Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner

4. Ottolenghi’s tomaten-amandeltaart

Afbeelding vegetarisch hoofdgerecht tomaten-amandeltaart

Yes, nog meer Ottolenghi! Deze tomaten-amandeltaart uit zijn kookboek Plenty More is een hartige variant op de alomtegenwoordige Franse taart gevuld met frangipane en vruchten. Net als in de zoete variant zuigt het amandelmengsel de sappen en smaken van het fruit op en creëert een superluxe laag met een rijke, nootachtige zoete smaak.

Ingrediënten

  • 140 gram boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 65 gram vers broodkruim
  • 80 gram gemalen amandelen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 gram ricotta
  • 20 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 15 gram tijmblaadjes
  • 375 gram bladerdeeg
  • Bloem, om te bestuiven
  • Zonnebloemolie, om in te vetten
  • 1 kilo middelgrote tomaten (ca. 10 stuks), horizontaal in 1 cm dikke plakken
  • 24 rimpelige zwarte olijven (50 gram), ontpit
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en zwarte peper

> Klik hier voor de bereidingswijze

Starten met reflecteren? Ontvang de Reflection & Setting goals guide 2019/2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
Met deze vegetarische hoofdgerechten steel je de (kerst)show tijdens het diner
Sluiten