Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Body 8 sep 2017

Freelancers opgelet! Dit is een fijne werkplek in een groene omgeving (in Amsterdam)

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we vanaf nu elke vrijdag de fijnste hotspots, met een Bedrock-randje.

Af en toe werk ik thuis. Alleen begint mijn kleine appartement na een tijdje te vervelen. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat (af en toe) buiten de deur werken juist goed is voor je concentratie en productiviteit.

Hoewel ik de vele koffietentjes die op elke hoek in Amsterdam te vinden zijn waardeer, werken die naar mijn mening niet bepaald bevorderlijk voor de concentratie. Het is er over het algemeen simpelweg te druk. Nog een element waar je meer focus door krijgt is groen om je heen. Daarom ging ik op zoek naar een fijne plek, in de stad, waar je omringd bent door groen, maar nog wél die goede kop koffie kunt krijgen.

Groen in de stad

Hotel Arena bevindt zicht aan het Oosterpark en kijkt uit over het park en water. Ook fijn: het hotel is compleet gerenoveerd. Er is nu een mooie balans ontstaan tussen de historische omgeving en het vele groen van het Oosterpark. De ziel van Hotel Arena en de stad Amsterdam komen naar voren in het vele glas, open structuur, groen en aardse tonen. En dat voel je. Met lekker weer kun je op het grote terras zitten en voelt het heel even alsof je je niet bevindt in de alledaagse drukte van de stad. Maar als het regent is het er ook zó gezellig. Regen die tegen grote ramen aantikt…is toch het beste dat er is?

En nice to know, PARK (het restaurant) heeft een op groente gefocuste menu. Bovendien hebben ze hun eigen kruidentuin. We like! En ja, de koffie is goed.

Over het hotel

Al 25 jaar lang is Hotel Arena een instituut in het culturele en gastvrijheid landschap van Amsterdam. Ondernemer en eigenaar Paul Hermanides heeft het volledige design en gedachtegoed vernieuwd om zo het hotel te herpositioneren als een ‘In the City Park’–concept.

Het hotel is gevestigd in het monumentale St. Elisabeth Gasthuis in Amsterdam Oost. Na dienst te hebben gedaan als wees- en gasthuis werd de locatie begin jaren tachtig in gebruik genomen als jeugdhostel. Onder leiding van Paul Hermanides ontwikkelde het budget hotel zich tot een luxueuze toplocatie, wat resulteerde in een viersterren beoordeling in 2009.

Voor meer informatie check www.hotelarena.nl.

Meer lezen

Het mooiste dakterras van Amsterdam voor op je hotspot-lijst.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Freelancers opgelet! Dit is een fijne werkplek in een groene omgeving (in Amsterdam)
Sluiten