Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 23 jun 2018

Hier willen we wonen: een ‘tiny house village’ in Amerika

Tiny houses, we zijn er gek op. Datzelfde geldt voor natuur. Dus kun je je voorstellen wat onze reactie was op dit dorpje van tiny houses midden in de natuur? Spoiler: zwijmelende blikken waar onze celebrity crushes nog jaloers op konden zijn. De ‘tiny house village’ is een project van ESCAPE, producent van de kleine huisjes. Het bedrijf bouwde de ‘Canoe Bay Escape Village’ midden in ruim 100 hectare weelderig boslandschap. Volgens de producent is het het eerste groot schalige ‘tiny house’-vakantiepark in het midwesten van Amerika (Wisconsin).

Foto van de escape tiny house village

Duurzame tiny houses

Nu hoor ik je denken: wacht, wat, vakantiepark? Wat maakt het dan zo anders dan de tochtige stacaravans van Roompot en Landal? Nou, dat zal ik je uitleggen. Misschien het meest voor de hand liggende: het zijn geen stacaravans, het zijn tiny houses. Ja, dat is soms gewoon een hip woord voor een vakantiehuisje, maar in de regel hebben tiny houses op minstens één gebied een voorsprong: ze zijn een stuk duurzamer.

Foto van de escape tiny house village

Dat geldt dan ook voor deze exemplaren, die bijvoorbeeld geïsoleerd zijn met gerecycled materiaal en LED-verlichting en speciale ramen hebben. Deels werken ze ook op zonne-energie.

Foto van de escape tiny house village

Tiny house village

Een ander voordeel: de huizen zullen ook voor langere tijd verhuurd worden, en worden zelfs te koop aangeboden. Daarmee is het niet zomaar een resort, maar met recht een village. Én het biedt ons de mogelijkheid om te dagdromen over een situatie waarin wij lekker minimalistisch wonen in deze prachtige omgeving. Zucht.

Meer lezen?

Nieuwsbrief

Wil je het beste van Bedrock in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Hier willen we wonen: een ‘tiny house village’ in Amerika
Sluiten