarterlifecrisis zonder al te veel kleedscheuren door te komen? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de eerste aflevering expert en gelukspsycholoog Josje Smeets.

Spoiler: ze vertelt waar geluk allemaal mee samenhangt en wat je vooral wel en níét wilt doen. Luister je mee?

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Meer Netflix-tips:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minimalistisch wonen? Tiny House Nation op Netflix laat zien hoe je dat doet
Sluiten