Redactie
Redactie Better World 23 okt 2018

Op Tiny House-visite bij Roel: ‘Iedereen heeft rust, natuur en elkaar nodig’

Leven in een Tiny House: een eigen keuze of gebrek aan beter? En wil je zo knus mogelijk leven of is het je ecologische voetafdruk die je graag wat maatjes kleiner ziet? In deze rubriek gaan The Issue en Bedrock langs bij Nederlanders die in een Tiny House wonen. Deze week spreken we Roel Brugge. Deels bewoner, maar vooral groot voorstander van een bewust leven en daarnaast ontwikkelaar van creatieve concepten.

Dat wonen in een tiny house helemaal hot is, hoeft natuurlijk niet meer vermeld te worden. Maar nog steeds weten mensen niet goed wat het inhoudt. Al snel wordt het minimalistische leven gezien als een lifestyle die bij holbewoners past, in plaats van de luxe die het eigenlijk uitstraalt. En Roel wil dat graag aan zijn gasten overbrengen.

Wat is nu echt het doel van je bedrijf in Zeeland?

“Buro Brugge heeft drie concepten, waaronder reisgids en platform Hello Zeeland waarin de leukste adresjes en plekjes van Zeeland worden uitgelicht. Daarbij zit ook het woonconcept van een tiny house. In alles wat we doen, staat beleving centraal. Ik hoop mensen zich bewust te maken op het gebied van leven, wonen en werken. Dicht bij jezelf staan en omringd zijn door lieve mensen is daarbij essentieel. Met mijn bedrijf wil ik dat mensen wat dichter tot elkaar komen in de hectiek van het leven. Je kunt door de chaos namelijk van jezelf en anderen verwijderd raken.

Met minder spullen op een kleiner oppervlakte raak je al snel met je bewustzijn in contact. Ik wil dat de gasten goede gesprekken voeren, een boek lezen, mooie muziek luisteren en lekker de natuur intrekken. Ik heb bewust geen tv geplaatst en eigenlijk zou ik ook de wifi niet meer aanbieden, maar dat werd me helaas nog niet in dank afgenomen. Ook al is je leven misschien fantastisch, iedereen heeft rust, natuur en elkaar nodig.”

Op Tiny House-visite met Jolijn: ‘Het is een investering die zich meteen laat uitbetalen’

Waarom een creatief bureau in Zeeland?

“Waarom daar? Waarom niet! Ik ben er opgegroeid, maar ik zag na elf jaar in grote wereldsteden wonen pas wat een schoonheid, kracht en mogelijkheden de provincie eigenlijk had. Ook ik vond Zeeland suf en vergrijsd, maar het tegendeel is waar. De streek leent zich heel goed voor mensen die naast hun werk simpelweg een heel fijn leven willen leiden. Ik hoop dat de provincie en de gemeentes een duidelijke visie gaan vormen wat betreft wonen en recreëren, waarbij onder andere duurzaamheid centraal staat. Zo is tiny house hier een goed voorbeeld voor.”

De schoonheid van Zeeland in een reisgids

“Met Hello Zeeland zijn we op missie om het huidige imago van Zeeland helemaal om te gooien. Met het moderne reisgidsje leggen we de schoonheid van Zeeland vast door middel van prachtige fotografie en verhalen. Gratis folders schieten daar naar mijn mening in tekort!”

Meer lezen over tiny houses?

Jolijn schrijft voor Bedrock over duurzaamheid en werkt als freelance journalist. 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Op Tiny House-visite bij Roel: ‘Iedereen heeft rust, natuur en elkaar nodig’
Sluiten