Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Liefde & Seks 12 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Happy Valentine! 9 x verantwoorde kleinigheidjes voor je lover

Zondag is het alweer Valentijnsdag. Cheesy, maar stiekem ook leuk om je geliefde te verrassen. Heb jij naast liefde voor je lover ook liefde voor de wereld? Dan geven wij je graag inspiratie voor een leuk én verantwoord Valentijnsdagcadeau.

Twee vliegen in één klap: een mooi cadeautje voor je partner én je support de duurzame industrie. Win-win, dachten wij zo!

1. Kokosnootkaars

Deze kokosnootkaars heeft de geur van kastanje, witte lelie en viooltjes. De buitenkant is gemaakt van kokosnoot en de kaars zelf van 100 procent sojawas. Sojawas bevat geen chemicaliën en is biologisch afbreekbaar.

Daarnaast brandt sojawas gemiddeld twee keer zo lang. Bij de kokosnootkaars zit een standaard, maar het toffe is dat je hem ook in het water (bijvoorbeeld in bad) kan laten drijven. Leuk voor een spadagje thuis met je lover.

Prijs: €14,95
Bekijk de website

2. Dag- en nachtcrème

In deze koude wintermaanden kan je huid snel uitdrogen. Belangrijk is het dus om goed te blijven smeren. Bijvoorbeeld met deze vegan dag- en nachtcrème van de Tuinen. In deze crème zit 70 procent aloë vera dat de huid hydrateert en herstelt.

Ook bevat de crème antioxidanten uit groene thee die de huid helpen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zo kun je weer lekker tegen het zachte huidje van je partner aankruipen. Good to know: de crème is sulfieten-, parabenen- en dierproefvrij.

 

De Tuinen Aloe Vera Dag En Nachtcrème 120ml

Prijs: €16,59
Bekijk de website

3. Avocadosok

In de categorie: dingen waarvan je niet wist dat je ze nodig had. Wil je je lover dit jaar met een écht origineel Valentijnsdagcadeau verassen? Geef dan deze avocadosok, waarmee je een avocado binnen 24 uur perfect rijp maakt.

De sok is gebreid van 100 procent wol. Door de natuurlijke lanoline en warmte van de wol rijpt de avocado sneller. De inkt waarmee de wol geverfd is, is op basis van soja. Natuurlijker kan niet dus!

Prijs: €19,95
Bekijk de website

4. Etherische olie

Dit leuke pakketje bestaat uit 3 organische etherische oliën. Etherische olie, ook wel essentiële olie genoemd, is pure olie die door stoomdestillatie uit bomen en planten wordt gehaald. De 3 geuren zijn limoen, rozemarijn en pepermunt.

Je kunt de oliën in een verdamper doen, maar verdund zijn ze zeker ook te gebruiken als massageolie. Dan heeft je partner alleen nog iemand nodig om het op uit te testen…

Prijs: €30,95
Bekijk de website

5. Vegan chocolade

Bij Valentijnsdag hoort natuurlijk chocolade. Helaas zijn de meeste chocoladerepen die je in de winkel vindt, niet vegan. De repen Seed and Bean zijn dat wel. Er zijn verschillende originele smaken zoals mandarijn-gember, kokosnoot-framboos en lavendel. Ook zijn ze fairtrade en is de verpakking 100 procent recyclebaar. Verantwoord smullen dus!

Prijs: €2,99
Bekijk de website

6. Handcrème

”We wassen onze handen stuk’’ is één van de nieuwe motto’s van deze tijd. Van al dat handen wassen, kan je nogal droge handen krijgen. Geef je lief daarom deze natuurlijke handcrème waar onder andere jojobaolie, shea butter en aloë vera in zit om de huid te voeden en beschermen.

De geuren zijn weer eens wat anders: kruidige oranjebloesem, wild limoengras of lavendel. Ook goed om te weten, de handcrème is vegan, dierproefvrij en biologisch. Daarnaast bestaat de tube voor meer dan 50 procent uit plantaardig materiaal.

Prijs: €6,49
Bekijk de website

Boeken

Boeken zijn natuurlijk altijd goed om te geven. Een roman kan heerlijk ontspannend zijn op zijn tijd, maar hoe tof als je ook iets van een boek kan leren. Daarom hebben we nog 3 boekentips.

7. De kracht van het nu

Eén van de klassiekers op spiritueel gebied. De kracht van het nu van Eckhart Tolle beschrijft hoe belangrijk het is om in het nu te zijn. Op deze manier kan je namelijk bewust leven en het ego laten varen. Het maakt niet uit of je lief een spiritualiteitsexpert is of juist een beginneling, dit boek is voor iedereen een aanrader.

De kracht van het NU

Prijs: €22,50
Bekijk de website

8. Veg

De vleesindustrie is erg vervuilend. Met een vegetarische of vegan levensstijl verklein je dan ook je voetafdruk op deze aarde. Is jouw partner ook op de goede weg door minder vlees en dierlijke producten te eten? Geef dan ter inspiratie het boek ‘Veg’ van Jamie Oliver. Genoeg heerlijke vegetarische recepten om (samen) te koken.

Veg

Prijs: €29.99                                                                                                                                                           

Bekijk de website.

9. Hoe gaan we dit uitleggen

In ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ beschrijft Jelmer Mommers één van de grootste problemen van onze tijd: klimaatverandering. Het klimaatprobleem kan soms een gevoel van machteloosheid opbrengen. Maar, Mommers laat zien dat er hoop is en dat wij zelf onze toekomst op aarde schrijven. Een informatief en hoopvol boek voor je partner.

Hoe gaan we dit uitleggen

Prijs: €20,00
Bekijk de website

Vind jouw partner het soms lastig om een leuk Valentijnscadeau voor jou te verzinnen? Stuur dan vooral dit lijstje (per ongeluk) even door!

Een serieus én hoopvol gesprek over klimaatverandering met Jelmer Mommers in Bedrock Talks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️