Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F12%2Fvegetarische-hoofdgerechten-kerst.jpg)
6. Bloemkoolpuree met paddenstoelen en pastinaak
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F12%2Fvegetarische-hoofdgerechten-kerst-bloemkoolpuree.jpg)
Andijviestamppot of een stoofpotje met aardappelpuree: dat hebben we nu wel gezien. Bloemkoolpuree daarentegen is een stuk vernieuwender – en vooral heel lekker! Deze bloemkoolpuree met gebakken paddenstoelen en pastinaak ziet er ook nog eens chique uit.
Ingrediënten
- 1 middelgrote bloemkool
- 1/2 witte ui
- 1 teen knoflook
- 250 ml slagroom
- 1 laurierblaadje
- 1/2 witte ui
- 1/2 theelepel komijn
- 1/4 theelepel kaneel
- 1 grote pastinaak
- 2 portobello’s
- 150 gram oesterzwammen
- Handje amandelen
- Handje amandelschaafsel
> Klik hier voor de bereidingswijze