Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Voeding 17 dec 2018
Leestijd: 5 minuten

Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner

6. Bloemkoolpuree met paddenstoelen en pastinaak

Afbeelding vegetarisch hoofdgerecht bloemkoolpuree met paddenstoelen

Andijviestamppot of een stoofpotje met aardappelpuree: dat hebben we nu wel gezien. Bloemkoolpuree daarentegen is een stuk vernieuwender – en vooral heel lekker! Deze bloemkoolpuree met gebakken paddenstoelen en pastinaak ziet er ook nog eens chique uit.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1/2 witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml slagroom
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 witte ui
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 grote pastinaak
  • 2 portobello’s
  • 150 gram oesterzwammen
  • Handje amandelen
  • Handje amandelschaafsel

> Klik hier voor de bereidingswijze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️