Margje Hoogland
Margje Hoogland Liefde & Seks 8 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Love green! De duurzame Valentijns Gift Guide

Wat je ook vindt van Valentijnsdag, stiekem is het best leuk om je partner op deze dag in het zonnetje te zetten. Maar voor een kleinigheidje hoef je natuurlijk niet de eerste de beste giftshop in te duiken. Veel leuker is het om een cadeautje te geven waar je partner écht blij van wordt en dat ook nog eens goed is voor de wereld.

Weet je dan nog niet helemaal wat je moet geven? Met deze duurzame en bewuste Valentijn cadeautips zit je zeker goed.

1. Een lief kaartje

Misschien wel het leukste kleine gebaar met Valentijnsdag: een kaartje – al dan niet anoniem. Perfect voor een lieve boodschap, waarin je laat weten hoe dankbaar je bent voor je partner of hoe lief je hem of haar vindt. Een duurzaam kaartje zet je boodschap nog meer kracht bij.

En als je kiest voor een kaartje met bloemenzaadjes of met groente zaadjes, hebben jij en je partner er ook een paar maanden na Valentijnsdag nog plezier van.

2. Een boek

Leest je partner graag? Geef een boek die past bij een bewust en duurzaam leven. Is je partner graag bezig is met persoonlijke ontwikkeling? Kies dan voor een van deze klassiekers.

In dit lijstje tref je ook een aantal boeken die iedereen die graag bewust in het leven staat gelezen moet hebben. Ook tof is het nieuwe boek van Eva Jinek. Voor dit boek heeft ze allerlei succesvolle vrouwen geïnterviewd.

Houdt je partner van koken? Of zou je graag wat vaker samen de keuken in duiken? Met een kookboek zit je ook altijd goed. Deze vegan kookboeken zorgen er voor dat je ook nog eens goed bezig bent als je in de keuken staat.

3. Duurzame beauty artikelen

Beauty artikelen als cadeau klinkt misschien een beetje afgezaagd. Maar niet als je kiest voor natuurlijke producten. Die zijn namelijk niet alleen fijn voor je lijf, maar ook niet schadelijk voor het milieu. Weet je niet helemaal waar je die producten zoeken moet? Bij Nourished vind je verschillende mooie merken en producten.

Wil je een echt uniek cadeau? Maak dan een parfum van etherische oliën – en verpak het in een mooi flesje. Iedere keer dat je de partner de geur draagt, zal hij of zij even aan je denken 😉

4. Biologische bloemen

Wil je je partner gewoon verrassen met een bloemetje? Kies dan voor biologische en lokale bloemen uit het seizoen. Voor biologische bloemen worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor in huis.

Door te kiezen voor lokaal krijgt de teler een eerlijkere prijs en hoeven bloemen niet eerst de wereld over. Bloemen uit het seizoen hebben waarschijnlijk niet in een verwarmde kas gestaan.

5. Vegan food tour

Wil je je partner graag verrassen met een etentje? Kies dan eens voor een vegan restaurant. De vleesindustrie is verantwoordelijk voor maar liefst 60 (!) procent van alle broeikasgassen. De zuivelindustrie komt daar nog eens bovenop. Vegan eten is dus een duurzame keuze en ook nog eens heel lekker.

Als de restaurants weer open zijn, neem je partner dan lekker mee uiteten. Deze vegan restaurants in Amsterdam wil je niet missen en dit zijn de lekkerste vegan restaurants van Rotterdam. Zijn ze nog gesloten? Bestel dan bij het restaurant en maak er thuis een knus avondje van. Een greep uit onze favo plantaardige recepten:

6. Weekendje weg

Pak je liever wat groter uit? Geef dan een weekendje weg. Een ervaring geven is sowieso duurzamer dan het geven van spullen – spullen hebben namelijk meer impact op het milieu dan je denkt. Als je kiest voor een groene bestemming, gewoon in Nederland, is de impact van je weekendje weg ook minimaal.

Een paar tips:

7. Plant een boom

Wil je echt een bijzonder cadeau geven? Kies dan voor een Valentijnsboom van Treedom. Geen boom waar je een gat voor moet graven in je eigen tuin, maar een boom die namens jou wordt gepland in een land dat getroffen is door de opwarming van de aarde. Het symboliseert een ‘groeiende liefde’ en is daarnaast ook een bewuste keuze die bijdraagt aan het klimaat.

Nog meer Valentijn cadeautips? Kijk dan bij deze 9 verantwoorde kleinigheidjes voor je lover.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️